Két kis szendviccsel, egy almával és egy Sport-szelettel kell kihúzniuk a határon szolgáló rendőröknek a Zsaruellátó nevű Facebook-oldal szerint.

A képet beküldő, neve elhallgatását kérő személy azt állítja, a zsaruk 22-24 órás műszakok után kapnak ennyi ennivalót:

Ezt eszik a határra vezényelt rendőrök

Az ORFK viszont azt állítja, hogy a határon szolgálók napi 5000 kalória élelmet kapnak. Ugyanakkor nem ez az első olyan információ, amely arra utal, hogy az az 5000 kalória nem jut el minden egyenruháshoz.

Korábban az Indexnek mondták délre vezényelt rendőrök, hogy még nem találkoztak efféle ellátmánnyal. Szabó Tímea PM-s politikus pedig arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy önkénteskedése során egy rendőr tőle kért "vitamint", hogy "legyen benne legalább valami".

Frissítés: A Magyar Rendvédelmi Kar állítja: megfelelő a rendőrök ellátása.

Sajtóhírekkel ellentétben megfelelő a szerb határnál szolgálatot teljesítő rendőrök ellátása – tájékoztatta a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) elnöke pénteken az MTI-t azt követően, hogy bejárta Röszke térségében a rendőrségi szolgálati helyeket.

Dobson Tibor úgy vélekedett: természetes velejárója a szolgálatnak egy olyan veszélyhelyzetben, mint a jelenlegi menekültválság, hogy csúszik egy-egy étkezés.

Azt mondta, hogy egy szolgálati szálláson, egy regisztrációs táborban, a röszkei belépési ponton, illetve a határvédelmi kirendeltségen tett látogatása során meggyőződött arról, hogy megfelelő a rendőrök elhelyezése és ellátása is.

Közlése szerint, veszélyhelyzetben előfordul és előfordulhat, hogy nem mindig komfortosak a körülmények.

Ugyanakkor a határon szolgáló rendőrök minden nap kapnak meleg ételt, ami általában a vacsora.

Napközben pedig szendvicseket és ásványvizet kapnak, vagyis nem igaz, hogy étlen- szomjan látják el a szolgálatot – számold be tapasztalatairól a MRK vezetője.

Dobson Tibor arról is szólt: arra kérte az Országos Rendőr-főkapitányság vezetését, hogy tegyen lehetővé hasonló bejárást az MRK számára a Baranya megyei határszélen is.

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Hát lehet hogy aki kiszámolta annak ez 5000 kalória (tán update norbi volt)
Szégyellje magát aki ezt adja a rendőröknek !!! Ez is brutális támadás ám tüske fejű!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
Elkúrják a pénzt a menekültnek nevezett csavargókra, a határon meg az jön be aki akar.
A rendfenntartóknak nem adnak egyértelmű parancsot: " Emberek, akinek van érvényes úti okmánya az jöhet, akinek nincs az MARAD "
Bercifiu
@Mobil123: Aki ezt a baromságot mondta, vagy leírta egy szellemi analfabéta, talán CÖF - ös.
Toby
Ebből a remek silóból úgy egy köbméter lehet az 5000 kalória !
Lepényleső
Nem tudom nem e azokat védik most,akik megnyirbálták a munkatörvényt?
evacica
Orbánnal és Pintérrel etetném ezt, meg talpnyalóikkal! Hogy nem sül le a képükről a bőr!l4 l6 órás szolgálatban igy látni el a rendőrséget szégyen és gyalázat, erre nincs pénz, de Orbán mániáira milliárdok mennek! Mikor lesz már ennek vége, s kerülnek oda ahová valók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.