A Der Spiegel Az atyai vezető címmel közölt portrét Orbán Viktorról Jan Puhltól, aki kiemelte, hogy a magyar miniszterelnök "a menekültválság politikai nyertese", a lakosság "támogatja kemény irányvonalát, más európai országok követik példáját".

A cikk szerint a menekültek ezekben a napokban "ellenséges és nem vendégszerető" országként érzékelik Magyarországot, éppen úgy, ahogyan Orbán Viktor szeretné. Magyarország az

utálatos arcát mutatja a világnak.

A szerző egyebek között kifejtette, Orbán Viktor "mindig tudja, hol áll az ellenség, ez a hatalomgyakorlásának rendező elve". Hozzáfűzte: Orbán "atyai vezető akar lenni: befelé szigorú, kifelé erős, a keresztény hagyományok őrzője és védelmező a globalizáció hányattatásaival szemben".

A politikust 2014-ben újraválasztották, ezután viszont gyengülni kezdtek a támogatottsági mutatók, a gazdaság csak lassan növekedett, a Fideszről elterjedt, hogy korrupt és a szélsőjobboldali Jobbik elnyert előle néhány polgármesteri pozíciót, "de aztán a menekültek a miniszterelnök segítségére siettek" – írta a Der Spiegel szerzője.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
"a Fideszről elterjedt, hogy korrupt"
Mi az, hogy elterjedt ? Az !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sünike
@Eriksson: Történelem? Menj csak vissza a XX. századra. A veled egy gondolkodásúak okoztak egy(?) világégést! Büszke lehetsz rájuk/magadra!
Eriksson
@sünike: "@sünike: Sünike babám, rossz a szemüveged. Nem tudod megkülönböztetni a történelmet az aktualitástól." Megint mellébeszélsz. Szerinted én milyen gondolkodású vagyok?
sünike
@Eriksson: Te egy beteg elme vagy, itt már nem egyszer bizonyítottad nekünk. Én beszélek mellé? Agyhalott!
Eriksson
@sünike: Biztos igazad van, csak az lehetek ha egyszer szóba keveredtem veled.
teuton
@Freewolf: Igaz, rengeteget javitott, tele van vele a vilagsajto. A föcim pedig az, hogy Europa szegyene es hitlerbajszot raktak az orra ala szögesdrotbol. Bizonyara ezt tekinted te a (vilag)közvelemeny javulasanak Orbanrol...
Freewolf
@teuton: Félreérthető voltam. Itthon a szavazók körében javított sokat! Az, hogy összevisszabeszél Merkel mutti, meg az identitászavaros Osztrák belügyér hörög és az amcsi sajtó hazudozik, nem érdekel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.