Az Együtt – a Korszakváltók Pártja szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem megoldani, hanem felhasználni akarja a menekültügyet – mondta a párt vasárnapi, budapesti demonstrációján Juhász Péter alelnök. A politikus beszédében a kormányfőt "embertelen, könyörtelen, vandál fociultrának" nevezte.

A politikus úgy fogalmazott: Orbán Viktor teljesen nyilvánvalóan megbukott, mint miniszterelnök, nem képes kormányozni az országot. Hozzátette, meggyőződése szerint a kormányfő nem akar kormányozni, csak hatalmat akar, hogy 

lophasson, (...) hogy ő és a sajátjai, Lázár, Rogán Deutsch, mindegyik lophassanak szégyentelenül.

Erre a tömeg "Fidesz-maffia" kiáltásokkal válaszolt. Orbán Viktor mindenkivel embertelenül bánik, a menekültekkel is, mert ő maga embertelen – szögezte le. Kijelentette, hogy a miniszterelnök egy

embertelen, könyörtelen, vandál fociultra, aki éppen Magyarországot rugdossa ki a civilizált Európából.

Magyarországon nem ilyen emberek élnek, csak a "mi kedves vezetőnk", a miniszterelnök, az ilyen – szögezte le. Az Együtt azt tartja, hogy emberséges és biztonságot teremtő politikára lenne szükség – mondta.

Együtt: Orbán csak hatalmat akar, hogy lophasson

Juhász Péter kifejtette: az emberség azt jelenti, hogy az ide érkezőket fogadják normálisan, szeretettel, különösen azért, mert tudható, hogy csak át akarnak haladni az országon.

A politikus hangsúlyozta: emberségesen rendet teremteni egy közösség tud, és mivel ez a helyzet Európa problémája is, szükség lenne az Európai Unió együttműködésére, azonban Orbán Viktor "ellenségként beszél az Unióról".

"Ha szolidárisak vagyunk, akkor fogadjunk be 10-15 ezer menekültet" – ismételte meg korábbi javaslatukat.

A változások szükségességét emlegetve azok alapfeltételének nevezte, hogy "Orbán takarodj!". Szavai szerint az együttműködésben mindenkinek részt kell valamilyen módon vállalnia, egy párt sem teheti meg, hogy hallgat. Nem teheti meg a legnagyobb ellenzéki párt, hogy "nincs egy mukkja sem" arról, hogy mit kezdene a helyzettel. Az sem megoldás, hogy nyomkövetőt tennének az ideérkezőkre – tette hozzá.

A kormány menekültpolitikája ellen tiltakozó tüntetés résztvevői eredetileg a fővárosi Szabad sajtó útján gyülekeztek, majd az Országház elé indultak. Amikor a demonstráció eleje a Kossuth térre ért, a vége a Lánchídnál járt. A megmozdulást Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke hívta össze Szégyelld magad, Orbán! címmel. A demonstráció kiindulópontján a szervezők tájékoztatása szerint mintegy 2-3 ezren gyűltek össze délután fél ötig. A menet elején egy, a tüntetés címét idéző molinót vittek a résztvevők, akik az Együtt pártjelvényei mellett uniós lobogókat tartottak a magasba.

A néhány ezer fős tömeg a Kossuth tér közepét, a színpad előtti részt töltötte meg, a tér szélein sétálgató, üldögélő embereket lehetett látni. A tüntetők az Együtt feliratú táblák mellett többek között "Nem ártani!", "Elég a gyűlöletpolitikából", "Nincs más recept! Fidesz-Jobbik hordjátok el magatokat!", "Aki félelmet szít, az gyűlöletre uszít" feliratokat tartottak fel.

Vonulás közben a résztvevők közül többen azt skandálták: "Orbán takarodj!", "Viktátor", "Szégyelld magad!" illetve "Fideszmaffia".

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
"Kedves Juhász Péter" ! Mi változna ha ti lennétek a hatalmon ? Ti is "csak"lopnátok,mint ahogyan az elmúlt 25 évben regnáló hatalom urai.Ez nem "KORSZAKVÁLTÁS" csak hatalom váltás lenne.Teljesen új felfogású vezetőkre van ma Magyarországnak szüksége.De azok nem ti vagytok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@magyarbakancs: Persze van aki azt mondja, hogy a képviselő a választóit képviseli és nem kell foglalkoznia fent mit tartanak jónak. Ez viszont szerintem széteséshez vezet, illetve ebben az esetben a pártokat el is lehet felejteni.
amaramaistanna
@gazdag dezső: Te nem véleményt mondtál,hanem bunkó módon szidalmaztál egy tisztességes embert.Remélem,hogy felfogod,hogy mi a különdség. Egyéb esetben nincs miről beszélnünk.
amaramaistanna
@Feraj49: Van különbség,Juhász Péter nem szereti a vezéreket,nem szeret megváltó szerepben tetszelegni,de mindent megtesz a korrupció feltárásáért és a szavahihető politizálásért.
EcsiAntal
Szerintem elfogyott PETIKÉNEK a pénze --nem fussa drogra --elvonási tünetei lehetnek --vagy túllőtte magát --azért beszél ennyi baromságot ez a drogos görény !!!
amaramaistanna
@EcsiAntal: Röviden és tömören:a rosszindulatod mellett még ostoba is vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.