A holland külügyminiszter azt vetette fel, hogy "nem így" kellett volna fogadni az illegális bevándorlókat a határnál, így ebben az esetben joggal merül fel a kérdés, hogy a holland rendőrség mit tett volna, ha agresszív bevándorlók kövekkel és betondarabokkal dobálták volna őket a határon – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében a tárcavezető arra reagált, hogy Bert Koenders holland külügyminiszter a holland közszolgálati televízió (NOS) honlapján délután publikált interjúban a falépítés és az erőszak "szörnyű képei" láttán kijelentette, hogy ez nem olyan módszer, amellyel Európában a menekültproblémát közösen meg lehet oldani. A riporternek a falra és a könnygáz használatára vonatkozó kérdésére elmondta: mindenki látja, hogy ez nem segít, és nem ebben a szellemben kellene embereket fogadni.

Szijjártó Péter kijelentette: "holland kollégám figyelmébe ajánlanék egy ismert magyar közmondást: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten".

A miniszter arra is reagált, hogy a görög külügyminisztérium honlapján és az in.gr internetes hírportálon délután megjelent Konsztantinosz Koutrasz, a tárca szóvivőjének nyilatkozata a Görögországot ért magyar kritikákkal kapcsolatban. Újságírók kérdésére a szóvivő azt mondta: "nem tudjuk követni a magyar tisztviselők kirohanásait országunkkal szemben, és ami még fontosabb, a magyar biztonsági erők – az ENSZ főtitkára szerint is – elfogadhatatlan viselkedését a menekültekkel szemben".

Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: nem vitatéma Európában, hogy a kontinensre zúduló bevándorlási nyomás egyik fő oka, hogy Görögország nem tudja megvédeni külső határait.

Magyarország ezért azt kezdeményezi, hogy közös európai erő jöjjön létre, amely képes Görögország külső határainak megvédésére – közölte a miniszter.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Milyen érdekes! A főnököd nyakra-főre osztogatta a kokikat meg a sallereket az Uniónak, aztán megsértődött ha nem mosolyogva, tárt karokkal fogadták egy-egy látogatása alkalmával...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
amilyen az aggyonisten, olyan a fogaggyisten...nagyon helyes!

akkor a gyújtogató szarháziak miért is vannak még regisztrálatlanul szanaszéjjel?

egy rendőr, egy migráns... mint a kutyával: fekszik, nyugszik, nem ugat...
Eriksson
Ásotthalom polgármestere mondja:
youtu.be/fgJRjy2Xc0c
A megjelenített térkép felvet egy nagyon komoly kérdést: Miért kell ennek az emberáradatnak Magyarországot érintenie?
Szeparepa-
Az orbánkorszak viktatúra, a legszégyenletesebb magyar történelmi kor... Nem tudok a teljes 1000 éves magyar történelem során bármilyen korszakról, amikor ilyen szégyenletes alja idióta férgek voltak a magyar állami vezetésben, mint pl ez az agyhalott SzijjÁRTÓ, vagy ugye Matolcsy, Németh Lászlóné, Vida Ildikó, Schmitt Pál stb... érettségi szinten sem levő mélyostoba tehetségtelen dilettáns idióták lepték el 5 éve a kormányzatot, és nem elég hogy fosztogatnak, még az idióta dilettáns hülyeségeikkel minden más téren is szétverik, lejáratják, lezüllesztik az országot ezek a hazaáruló férgek...
papa.49
@Szeparepa-: Pontos jellemzést adtál a regnáló hatalom ÖSSZETÉTELÉRŐL, TELJESEN IGAZAD VAN!!!))))))))))))))))))
dömdödöm
Gyerekeket is oszlattak és lefújtak a tömegben ,ezért nem fognak megdicsérni ,ne is várjátok .
:-((((((((((((((
dömdödöm
Furcsa hogy nem Magyar ellen kell fellépni . Igaz ? Remélem tanultok a történtekből és a Magyarokat többé nem baxtatjátok ! Csak hogy legyen valami hasznunk nekünk is ebből az egész cirkuszból .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.