A német konzervatív CDU/CSU pártszövetség parlamenti (Bundestag) frakciójának vezetője, Volker Kauder szerint nem lehet bírálni Orbán Viktor miniszterelnököt az uniós külső határ ellenőrzése miatt.

Volker Kauder a Focus című német hírmagazin szombati számában megjelent interjúban arra a kérdésre, vajon korábban kellett volna segíteni az Európai Unió külső határain fekvő tagországoknak, elmondta: amikor már látható volt, hogy "nem néhány ezer emberről van szó, jobban kellett volna segíteni Olaszországnak, Görögországnak, vagy Magyarországnak".

"Európa ebben kudarcot vallott" – tette hozzá.

Az ideiglenes műszaki határzárra vonatkozó kérdésre azt mondta: "nincs ok Orbán Viktor bírálatára, ha ellenőrzi a külső határt".

"Az, hogy azt gondolja, ehhez egy kerítést kell építeni, alapvetően összhangban van a joggal, akkor is, ha mi azt gondoltuk, hogy a szögesdrót kerítések Európában a múlthoz tartoznak" – mondta a német konzervatívok frakcióvezetője.

Arra a kérdésre, hogy mindennek alapján a magyar miniszterelnök helyesen jár el, Volker Kauder kijelentette: "nem tartom elfogadhatónak azt, ahogyan Orbán úr a menekültekkel bánik, és hogy országa számára hatályon kívül helyezte a Dublin-eljárást".

Hozzátette: "Magyarországon nyilvánvalóan tudatosan is olyan körülményeket teremtettek, amelyek a menekültek elrettentését szolgálják".

"Egy EU-tagnak magától értetődő módon csak arányos eszközökkel kellene biztosítania határát" – mondta a CDU/CSU frakcióvezetője.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ez a Volker Kauder ha így folytatja, a végén még trafikos is lehet.
vitriol
"Nem lehet bírálni Orbánt a külső határok ellenőrzése miatt" - nem baj, van sok egyéb, amiért lehet!!!
Desischado
Szerintem meg igenis lehet, és rengeteg minden másért is! Például, hogy módszeresen kifosztja és tönkreteszi az embereket és az országot!
reseva
Ők láthatóan egy szinten vannak. Biztos, hogy ilyenek vannak még többen is. De remélhetően egyszer kikopnak az életünkből.
reseva
Ők láthatóan egy szinten vannak. Biztos, hogy ilyenek vannak még többen is. De remélhetően egyszer kikopnak az életünkből.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.