A Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőre berendelte Görögország budapesti nagykövetét a görög belügyminiszternek egy svéd lapnak adott interjújával kapcsolatban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter az MTI-hez szombaton eljuttatott tájékoztatásában úgy fogalmazott, a görög belügyminiszter a csillagokat is lehazudta az égről, amikor arról beszélt, hogy Görögország megvédi a határait.

"Ha ez így van, akkor hogy jöhetett az idén több mint 202 ezer illegális bevándorló Magyarországra?!" – kérdezi a tárcavezető, aki szerint "jó lenne, ha a görög kormány nem nézné hülyének az európai embereket, hanem érdemi lépéseket tenne határának megvédése és a bevándorlók regisztrációja érdekében".

Szijjártó Péter emellett Gentiloni olasz külügyminiszternek az osztrák Der Standardnak adott nyilatkozatára is reagált.

A magyar külügyminiszter szerint "Olaszország a bevándorlási hullám egyik frontországa, így az olasz külügyminiszter jobban tenné, ha arra figyelne, hogy az országa minden uniós előírást betartson, ahogy Magyarország betart".

"Szívesen hallottuk volna az olasz külügyminiszter véleményét a magyar rendőrök elleni brutális és szervezett támadásról, valamint arról is, hogy Horvátország az európai szabályokra fittyet hányva regisztráció nélkül továbbküldi a bevándorlókat Magyarország felé" – tette hozzá Szijjártó Péter.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
kepkezelo.com/images/3wr3508k69iz8w3j3rxj.jpg

A határ lezárva! Újabb kerítés épül! Európa minden politikusát le hülyézte, hazugnak nevezte Szijjártó!
Közben itt a nyári "termés": kepkezelo.com/images/o8pk4xtkw4jkj75my060.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Szijjas,,,te egy szégyen vagy ennek az országnak,,,a tahó Gazdáddal együtt.
Desischado
Mihez ért ez a kefehajú zselévitéz a seggnyaláson kívül?! Mert a posztjával járó teendőkhöz, illetve a diplomáciához biztosan nem! Úgy csinál, mintha ők lennének az atyaúristen! Valahogy arra emlékeztet, mintha a pici napos csibe akarná az öreg kakast kioktatni! Majomparádé! Húzz vissza a főnöködnek nyalni a ... tudod hova!
Lepényleső
Annak,kinek füle mögött több a vaj,mint a köpülőben,van erkölcsi alapja arra,hogy számon
kérjen bárkit,hazugságai miatt? Egyébként "Magyarország" egy valamit tart be,de azt nagyon;
a Magyar népnek!
bencemacska
Eben a diplomáciai tevékenységben csak az lesz a hír, ha az orosz nagykövetet kéreti be egy egy lab...-ra.!!!

Mert mint tudjuk, az nem hír, hogy a kutya megharapta a postást, hanem...
eszegfu
Lehet, hogy inkább Martonyi Jánost kellett volna bekéretnie... .majd helyet cserélniük... Azt gondolom, hogy a volt külügyesnek a kisujjában több van, mint neki a kezén-lábán együtt.
Sok minden el lehet szurni most a menekültüggyel kapcsolatban -- majdnem teljesen mindegy ki is lenne a kormányfő -- de legalább a külföldi országokkal az igazi nemzetközi diplomácia mentén kellene bánni... még akkor is, ha néha-néha nekünk van igazunk... Az sem érdekelne, hogy Szijjártó mivel keni a haját... de alatta legyen "valami"! :((((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.