Nem volt megállapodás a magyarokkal. Rákényszerítettük őket, hogy fogadják a menekülteket, úgy, hogy odaküldtük az embereket, és továbbra is ezt fogjuk tenni – jelentette ki Zoran Milanovic horvát miniszterelnök szombaton Pélmonostoron (Beli Manastir) az Index.hr horvát hírportál tudósítása szerint.

A miniszterelnök szombat reggel látogatott el a magyar határ melletti Pélmonostorra, ahol felmérte a helyzetet, és beszélt a Vöröskereszt dolgozóival, valamint azzal a mozdonyvezetővel, akit péntek este vettek őrizetbe Magyarországon. Ő vezette azt a vonatot, amelyen mintegy ezer migráns – mégsem felfegyverzett – horvát rendőrök kíséretében érkezett Magyarországra.

Milanovic a helyszínen tartózkodó újságíróknak azt mondta: megítélése szerint működik a "B-terv".

A kormányfő pénteken rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az ország lehetőségei korlátozottak, ezért átérnek a "B-tervre", és a magyar határhoz irányítják az menekülteket.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

levarosbukta
@volvós: Nem akarunk a horvát tengerparton nyaralni, mi itthon akarunk nyugodtan és békében élni. Leszarom hogy a tengerparti kis vityillódat szarrá veri a menekült horda.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Logogrif
@Peller Anikó = "picha"- saját magát minősítette ezzel.
Toby
@Logogrif: Ne bántsd, ideküldte a "párt" , időnként összegyűlnek hogy orbánc-hazug viktort végggyékk a normálisoktól ! Egy debil feszültséggenerátor védemére !
Lepényleső
Minden kerítés,és huzavona nélkül. Na ugye,hogy van más,egyszerűbb megoldás is.
1magyar
@F_Viktor: Én inkább orosz,európai emberekkel lakok együtt mint arab muszlimokkal.
magyarbakancs
Kíváncsiságból kérdezném.
A Horvát -Magyar határ átkelnél mért nincsenek TEK-e sek víz ágyuk ,kapu könnygáz sprae felszerelt rendőrök?
Röszkénél mért voltak?
Vagy a meghozott törvények csak a Szerb-Magyar határra vonatkoznak.?
Meg az átsétáló 12 ezer migránsra ami a zöld határon jön mért nem tartoztatják le őket.
Nincs annyi bilincs?
Vagy a törvényt amit 2015,09,15 napjával hatályba lépett szart sem ér?
Főlökött
@magyarbakancs: Több dolog szükséges. Legfőbb, hogy álljon a kerítés. Az, hogy kihúznak 3 szál összehengergetett NATO drótot, nem igazán nevezhető kerítésnek!
Ekkora tömeghez igensok élőerő kell. Jelenleg Röszkén vannak a regisztrációs konténerek - üresen. Én azt nem értem, hamár havonta 3 misit kidobnak bérlésükre, egy részét miért nem hozzák át, mondjuk Beremendre, avagy olyan határátkelőhöz, melyen özönlenek. Persze hagyni kell Röszkén is, hátha migránsfellángolás során, ismét oda mennének.

Ha kész a kerítés, megvannak a regisztrációs pontok is, csak úgy lehetséges a teljes zárás. Csak úgy léphet be migráns az ország területére, ha regisztrál és menedékjogi kérelmet ad be, a schengeni egyezmény szerint.
Szóval van törvény, de annak betartására - betartatására meg kell teremteni a feltételeket. Addig pedig átjáróházat játszunk :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.