A tömeges migrációs helyzet miatt Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnökének javaslatára Simicskó István honvédelmi miniszter elrendelte az önkéntes műveleti tartalékos katonák részleges behívását – közölte a HM.

Közleményük szerint az éves behívási terveknek megfelelően a Magyar Honvédség kötelékében jelenleg is több mint száz önkéntes tartalékos katona teljesít szolgálatot. A tömeges migráció okozta válsághelyzetben azonban a tartalékosok az eddigieknél is nagyobb létszámban kapják meg behívójukat.

A HM azt írta: elsősorban azoknak az aktív katonáknak a laktanyán belüli feladatait látják majd el, akik már huzamosabb ideje az ideiglenes biztonsági határzár, illetve a Határozott Fellépés 2015 elnevezésű gyakorlat feladataiban vesznek részt.

Az önkéntes műveleti tartalékos katonák a határ mentén zajló munkálatok során a rendészeti feladatok kivételével minden egyéb tevékenységbe is bevonhatók – olvasható a HM közleményében.

A Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszere két részből tevődik össze, a védelmi és műveleti tartalékosokból. Az őrzés-védelmi feladatokra rendszeresített, kétezres létszámban megjelölt védelmi tartalékos keret szinte mindig teljesen fel van töltve. Az önkéntes műveleti tartalékosok száma is meghaladja a három és fél ezret.

Simicskó István honvédelmi miniszter a Magyar Idők múlt szombati számában úgy nyilatkozott: a múlt hét végéig már 4300 magyar katona teljesített szolgálatot a déli határnál.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Az ultrák csak Áder parancsára várnak

A 24.hu szúrta ki a HunMob.com-on, hogy az ultrák felajánlották segítségüket a magyar határok megvédésére a menekültekkel szemben. Mint írják, "szélsőséges iszlám horda támadja az országot, támadja Európát", ezért a belpolitikai sérelmeiket félretéve készültségbe helyezik magukat.

Felhívjuk Áder János Köztársasági Elnök úr figyelmét, hogy több ezer harcedzett magyar szurkoló csak a parancsára vár! Parancs esetén-fegyverrel vagy anélkül-a határ védelmére kelünk. Szükség esetén bárhol hadra foghatóak vagyunk, az ország bármely részén. Ez az ország nem lesz kalifátus, itt nem fognak a befogadottak metrókat robbantani! Felkészülünk az ország védelmére és, ha jön a parancs, akkor harcolunk.

Lehet fogni a lapátokat a kerítésépítésnél !
Ja, nem az Áder adta ki a parancsot ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mate03
@nena:A kalapod nagyon szép! De amit írtál,szemen szedett hazugság! A sorálomlány megszüntetését a Fidesz javasolta 2004 juniusábam!Úgy hogy felejts el a liberálisokat!
Főlökött
Nagyon halkan megkérdezem, ha a határon lenne dolguk, miért is kell, hadgyakorlatot játszani a Dunán, a Bakonyban ? Felkészülés :)
Vizi átkelés jelenleg nem játszik a határon. Valahogy nem igazán szerencsés ezen NATO gyakorlat időzítése. Tán nem kellene elhalasztani, avagy felfüggeszteni, a fontosabb feladatok elvégzéséig ?
36
Nagyon sok katonára van szükség Magyarországon. Az eddig megérkezett migránsok, mindenhol lázadnak. Törnek, zúznak. Svédországban, a kapott lakással elégedetlenek és kávézókat vernek szét. Dániában a Kalifátus kikiáltásáért demonstrálnak. Németországban is törnek zúznak. Franciaországban a segély élelmiszert az utcára öntik.
Röszkéről is új felvételeken, látszik hogy a "jogvédők" cibálnak nőket, gyerekekkel a rendőrök felé, miután könnygázt fújtak ki, hogy aztán a fuldoklásukat a fősodratú média közvetíthesse. Szóval, akár fegyveresen is de kívül kell tartani őket az országon.
Toby
A tartalékos vitézek elkempngeznek majd valahol, békés, nyugodt helyen, nehogy megsérüljenek és a lakosság se lássa őket, mert akkor elő lehet adnoi, hogy éjjel nappal készülnek a Vajdaság visszavételére, de már Erdély is napirenden van a csúnya, "le se szarjuk szíjjártót" románok miatt !
36
Megszavazták a katonákat, rendőri jogkörrel felhatalmazó törvényt.
Erre már lehet határőrséget építeni.
Szeparepa-
Túl van ez lihegve... az önkéntes műveleti tartalékosokat rendszeresen be szokták hívni, gyakorlatokra is... akkor van gond, ha országos mozgósítással a teljes elvi tartalékos állományt berendelik, tehát aki sorállományban volt valaha és nem idősebb 50 évesnél...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.