A DK elnöke szerint kedden Röszkénél előre megfontolt szándékkal, brutális módon, tervezetten, "minden bizonnyal a miniszterelnök" utasítására a rendőrök támadtak rá a békés menekültekre, nem pedig fordítva. Gyurcsány Ferenc mai sajtótájékoztatóján azt mondta: Orbán Viktor "tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást". Az ügyészséghez fordulnak.

Röszkénél kedden a rendőrség hátrébb vonta a sorfalat, kinyitották a határzárat, hogy később a Magyarországra érkező ünneplő, boldog tömeget minden előzetes figyelmeztetés nélkül megtámadják – mondta Gyurcsány Ferenc, kijelentve, hogy "a megvert szerb tévéstáb", a lengyel köztévé riportere és az ENSZ helyszínen lévő cseh alkalmazottja is hasonló tapasztalatokról számolt be.

A sajtótájékoztatón bejátszották az Al Jazeera tévécsatorna és a Kettős Mérce blog egy-egy felvételének egy részletét. Az elsőn a narrátor arról beszél, hogy a menekültek ünnepelve lépnek át a kinyitott kapun, miközben angolul azt kiabálják, hogy köszönöm. Elhangzik, hogy ezt követően viszont a rendőrök rájuk támadtak. A másik felvételrészleten egy feltehetően menekült férfi tolmácsolja angolul egy másik menekült szavait, aki szintén a rendőrség támadásáról számol be.

Ünneplő tömeg érkezett Magyarországra

Gyurcsány Ferenc szerint egy békés ünneplő tömeg érkezett Magyarországra, akik előtt a rendőrség kinyitotta a határzárat, majd amikor a tömeg odaért a rendőrsorfalhoz, az nem szétnyílt, hanem brutális támadást indított.

A kormány által bemutatott felvételek – mondta – azt követően készültek, hogy a rendőrök visszaszorították a menekülteket a senki földjére, újra bezárják a kapukat és "pár tucat fiatalember" elfogadhatatlan módon erőszakos cselekményeket követ el.

Orbán a hibás

Orbán Viktor tudatosan megszervezte a menekültek elleni támadást, hazug, manipulatív szándékkal harcot robbantott ki, erre készült hónapok óta, és bizonyítani akarta, hogy erőszakos menekülthullámmal állunk szemben – vádolta a kormányfőt Gyurcsány Ferenc, aki szerint a miniszterelnök erőszakot szított és szervezett, hazug propagandát épít, félrevezeti a hazai és a nemzetközi közvéleményt.

A DK a megszerzett bizonyítékokat eljuttatja a magyar ügyészségre – közölte. "Nem azért, mert azt gondolnánk, hogy Polt Péter teljesítené a kötelességét", hanem ezért, hogy később felelősségre lehessen vonni, felbujtóként, aljas szándékkal elkövetett, emberiség elleni bűncselekményért, hatalommal való visszaélésért, ártatlan emberek megveréséért – fogalmazott. A bizonyítékokat – például a bejátszott felvételeket – elküldik Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárnak és a hágai nemzetközi bíróságoknak is.

130 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Ha igaz, nem első eset!
Wikileaks: Orbán szervezte a zavargásokat. Hír Tv két nappal a zavargások előtt már szerződött a közvetítésre...
Egy elcsípett távirat 2006 októberi zavargások kapcsán.
"A táviratot Budapestről küldték Washingtonba, és bizony elég világosan kitűnik belőle, hogy a budapesti amerikai követség információja szerint a Fidesz kapcsolatot tart fent „az erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a táviratból arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz által szervezett demonstráció helyszínének kiválasztásában is látott a követség valamiféle kapcsolatot a molotov koktélokat dobáló csőcselék és Orbán Viktor pártja között. Majd a követségi jelentés így folytatja: „Bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani."
Evvel még nincs vége. Figyeljetek a dátumokra! 2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az öszödi beszéd. Ez köztudott. A beszéd hatására (spontán) zavargás tört ki Budapesten.
Szeptember 15-én pénteken egy magyar hírtelevízió (Hír Tv) ajánlatot tett két brit hírcsatornának azzal, hogy a hétvégén "érdekes" dolgok fognak majd történni Pesten, és szívesen tudósítanának a brit tévék számára is. Hogy is van ez?
Kis magyarázat a Fidesz és a Hír Tv kapcsolatára: Feltehetően Fidesz befolyásoltsága és pénze alatt működik a csatorna és csak is Fidesz fényezésével foglalatoskodnak. Olykor meghívnak bal oldali politikusokat, melyeket a porba akarnak alázni a riportjukkal.
De a fentiekkel a Hír Tv kimerítette az államrend erőszakos megdöntésére tett kísérletben való közreműködés bűncselekményét?
(Legyen a népnek szava. Facebook)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tényfeltáró
@rugacs: Tisztelt Ragacs!
De ismerek: pl. nemzetvezető.
Toby
A csupakabrától minden ocsmány aljasság kitelik, ha hatalomról van szó, amely elengedhetetlen feltétele a femily saját lábon állásához !
Mottó: - nem mese ez, gyermek !
Lepényleső
Evidencia, az beszél aki fizet! Sajnos abban hibázik a dolog,hogy a mi pénzünkkel.
kkalman
Orbánnak célja a hatalom megtartása, sőt, talán a családján belül az örökölhetősége. Ezt a célt a szeme előtt lebegtetve a jelmondata: A cél szentesíti az eszközt! A cél aljas, az eléréséhez szükséges eszközök még aljasabbak. Ezzel Gyurcsány is tisztában van, így nem értem, miért nem a nemzetközi bíróságra ment, ha bizonyíték is van a kezében.
Eriksson
Nem emlékszem pontosan, hogy melyik politikusunk is volt az, aki jópofizott a szerb határon? Útlevél nélkül, mint a többi migráns.
verőce21
"Könnygázzal ürítették ki, majd lerombolták a francia rendőrök a Calais külterületén felállított ad hoc menekülttáborokat... A táborok lerombolását a Calais-i önkormányzat rendelte el."

Fleto vajon tiltakozik majd a francia nagykövetség előtt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.