I had a testy exchange with Hungarian Foreign Minister Péter Szijjártó, who gave his first interview to CNN since the refugee crisis began in his country. You can see the full interview with him on the show at 9pm CET/3pm ET.

Posted by Hala Gorani on 2015. szeptember 16.

Szijjártó Péter interjút adott a CNN-nek, ahol a szíriai származású riportert, Hala Goranit nem érdekelte a külügyminiszter "tízmilliós migráns tömegről" szóló jóslata. Gorani helyretette, hogy most a jelenlegi helyzetről beszéljen, amikor is valójában csak százezrekről van szó, Szijjártó pedig azzal próbált védekezni, hogy csak egyelőre jöttek ennyien, és ki tudja, mit hoz a jövő.

A szerb határról érkező képeket látva, nem gondolja, hogy az országának erkölcsi kötelessége lenne segítenie a menekült tömegen?

- tette fel később a kérdést a műsorvezető.

Szijjártó erre a magyar menekülttáborokat kezdte emlegetni, és azt, hogy ha a menekültek nem akarnak bemenni oda, a hatóságok nem tudnak mit csinálni. Igaz, azt nem közölte, hogy a keddi "új időszámítás" óta a legtöbb menekültet gyorsan kiutasítják nemcsak az országból, de még Schengenből is.

Mikor a menekülttáborok megfelelő ellátásáról volt szó, a CNN bejátszotta a röszkei hangár ételdobálós képeit, ahol a menekülteknek úgy vették oda a rendőrök a zsömléket, mintha állatokat etetnének. Szijjártó ezt is megmagyarázta, még pedig azzal, hogy „a migránsok nem voltak elég türelmesek”, ezért a rendfenntartók csak így tudták kezelni a helyzetet.

A teljes interjú itt tekinthető meg.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Sajnálatos, hogy nincs nálunk Szír nagykövetség, akik segíteni tudnának nekik. 2012-ben az Orbán kormány kirúgta!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
Btk. 337. § Rémhírterjesztés

337. § Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Btk. 338. § Közveszéllyel fenyegetés

338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Vizual
@F_Viktor: Ez volt a célja ennek az országrontó csapatnak. Minden szinten mi isszuk meg a levét. Magam is irtam a fuvarozókról, sofőrökről. A 6000 "kiképzett" soför meg látjuk milyen célt szolgál. A hála fogja a rendszerhez kötni. Most még ugatnak, de aztán kuss lesz, jön az uj és fiatal sofőrhad. Zello Veled !
Vizual
@Knapp75: Nekik ehhez törvény sem kell. Látjuk mit művelnek. Már túl vagyunk azon a libsi-bolsi dolgon, hogy : "a vélemény szabad!" Miért is kell a rendkívül helyzet ? ...na ugye!...
F_Viktor
@Vizual: Biztosra veszem, hogy a 6 ezer új jogosítványos a Gyuri bácsin keresztül a fityeszes részvényesek pénztárcáját tömik meg minden hónapban.
Lepényleső
Na igen,mindjárt szorult,mihelyt nem a beszari magyaroknak nyilatkozott.
Csizmás Kond
Addig amíg a szíriai szabadságért egyre több szír nő katonának áll addig ne Szíjjártót baszogassa a szír riporter hanem abba jeleskedjen, hogy tenni is akar valamit a hazája sorsáért és a gyerekei jövőbeli szabadságáért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.