A keresztényeknek segíteniük kell az úton lévő, nehéz élethelyzetbe került embereket, nemre, korra, nemzetiségre vagy éppen felekezetre való tekintet nélkül – hangoztatta Veres András szombathelyi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megválasztott elnöke pénteken Körmenden.

A püspök a helyi rendészeti szakközépiskola előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta: csütörtökön értesült arról, hogy Körmenden átmeneti regisztrációs gyűjtőpont létesül, azt követően egyeztetett a Katolikus Karitász országos és helyi vezetőivel arról, hogy természetesen segíteni fogják az oda érkezőket.

A tábor élelmezését közlése szerint az állam biztosítja, ezért elsősorban takarókat, tisztálkodószereket vittek oda, és hasznosnak tűnt egy olyan gyermekjátszósátor felállítása és berendezése, ahol a menekültcsaládok gyermekeit fogadhatják.

Hozzáfűzte: angolul beszélő önkéntesekkel is segítik a menekültek átmeneti elhelyezését és ellátását, a karitász munkatársai által már csütörtök este felállított gyermeksátorban pedagógusok foglalkoznak a gyerekekkel.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Össze vagyok zavarodva. Kinek higgyek ? A bíboros Erdő Péternek, az Orbán imádó Kiss-Rigó Lászlónak vagy a szavazáskor a fideSS mellett korteskedő Veres Andrásnak ? Egyetlen ember volt, aki nem beszélt, hanem cselekedett. Én mint nem hívő Várszegi Asztriknak hiszek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.