Gattyán György és a NAV pereskedése már az Európai Bíróság előtt van. Nem áll jól az adóhivatal szénája – írta a hvg.hu.

Az ügy röviden arról szól, hogy Gattyán György és a NAV jogi vitába keveredett a Live Jasmin erotikus weboldalon kínált szolgáltatásokhoz kapcsolódó áfa és más adók megfizetését érintően.

Miután Gattyán cége a magyar bíróságok előtt vitatta az adóhatóság határozatát, az eljáró Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság kérdésekkel fordult az Európai Bírósághoz, ezért került az ügy hozzájuk.

Most viszont az EB főtanácsnoki indítványa több kérdésben is a milliárdosnak adott igazat, ami nagyban növeli a vállalkozó nyerési esélyeit. Sőt: az sem segít a NAV-on, hogy egy másik ügyben feltehetően titkos adatgyűjtést folytatott Gattyán ellen, amit felhasználtak ebben a perben. Ugyanis ha ezt az EB indokolatlannak találja, akkor az így szerzett bizonyítékaikat figyelembe sem fogják venni.

Hogy az EB mikor hirdet ítéletet, azt egyelőre még nem tudni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
@wagabund: a felcsúti szokott recskázni, minden egyes protokol bulin. Zsebhoki császár.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
A NAV-nak eloszor sajat maffiozoit kellene kirekeszteneie magabol, mielott nekimegy egy nagyhalnak.
eszegfu
Bakker! Ez igen! Már bocsánat...itt igazából nem az ügyvédek lehetnek az okosok, hanem az adótanácsadó és a könyvelője, akik helyesen értelmezték az adótörvényeket... a jogász csak végigviszi... Az viszont szerintem szégyen a NAV-nak, hogy neki kellett kérnie az EB "állásfoglalását", mert nem tudták "legyurni" Gattyánt!
Feraj49
@eszegfu: ma 15.47-re.Most legalább Gattyánba lesz rázva a NAV.
eszegfu
@Feraj49: 18:46 Igen! És azt gondolom pontosan látszik most milyenek is az adótörvényeink... ha ezek akár csak 2 féle módon értelmezhetők is, az is komoly baj.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.