Jár a zsebpénz a gyereknek, vagy meg kell dolgoznia érte? Takarékoskodik vagy tékozol? A drága játékokat is megkaphatja? Ez attól függ, hogy mire neveled... Biztosan te is találkoztál már a bevásárlóközpontokban csokoládéért vagy játékért hisztiző gyerekkel (mondjuk a sajátoddal) . Ez az apróságoknál természetes, de egy iskoláskorúnál elfogadhatatlan. Még én is általános iskolás voltam, amikor elindultunk tanszereket venni. Emlékszem, hogy mennyire megrökönyödtem, amikor egy 12 éves forma lányka követelőzött az anyukájával szemben: Nekem akkor is kell ez a táska! Nem érted kislányom, hogy ez drága? Nem engedhetjük meg magunknak. Egyébként is tavaly már kaptál egyet. Utána jött a hiszti. Legszívesebben felrúgtam volna a nem is kicsi gyereket, látva a szegényes öltözetű anyja tehetetlenségét, míg őkényessége márkás ruhákban majomkodott. Ma már nem a kislányt rúgnám fel, hanem az anyjának adnék egy kis kiképzést. ALAPPROBLÉMA A gyerek lehet, hogy egyke volt, ezért...

Forrás: antikaotika.hu
Feltöltő: antikaotika
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

enslaved
Nálunk nincsenek efféle problémák, amit kinéznek, azt meg is kapják. Nem ezen múlik, milyen emberré válnak, annak sokkal több összetevője van.
antikaotika
Én sem mondom soha, hogy "ezt nem engedhetjük meg magunknak", de nem minden jár automatikusan. Valamire gyűjteni kell, legfeljebb kiegészítjük, ha megvan a rávaló nagy része.
A szülinap és karácsony az más. Ott lehet kérni, az ésszerűség határain belül. (Számunkra) hülyeséget is.
dömdödöm
Az én fiam 21 .sokmindent megkapott mint egyedüli gyermek . Nem bántam meg , ugyan így tennék most is .
Most már saját életet él , dolgozik ,pénzt keres most hogy megtapasztalata milyen megdolgozni érte és nem csak úgy kapja máshogy gondolkodik . Az átmenet nem volt egyszerű természetesen . Itt mi egyszerű ? :-(
enslaved
@antikaotika: Én megveszek nekik egész évben minden "hülyeséget" is, ami nekik abban a pillanatban nem hülyeség. Látnak valamit a tévében, vagy akárhol, és irány az Ebay, ha itthon nem beszerezhető. Amikor csinálták, és csinálják a mai napig ezt a plüss őrületet, akkor én az összeset megrendeltem külföldről, olyanokat is, amiket a mai napig nem hoztak be az országba. Úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy amikor majd megunják, akkor neki adják a rászoruló gyerekeknek, mégpedig ők maguk. Ha emberségesek vagyunk, akkor azért a többi ember is tud az lenni, persze kivételek is akadnak bőven. Sajnos az irigység már kisgyerekkorban kialakul, és ez atrocitások sorát képes magával hozni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.