Mintegy negyven, migránsokkal teli horvát autóbusz sorakozott fel péntek este kilenc óra után a Letenye-Muracsány (Gorican) autópálya határátkelőnél, ahol több tucatnyi rendőr, illetve magyar buszok is várakoznak – tapasztalta a határátkelőnél az MTI tudósítója.

A Horvátország irányából Magyarország felé sorakozó buszok kivétel nélkül zágrábi rendszámúak, jó néhányon a horvát főváros közlekedési vállalatának rövidítése, a ZET is jól olvasható. A buszok tele vannak illegális bevándorlókkal – többségében férfiakkal –, akikre a magyar oldalon öt-hat autóbusz vár.

A határátkelő forgalma ennek ellenére zavartalan, mindkét irányba folyamatos az átkelés, csupán a magyar határig hozott külföldiek nem hagyhatják el a buszokat. Azt látni, hogy a magyar rendőrök irányításával szállítják át egy-egy magyar járműre a migránsokat, de azt nem közölték, hogy a buszokkal hova viszik őket.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Gondolom, a Zágrábi pályaudvarról összepakolták őket. Mi a baj Szlovéniával? Esküszöm levinném őket a román határra. Ponta birkózzon velük, ha már pattog itt nekünk. Muttasson példát. Járjon előttünk.
kamazuka
Híreket hallgattad?Szlovénoknál 200-an megrohamoztak egy hidat ,de a szlovénok visszafoglalták a híd feletti ellenörzést.Arra nem lehet euba jutni.
Fradigege
@kamazuka: Nem hallottam. Ennyi. Akkor ezért terelik őket felénk újra. Hát, jó. Marha jó. A megoldás csakis rajtunk keresztül történhet. A földmutyi feletti kontrol elnapolva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.