Nem, nem az, amikor László Petra felrúgta a szír férfit, az legfeljebb gusztustalan volt. A Ripost az oknyomozás kategóriából érkezik.

Az Isz­lám Állam jelét mu­tat­ták Rösz­ké­nél és a Ke­le­ti­ben? – Fotó!, sokkol a cím, és ember így még nem várt leleplezést. A szemfüles bulvárlap kiszúrta, hogy amikor a migránsok vitatkoznak, előszeretettel hadonásznak a mutatóujjukkal. Ez pedig az Iszlám Állam terrorszervezet kezdőbetűjét jelölheti! És még: !!!!!!!! Valamint: :DDDDDD

Megvan a menekültválság legkomolyabb médiateljesítménye

Több Ma­gyar­or­szá­gon ké­szült képen is fel­tű­nik a mu­ta­tó­uj­jal for­mált I betű, amely az ISIS-t, azaz az Isz­lám Ál­la­mot is je­löl­heti.

Sőt:

Mint arról a Ripost is beszámolt, az egyik "mutogatót" ma a győri vasútállomáson fogták el a TEK emberei.

Azt a szögesdrótba tekert szent szar... Mostantól jól gondolják meg, hogyan kérik a piacon a szebbik karfiolt, különben könnyen terroristának nézhetik!

97 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Legközelebb a középsőt mutassátok, hogy az agyalágyultak is egyből megértsék.
eszegfu
@Aki Én: 9:51 Jóóóóó! Valóban az ezen megállapitott kritérium szerint én is biztos Isis "éltető" vagyok... rendszeresen igy gesztikulálok!
magyarbakancs
A modern kor háborúja ami most folyik.
Kell mindenkit befogadni ész nélkül.
Multi kultit csinálni mint a Németek.
Megfogjátok inni a levét elég alaposan.
EGO
Ezért érdemes kesztyűs kézzel bánni velük!
magyarbakancs
@eszegfu: Vannak nemzetközi kéz mozdulatok.
Mint a nyak elvágása,akasztás.
Hon nana nem tudjuk tényleg nem az isis jele?
Tartok nagyon ettől a kontrolatlan nép vándorlástól.
Cicamama55
Akkor prédikációik közben a katolikus papok is az iszlámot éltetik?! Mert ők is amikor a híveiknek magyaráznak ezt a gesztikulációs eszközt is előszeretettel használják...Úgy mint tesszük azt sokan mások is, mintegy nyomatékot adva mondanivalónknak.
Január
A kinyújtott mutató ujj - a testbeszédben - egyike a legkellemetlenebb, legzavaróbb gesztusoknak. ... olyan, mint egy szimbolikus bot, valósággal megfenyegeti a hallgatót, hogy ráfigyeljen, rendelje alá magát akaratának.
eszegfu
@magyarbakancs: 10:26 Ha már itt tartunk... szerintem a kinyujtott mutatóujj is lehet "nemzetközi mozdulat". Szerintem igy akarunk "nyomatékot" adni beszédünknek. Nem állitom sem azt, hogy ez a jelük, de az ellenkezőjét sem. Az pedig jogos érzés: tartunk a népvándorlástól mindnyájan, de nem kellene az indulatokat tovább növelni ezzel, és az ehhez hasonló "végkövetkeztetéssel"! Aki egyébként is fél, az akár mára már retteghet, ami szerintem sem lelkileg, sem mentálisan nem jó!
A Tündik bündije
Még mindig jobb, mint a vezérürü szájnyalogatása.
magyarbakancs
@eszegfu: Magyar ember mindig fél.
Fél a kilátástalanságtól az új dolgoktól.
Mert mindig minden változik és soha nem jó irányba.Az átlag ember húzza mindig a rövidebbet.
Bármely történelmi korszakunkat meg nézhetjük.
Félelem és bizonytalanság járja át a lelkünket.
nemkati
@magyarbakancs: 0rbántól lopni disznóság! A "magyar ember" kifejezés az ő privilégiuma, ezzel kapcsolatos kinyilatkoztatásokat csak ő tehet. Kéretik ezt szem előtt tartani!
soljanka
Basszus, én holnap megyek az afgán-csecsen-iraki-magyar-olasz-spanyol-lengyel-szomáliai-marokkóiakból álló csoportba. Mostantól fogok egy ceruzát, és azzal mutogatok a fontos dolgokra.

Ennyi agyalágyultat. :(
vonotok
@Aki Én: Viktor a következőkben kinyújtott karlendicse fog jönni.
eugen4402
@soljanka: Azért előbb még tájékozódjál egy keveset, mert "azt írja az újság", hogy Szomália és Marokkó egyes vidékein a kinyújtott ceruzának is van szimbolikus jelentése. Nagyjából azt jelenti: "ha lesz egy kis időd, mossál fogat, és nyelveddel kényeztesd az alfelemet." Ne hagyd, hogy félreértsenek.:-)
soljanka
@eugen4402: Majd azért rákérdezek a szomáliai fiatalembernél, aki egy robbantás után életben maradva tudott elmenekülni.
A 18 éves marokkóit, azért nem kérdezem meg, mert elég szigorú hagyományok között nevelik, valószínű nem találkozott még ilyennel :)
@dömdödöm: Basszus! Erre nem gondoltam. Majd kifundálok valamit. Bár ha ezt elmesélném - nem fogom-, szerintem könnyesre röhögnék magukat. Hogy az olasz, vagy a spanyol mit mondana, azt csak elképzelni tudom. (Ha indulatosak, akkor saját nyelven karattyolnak)
bencemacska
@Aki Én: Azonnal lecsukni mind a hármat!!!
Én félek tőlük!
Rózsika Hatházi
@Aki Én: 9:51 Basszus! Miért nem néztem meg előbb a képeidet. Most jön vissza az ebéd. Ennek, te vagy az oka, meg természetesen a Gyurcsi! :))))
Rózsika Hatházi
Ezt a fóbiát, már illene kezeltetni.
Mindenesetre, ezután a középső, ültető ujjammal fogok rámutatni valamire. :)))
eugen4402
@soljanka: Azért remélem, a kollégáidnak nem árulod el, hogy itthon milyen elmés játékokkal űzzük el az unalmunkat. Vannak elegen "odafönn", akik lejáratják hazánkat, mi itt csak halvány utánzók lehetünk ebben a kategóriában...
cs.n.
Ez a ripost még szarabb, mint a velvet meg a borsonline. Pedig azokat igazán nehéz alulmúlni.
volvós
@zöldszem: 10:17

A történelem ismétli önmagát ! :-((((
soljanka
@eugen4402: Írtam, hogy nem fogom elmondani.
Itt dolgozunk. Nem politizálunk. Nem kirekesztünk. Nem megbélyegzünk. Nem elítélünk.
Egyébként nagyon komolyan szerepelnek ezek a munkaszerződésben.
Aki Én
@magyarbakancs: 10:26 Azért ne essünk túlzásokba. Természetesen teljesen jogos a félelmünk az iszlámtól, terroristák nélkül is, hát még azzal. Ne de bakker, ennek a testrészünknek mutató ujj a neve!!! Hányan használják még az ISIS mellett? Ez nem más, mint pánikkeltés, önigazolás. Igazából jót jelent, mert ha ez a legütősebb érvük a terroristák jelenlétére, ekkor nincs félnivalónk.
1magyar
Menekültseggnyalók! Tökéletesen látszik a képen, hogy a menekült fenyegetőzik, a rendőr meg összetett kézzel könyörög.
Szép kilátások!
Mézike
Hoppá!
Akkor én is sisises vagyok? Mer' Épp tegnap magyaráztam igen értelmes, de ritkán igen hülye 11 éves fiú gyermekemnek hogy a mikróba nem teszünk evőeszközt.
Igen csak lengettem a mutató ujjam és a tenyerem az arca előtt amikor felhívtam a figyelmét a füstre amit a mikróval történő találkozása okozott. :-)
Rózsika Hatházi
@1magyar: Akinek erre a srófra jár az agya, az ezt látja a kép alapján.
Aki Én
@Mézike: 14:44 A gyerek biztos azt mondaná, hogy terrorizálják a szülei. Tehát TERRORISTA vagy!
A gyerek pedig 11 évesen biztos isis még.
Jól tanul, szereti az isit?
Mézike
@Aki Én: Igen. Jó tanuló. Ennek köszönhető hogy nem csapták ki a suliból. :-)
Ugyanis a negyedik osztályfönöki, illetve a második igazgatói berendelés után vége van a tanévnek. :-) Így a kicsapáshoz még nem jött össze elég, már harmadik éve.
De! Sok munkája ki van téve a büszkeségünk táblára. 4 rajza , és egy "tollbamondása"
enslaved
@1magyar: Pontosan, fenyegeti a rendőrt. Helyben agyon kellett volna lőni.
enslaved
@Rózsika Hatházi: Te meg azt látod, amit te szeretnél látni.
Rózsika Hatházi
@enslaved: Miért, te nem azt látod, amit te szeretnél? Te nem szoktál mutogatni, ha nagyon meg akarsz győzni valakit, valamiről? Feszes vigyázzállásban érvelsz?
Rózsika Hatházi
@Knapp75: Kár, hogy még nem sült el az ujja! :))
1magyar
@Rózsika Hatházi: Ha te még a képet sem látod rendesen - akkor nálad nagy baj van az agyban.
Knapp75
@enslaved: "Pontosan, fenyegeti a rendőrt. Helyben agyon kellett volna lőni."

Fegyvertelen embert agyonlőni?!
Te sem vagy ember. (Pedig a múltkor meg még úriembernek is hazudtad magad.)

Oké, tudom, hogy csak a frusztrációidat vetíted ide, de azért jó, hogy nem viselhet minden félhülye fegyvert.
Rózsika Hatházi
@1magyar: Az a legegyszerűbb, ha valaki nem ért veletek egyet, lehet titulálni mindenféle szellemi fogyatékosnak, ugye? Fityisz stílus.
kkalman
A szomszédomat hol jelenthetem fel? A mutatóujjával mutogatott.
yazo64
Az összes urológus bezárhatja a bóóótot...
Idős vidéki nénikék se lépjenek a tyúkólba ilyen kéztartással tojózási szándékkal...
agnes200
Az arab világban eleve többet gesztikulálnak, nem? Ráadásul, felteszem, nyelvi nehézségeik is lehettek a magyar anyanyelvű rendőrökkel. És például melyik turista nem mutogat, ha nem tudja megértetni magát?
Bírom a cikk stílusát. Amúgy meg ha terrorista van a menekültek között, az nem egy magyar állomásnon fogja magát leleplezni, hanem igyekszik eljutni először Németországba, vagy nem tudom hova.
1magyar
Nem egyszer látni, ha a kamera arra fordul valakire eltakarja az arcát. Na azokat mind kiemelném a többi közül első körben.
enslaved
@Knapp75: Tegyük fel, hogy egy nálad lényegesen erősebb ember neked támad, és fogalmad sincs, mit akar valójában. Nálad van fegyver. Gondolom, hagyod magad agyonütni, hiszen ő fegyvertelen. Egyébként meg úgyis ez lesz a vége ennek az egésznek, mert lassan már kezelhetetlenné válik egész Európa számára a helyzet. Most az az érdekes számomra, hogy lényegében az osztrákok felszólítottak bennünket anno, hogy senkit nem lehet úgy feltenni a buszra, hogy ne mondjuk meg nekik, hová viszik őket, ergo most az az utasítás, hogy senkinek nem mondhatják ők el, hogy nem Németországba viszik őket, hanem egy befogadóállomásra. A németek is kezdenek már a határzáron gondolkozni, a szlovének is, a szerbek már lőttek is a levegőbe, szóval nem egyszerű a helyzet. A legutóbbi röszkei határáttörés sem volt semmi (szemtanú aki ott teljesített szolgálatot, szóval szarok a médiára, ne is gyere elő vele), de lesz ennek még folytatása. Azt hiszem már a görögöknek nem lenne szabad őket tovább engedni, talán akkor csökkenthető lenne ez a nagy áradat.
enslaved
@Rózsika Hatházi: Érdemes ezen is elrágódni, meg a kommenteken is:
www.youtube.com/watch?v=0c-QYChLtik
Knapp75
@enslaved: Aha, mert az már támadás, ha valaki rád mutat az ujjával! :)
Meg ugye bárkit le lehet lőni, akiről te el tudod képzelni, hogy támadni fog...

Egyszer majd valamelyik neveden eljátszhatnál egy olyan "úriembert" is, aki tudja, mi a különbség az önvédelem és az önbíráskodás között! ;)
Előre is köszi!
enslaved
@Knapp75: A videó(k)ról vélemény? Persze hogy nincs, hiszen számodra az eddigi hozzászólásaid alapján természetes, ha valaki bemegy a másik ember udvarába, belerúg a kutyába, és otthon érzi magát...Nekem nincs több nevem, keversz valakivel, és egyébként is maradj a témánál.
Rózsika Hatházi
@enslaved: Oké, erről a videóról tényleg nem lehet megállapítani, hogy elgáncsolta-e, vagy nem. Viszont a másik videón pontosan látszik, ahogy belerúg a gyerekbe. El is mondta, hogy nem tudja miért csinálta, tán pánikból blabla. Tökmindegy, ez akkor sem változtat az ország megítélésén. És mégis belegondoltál, ha nekiállnának lövöldözni a te, meg az 1 nagymagyar kedvére, mi sülne ki belőle? Gondolkodj el, mi lenne a következménye! És, ne a hadd hulljon a férgese megközelítésből.
Rózsika Hatházi
@enslaved: Egyébként, a cikk nem erről szólt, de ti rögtön rácuppantatok, mint bolond borjú az apja faxára. És már rögtön el is sült, még a kapanyél is.
Knapp75
@enslaved: Milyen videók, "úriember"?
A fenti képről beszélgetünk, te próbálsz terelni!

A fenti képre mondtad, hogy:
"fenyegeti a rendőrt. Helyben agyon kellett volna lőni."

Ott tartunk, hogy szerinted le lehet egy fegyvertelen embert lőni, csak azért, mert szerinted fenyegetőzik. (na és persze gondolom a bőrszíne és vallása is ezt erősíti)
Aztán már azzal jöttél, hogy egy fegyvertelent is le lehet lőni, ha erősebb és neked támad.

Bár itt szó sincs támadásról, de már próbálsz terelni.

Egyébként felesleges az iszlám terroristákkal ijesztgetni a népet, ha már te is vagy alapból olyan primitív, hogy minden konfliktust fegyverrel intéznél.
Knapp75
@Rózsika Hatházi: Igen, a másik kameraállásból csak az látszik, hogy fel akarja rúgni.

Vicces, hogy pont azok a primitívek védik, akik lövetnék is a menekülteket.
Desischado
Több videót is láttam, és egyáltalán nem volt megrémülve, szinte lesben állt, hogy kibe is rúghat bele, SZÁNDÉKOSAN! Aljas egy némber, hiába is próbálják kimosdatni!
1magyar
@Rózsika Hatházi: kuruc.info/r/6/148595/
Nézd meg milyen jó nyugdíjat termelők!
Allah segítsen benneteket, hogy ők, csakis ők termeljék a nyugdíjatokat nektek, akik örültök nekik!
leszúrt rittberger
@enslaved: Min kéne ezen rágódni te vakegér? Ha nem is látszik teljesen a videón, a szándéka egyértelmű... Nem azért nyújtotta ki a lábát, hogy tornáztassa... Az már csak a balfaszságának köszönhető, hogy esetleg nem érte el, de a szándéka az volt, hogy felrúgjon egy gyerekes apát. Ezt védjed, nácika. Vagy a másik videót, ahol tisztán látszik, hogy két gyereket szemből combon rúg. Az is csak valami véletlen rossz kameraállás miatt látszik úgy, mi?
leszúrt rittberger
@Desischado: A legviccesebb, hogy már ő maga is beismerte, hogy így történt, hibázott, bocsánatot kért... Ennek ellenére az agyhalottak még midnig védik. Ehhez vajon mennyi ész kell?
magyarbakancs
@Aki Én: Egy országban sétálgathatnak okmányok,papírok nélkül és vonulnak vasúton,közúton.
Mint EU-s állampolgár tennéd meg ezt Ausztriába,Németországba,Lengyelországba elkapnának és le ültetnének.
Ezek a menekültek meg azt csinálnak amit akarnak.
Az Eu tehetetlen bagázs.
Nemzetközi kézjelekről meg annyit mindenki azt gondol róla amit akar.
magyarbakancs
@nemkati: "az ő privilégiuma, ezzel kapcsolatos kinyilatkoztatásokat csak ő tehet. Kéretik ezt szem előtt tartani!"
Hát elfelejtettem ,hogy Orbán úr kijelentése Magyar emberek az ö kiváltsága.
Mea kulpa.
Aki Én
@magyarbakancs: 09:01 Természetesen nem sétálgathatnának, nem is örül ennek normális ember. De azt a brutál túlzást, hogy az terrorista, aki a mutató ujjával mutat... Hát ez igazán a tömegbutítás fogalma.
magyarbakancs
@Aki Én:" De azt a brutál túlzást, hogy az terrorista, aki a mutató ujjával mutat... Hát ez igazán a tömegbutítás fogalma."
Igazad van.
Az emberi butaság,és előítélet állandó.
Néha én is bele esek ebbe a gödörbe.
Közömön a figyelmeztetésedet.
Rózsika Hatházi
@1magyar: nem található a kép. Na, mindegy, van pár kép, ami azt prezentálja, hogy a focihuligánok mit művelte a román-magyar meccsnél. Nektek, kik örültök nekik, valószínű, hogy ők fogják kitermelni a nyugdíjatokat. De tudod, kinek a pap, kinek a papné.
Aki Én
@1magyar: 14:11 Igazad van, de a cikk arról szól, hogy aki mutogat az terrorista. Ha valaki kiakad egy ilyen hazug és felforgató kijelentésen, az nem menekültseggnyaló, hanem csak nem hagyja magát ilyen súlyosan befolyásolni, megtéveszteni.
Aki Én
@enslaved: 15:44 ,,Helyben agyon kellett volna lőni."
Te miért félsz a terroristáktól, ha magad is a terror és gyilkolás híve vagy? Mitől lennél más ilyen konfliktuskezelő készséggel?
mate03
@1magyar: ! És azokkal a békés tüntetőkkel,mit csinálnál,akik sí maszkban gyújtogatnak,fosztogatnak!?
nemkati
@magyarbakancs: tegnap, 10:26

Gabor Kardos • egy napja
Az ISIS neve arabul Daesh, nincs benne I, nem is beszélve az arab és a latin betűk közti különbségekről, ugyebár. Ennyit az egész felvetésről.
1 • Válasz•Megosztás ›

:))
1magyar
@mate03: Azokat is utálom, vissza kellene vinni ezekkel együtt őket Szíriába és harcoljanak, ha annyira ez a lételemük. Még jól is járnának visszavennék maguknak a hazájukat, a focihuligánok meg kiélnék vágyaikat.
mate03
@1magyar:!Látod! Pedig te is csukja mögé bújtál!
vukkocska
@mate03: Mert terrorista, csak még az ujját nem húzta elő :)
enslaved
@Knapp75: @leszúrt rittberger: @Rózsika Hatházi: Na és a másik videóról semmi vélemény? Ahol beköltözik az egyik valakinek az udvarába, és még neki áll feljebb? Persze könnyebb átsiklani felette, különben be kellene ismerni amit nem akartok. Egyébként meg ne nácizz, te még nem leszúrt rittberger!
enslaved
@Aki Én: Persze, nem terrorista, csak éppen fenyeget egy magyar rendőrt abban az országban, ahová illegálisan betolta a képét. Addig kell lépni, amíg még nem késő, és ha jól értesültem, már a hadseregnek sem kell tétlenül nézni a dolgokat.
Knapp75
@enslaved: Mi voltál te előző életedben? Terelőbója?
Nem érdekel az ostobasággal kombinált előítéletességed.
Ha belinkelek neked egy szeptemberi videót, ahol a mélymagyar fociultrák megtámadják a rendőröket, akkor az mit árul el a magyarokról?
Hogy agresszívek és hogy le kell őket lőni, amíg nem lesz késő?!

A jobboldal kommunikációja az ostoba birkák etetésén alapszik, ehhez te folyamatosan asszisztálsz, akármilyen néven is jössz vissza.
Desischado
@leszúrt rittberger: Ehhez 0 IQ kell. Az agyrágó bogár éhen halna a fejüknek csúfolt tökben, amit a nyakukon hordanak!
enslaved
@Knapp75: Te viszont folyamatosan terelsz, még egy egyértelmű videónál is. Még egyszer megkérdezem, de utoljára: Mit szólsz a menekült viselkedéséhez a felvételen, ahol az asszony még ételt és italt is adott neki? Nagyon gyenge dolog állandóan a fociultrákkal takarózni, ez már igen régóta jelen van a magyar pályákon, amióta csak léteznek örök rangadók. Nincs válasz, tudomásul vettem, ennyi.
Knapp75
@enslaved: Maga a videód a terelés.
Most komolyan egy olyan lelki sérülttel kéne vitatkoznom arról, mi egyértelmű és mi nem, aki fegyvertelen embereket akar lelövetni?!
Te egy nagyon frusztrált, beteg ember vagy, soknevűkém, és tényleg nem érdekel, mivel táplálod az ostoba előítéleteidet.
Normális ember nem általánosít, neked viszont ehhez valamiért érdeked fűződik.

Az "ultrák" példája nem régi, két hetes mindössze. Ott mégsem érzed fenyegetve a rendőröket, és még véletlenül sem kívánsz golyózáport az elkövetőknek. Ilyen a te "értékrended".
Azon meg meglepődtem volna, ha a te képességeiddel megérted a "bűnöző menekült --> minden menekült bűnöző" és a "bűnöző magyar --> akkor minden magyar bűnöző" párhuzamot.
Oké, a "küldetésed" csak a menekültek elleni indulatok szításáról szól, igaz? ;)

Egyébként nem az "örök rangadóknak" van köze az ultrákhoz, hanem az általad is támogatott kirekesztő csordaszellem és vakgyűlölet szüli a vandalizmust és az erőszakos fellépést.
A primitív ösztönlényeket sem tudom megérteni, de igazán a hozzád hasonló sunyi uszítók a legundorítóbbak: te nem leszel ott amikor a felhergelt "mélymagyarok" összeakaszkodnak a felhergelt menekültekkel, vagy amikor belekötnek a valóban békés menekültekbe, te csak a hasznát lesed mások agressziójának.
Aztán persze még mosdatnád is őket, mint ahogy most László Petrát...
Elég komplex a feladatod. ;)
Rumcájsz
Semmi jó nem várható ettől a megalkuvást nem tűrő, erőszakos. ingyenélő, kecskepásztor, népségtől!
Ugyan mikor fogtok felébredni? Meddig engeditek Őket? A videót érdemes megnézni, amikor beköltöznek egy Görög privát ház udvarára.
Te mit csinálnál, ha beugranának a kerítéseden és a saját udvarodon pofáznának?
Mi lesz itt?
Önkényes lakásfoglalások, ha jön a hideg?
Megvárjuk, ameddig a bíróság kilakoltatja Őket? :)
( Mi az hogy nem regisztrálnak? Veled mit tennének, ha egy arab országba ilyen módon behatolnál?)
Ez a csürhe, mert másnak nem nevezhetem, az Európai Unió felbomlásához is vezethet, hála a liberális gondolkodású agyatlan túlfizetett képviselőknek köszönhetően!
Mindegyik csak várj a zsíros állásában a sült galambot. Lesz hamarosan sült galamb ha nem lesz keményebb fellépés ellenük!
Egyre többe kerül ez a migráns helyzet hazánknak, az amúgy sem rózsás helyzetünkben.
" CSAK EGY LÉPÉST KELLENE MEGTENNI AZONNAL!
MINDEN SEGÉLY KIFIZETÉSÉT MEGSZÜNTETNI! "
Semmi másért nem jönnek ide, csak és kizárólag élősködni rajtunk...
Meddig engedjük?
Kedves migráns pártoló liberális gondolkodású ellenvéleménnyel rendelkező olvasó!
Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ezeket a migránsokat lehet integrálni az Európai kultúra és élet irányába. Lehetségesnek tartod?
A tanult és kulturált migránsokat felszippantja a nyugat, már most! Az ocsu, a semmire való népséget pedig el szeretnék osztani a kvóta rendszerűk alapján! Ebből Én sem kérek, teljes mértékben ellenzem!

Nagyon sajnálom, hogy most a hétvégén is újabb 20,000 embert engedtek be ellenőrzés nélkül az unió területére!
" Mi az hogy nem regisztrál? Mi ez, átjáróház?"

Hamarosan még nagyobb problémák fognak jelentkezni, s akkor elő kell szedni a liberálisokat, akik gátolják és ellenzik az országaink (tagállamok) megvédését!

eztnezd.net/gorogorszagban-mar-ez-van-a-helyi-lakossag-mar-a-sajat-privat-tulajdonat-lakasait-probalja-megvedeni-az-invaziotol/
eszegfu
@Rumcájsz: 6:07 Remek buzditó kis "dolgozatot" tettél közzé a migránsok ellen! Nem vitatom: jogod van a saját véleményedhez! A link előtti bekezdésre... Nem igazán értem ezt az "elő kell szedni a liberálisokat"...stb. Mondjuk rendben, "megregulázzák" az EU-ban lévőket és mindenről ugy döntenek: megvédik minden áron az országokat ellenük. Mond meg mikor is érdekelte O.V-t az EU döntése, sőt hány alkalommal vett részt az ezzel kapcsolatos tárgyalásokon?! A miniszterelnök szerint M.o. képes egyedül is megvédeni magát, nem kérünk a segitségből...csak a támogatásból. Ha pedig a magyar liberálisokat akarod "előszedni"...majdnem u.ez a helyzet. Szerinted -- persze azon kivül, hogy szóban ellenzik -- mennyi szavazati joggal rendelkeznek, hogy bármiben is befolyásoljanak bármilyen döntést?! Sajnos semmilyennel... és ezt Te is pontosan tudod. Szerintem nemhogy a liberálisokat nem tudod felelősségre vonni, "előszedni" a menekültek miatti helyzet kialakulásáért, de még egy árva egeret sem! Ebben csakis a magyar kormány a felelős! Az pedig, hogy mi lenne, ha... talán nem kellene a további rettegéshez... inkább a mai feladatokra kellene koncentrálni, megoldani...van erre jól fizetett szakember a kormányban, nem a Te, vagy az én feladatom...nekünk csak véleményünk lehet, ami igen csak eltér.
enslaved
@Knapp75: Szerintem Rumcájsz neked reagált, csak lehet, még új itt, és nem tudja, hogy rá kell nyomni a válasz gombra. Egyébként meg az ultrák közé is lövettem volna, mert legalább akkora csürhe banda. A békés menekültekkel semmi bajom nincsen, de annak már lassan vége.
Knapp75
@enslaved: Rumcájsz néven folytatod? Nekem úgy is jó? :)
Tudod, az a nagy különbség, hogy te akár egy feltételezett bűnöző miatt is képes lennél lelőni száz ártatlan embert, míg én azt mondom, hogy nem ér ennyit, hogy kiszolgáljuk a kisember bosszúvágyát!

@Rumcájsz: Az EU-n belül 25 millió iszlám vallású él.
Németországban minden 6. embernek nem született németek a szülei, ők jellemzően az elmúlt 20 évben vándoroltak be.
Mi valóban nem tudtuk integrálni a leszakadó rétegeket (a romák többsége ilyen), így nálunk jóval kevesebb esélyük lenne a mostani bevándorlóknak is.
Na pont ezért nem akarnak itt maradni.

Az EU felbomlásához inkább az vezethet, ha az emberek a másik bőrszíne, vallása, származása alapján kezdik újra beskatulyázni egymást.
Hajlamosak vagytok elfelejteni, hogy 70-100 évvel ezelőtt az európai országok még azon fáradoztak, hogy kiirtsák egymást szaros földdarabok vagy éppen beteg ideológiák miatt.
Európa azért tart itt, mert ezen túllépett.

Azt egyébként nem nagyon hiszem, hogy a fizikailag nehéz, veszélyes és költséges utazást pont azok a migránsok vállalják, akik potyázni akarnak egy társadalomban.
Eleve ők az "életképesebbek", ezért tudtak ők messzebbre eljutni.
Persze biztos van olyan is, aki a havi 40 eurós magyar családi pótlék reményében vállalja a viszontagságokat... :)
A lényeg: a kvótarendszer ha megvalósul, nem fogja helyben maradásra bírni a szétosztott bevándorlókat, mivel szabadon mozoghatnak majd, egy idő után az életképesebbek újra nekiindulnak Európa fejlettebb országai felé. (a kvótarendszer alapján szétosztottak gyermekinek már biztosan nem lesz semmiféle megkötés)
A szegényebb országok, csak akkor tudnák helyhez kötni a betelepítetteket, ha a hazai átlagnál sokkal jobb életfeltételeket biztosítanának nekik.
Ez mind anyagilag, mind politikailag kockázatos vállalkozás.
Rumcájsz
@eszegfu: Nem buzdításnak szántam, csak ébresztőnek..
Sem jobb, sem baloldalinak nem vallom magam.
Viszont amit megengednek a migránsoknak, az túlmegy minden épeszű magatartáson.
Mi az hogy igazolványok nélkül lépnek be az unió területére?
Ugye az unió az Enyém, a Tied, és másoké, akik itt fizetik az adójukat, élvezik az unió hasznos kölcsönösségét!
Tévedsz! A Magyar kormány nem felelős a kialakult helyzetért!
Viszont az USA annak mondható (arab tavasz) olvass utána légyszi.
Remélem idővel változik a nézeted, persze csak akkor, ha tájékozódsz a világ eseményeiben.
enslaved
@Knapp75: Nem jól ismersz, és nem érted, mit akarok mondani, mit akarok megértetni veled. Eg
enslaved
@Knapp75: Egyébként meg félelmetes a magyar ellenességed, ezt bizonyítja a következő mondatod: "Mi valóban nem tudtuk integrálni a leszakadó rétegeket (a romák többsége ilyen), így nálunk jóval kevesebb esélyük lenne a mostani bevándorlóknak is." Na kérem, szóval mi vagyunk az okai annak, hogy Lakatos József 80 éves néniket ver agyon, rabol ki, a kicsi fia pedig rettegésben tartja a fél osztályt. Engedd meg, hogy gratuláljak ehhez az éles látásodhoz. Amúgy meg ha én egy náci vagyok, akkor vajon rád milyen jelzőt lehetne aggatni?
enslaved
@Rumcájsz: Ugyan már kérlek, itt mindenért Orbán a felelős, ő az oka annak, hogy több ezren jönnek nap mint nap...
Knapp75
@enslaved: Én sosem aggattam rád a náci jelzőt, szandokan, csak frusztráltnak, gerinctelennek és rosszindulatúnak tartalak. ;)
Bár az alapján, hogy másokat simán elpusztítanál és még rasszista is vagy, simán alkalmassá tesz téged akár arra is, hogy bármikor náci legyél. ;)
Ellenben te most lényegében lenáciztál, csak mert a felelősségünket firtatom, azaz önkritikus vagyok.

Természetesen a többségi társadalom is befolyásolja, hogy mennyire tud valaki beilleszkedni.
Azért fogalmaztam többes szám első személyben ("mi (...) nem tudtuk integrálni"), mert az én felelősségem is megvan ebben, mint ahogy mindenkié, aki ebben az országban él.
A hozzád hasonló előítéletes "embereké" különösképpen, bár ezt te sosem fogod belátni.

"Lakatos József" egész életében Magyarországon élt, tanult, szocializálódott. Tőled mit látott, mit tanulhatott? Előítéletet, elutasítást, lenézést, gyűlöletet, azt. hogy alig várod, hogy okot adjon arra, hogy lelőhesd. Ez persze önmagában nem mentség arra, ha bűnöző lesz belőle, de ha úgy teszed fel a kérdést, hogy hány munkaadó van, aki eleve nem venne fel egy romát, vagy hány olyan tulajdonos van, aki nem adna ki egy romának lakást, akkor némi empátiával el lehet képzelni a hátrányokat, amelyeket még egy becsületes, dolgozni akaró romának is el kell szenvednie. Na ez már a mi felelősségünk is.
De hozhatnám azt is példaként, hogy az iskolában elkülönített roma gyerekeknek mennyi esélyük van átvenni a többségi társadalom viselkedésmintáit! Ha a mi gyerekeinket bélyegeznék meg már kicsi korukban, akkor vajon nőne-e az esélye, hogy "rossz útra térnek"?
Tényleg semmi köze nincsen a többségi társadalomnak ahhoz, hogy hányan találhatják meg a boldogulásukat?!

Szerinted azzal, hogy itt is szorgalmasan terjeszted a romákkal és a bevándorlókkal szembeni előítéleteidet, azzal segíted vagy hátráltatod a beilleszkedésüket?

Természetesen nem azzal van a gond, hogy ha egy bűnözőről megvan a véleményed, hanem azzal, ha valakiket a származásuk...
Knapp75
Természetesen nem azzal van a gond, hogy ha egy bűnözőről megvan a véleményed, hanem azzal, ha valakiket a származásuk alapján eleve felruházol különböző negatív tulajdonságokkal. Arról sosem fogsz meggyőzni, hogy ez helyes.
Ezzel segíteni nem tudsz, csak ártasz.

Az általad vizionált "magyarellenességem" sem tudom, mire alapozod, mikor veled ellentétben én felelősnek érzem magam az itt történtekért és nem csak azokkal a honfitársaimmal tudok azonosulni, akiknek éppen az olimpiai aranyat akasztják a nyakukba
...

Az persze igaz, hogy ahogy egy bűnöző esetében, úgy egy szittya magyarkodónál sem érdekel az illető származása. Ráadásul a kirekesztéssel kombinált magyarkodás a normális, egészséges pszichéjű magyarokra is rossz fényt vet, így kötelességemnek érzem ilyenkor a szerény lehetőségeimhez mérten gátolni, hogy lejárassanak minket a világban! ;)
eszegfu
@Rumcájsz: 14:43 A világ eseményeiben a tájékozódás talán magyarázatot ad arra, hogy miért történik mindez... de ugye ez jelenidő, tehát csak "tippelhetünk" az igazi okokra, aztán ha vége, akkor már történelem lesz, igy kiderülhet az igazság. Lehet, hogy félreérthető voltam. Te "ostoroztad" a liberálisokat, ezért irtam, azt amit. Abban egyetértek, hogy az egész menekült kérdés miatt nem kormányunk a felelős... ők "csak" az itthon kialakult helyzetért... azért bizony felelősnek tartom őket változatlanul... nem lehet "rátolni" ezt a liberálisokra. Tisztában vagyok azzal, hogy ez igen nagy feladat a kormány számára és hangsulyozom egy ilyen esetben teljesen mindegy ki lenne hatalmon.
enslaved
@Knapp75: Az a baj, hogy soha nem fogod azt belátni, hogy annak oka van, hogy senki nem akar romákat foglalkoztatni, senki nem szeretné, ha roma szomszédai lennének, és a legtöbb ember nem akarja, hogy a gyerekeinek roma padtársa legyen az iskolában. Ez nem integrációs kérdés, hanem a tapasztalat. A gyerekeim most kezdték a sulit, és az az egyetlen roma gyerek máris vegzálja a többséget, és a nemrégiben a városunkban kiadott üresen álló lakásoknak is már csak a falai maradtak meg az ingyenes beköltöztetésük eredményeképpen. Az eddig békében élő emberek nem tudnak aludni, szemetet, köveket hajigálnak át az udvaraikba, persze rájuk szólni senki nem mer, mert akkor még az ablakaikat is betörnék. Tegnap kicsit elálltam az osztály bejáratát, mert beszéltem a tanárnővel, az egyik szülő odaszólt, hogy legyen szíves elengedni, majd a másik, hogy menj arrébb. Vajon melyik lehetett ez utóbbi? Ráadásul a munkahelyeken is lopnak többségben, persze erről nem tudok linket adni, mert mindent azért a média sem ír meg, ami mondjuk helyileg történik. Hiába beszélsz itt integrációról, akiket nem lehet, azokat nem lehet. A megoldás pedig igenis az lenne, ha már pici koruktól külön lennének, kiragadnák őket abból a fertőből, amibe beleszületnek, mert így sem ők, sem a velük egy osztályban lévők nem tudnak kellőképpen fejlődni. Te ezt nem fogod úgysem belátni valami érthetetlen okból kifolyólag, habár ennek biztosan tudod a miértjét. Az meg egyenesen nonszensz, hogy a migráns áradat Orbán miatt indult el ilyen mértékben. Egyébként meg neked is elmondom, nem vagyok szandokan, jó lenne, ha ezt végre te is megértenéd. Más is eltűnt már innen, aki osztotta az én véleményemet, lehetek akárki.
Knapp75
@enslaved: Hja kedves "akárki", nem vagy szandokan, csak ugyanaz a határon dolgozó ember a haverod és ugyanannyi idősek az ikreid... ;)

Ha senki nem akar romákat foglalkoztatni, akkor már meg is erősítetted, mi a szerepe az integrációban a többségi társadalomnak.
Ha egy romának azért nem adsz munkát, mert tudod róla, hogy ő konkrétan tisztességtelen, akkor az tapasztalat. Ha azért nem, mert szerinted a cigányok általában tisztességtelenek, akkor az előítélet. Nem olyan bonyolult ám, hol a határ tapasztalat és az előítélet között.
Az előítéletek a normális romák integrációját is megnehezítik, így maximum a szegénységet tudjuk növelni és alapot adunk rá, hogy ellenségként tekintsenek a többségi társadalomra.
Te tényleg ebben vagy érdekelt? Hja igen, te pofára lelőnél bárkit... (mondjuk ezek után nem értem, miért a romákat vádolod primitív agresszióval...)

Azt nem tudom, hogy ha a roma gyerekeket elragadják a családjuktól és más, kizárólag roma gyerekekkel összezárva nevelik fel alulfizetett pedagógusok segítségével, akkor azzal valóban lehet-e tömegesen jó példát mutatni nekik, de az iskoláztatás biztosan segít.
Szeretetet egy ilyen rendszer sem nagyon tud adni, célt vagy motivációt talán.
Azért az "intézetis" gyerekek életútjában is nagy a szórás és ha kikerül majd egy ilyen intézményben felnőtt roma a munkaerőpiacra, te ugyanúgy nem fogod felvenni a származása miatt! ;) Mert ugye a "tapasztalat"...

Egyébként 2005 táján Gyurcsánynak is lényegében hasonló javaslata volt a roma gyerekek nevelésére, csak abban különbözik az uszító politikusainktól, hogy ő nem az emberekben rejlő rasszizmust próbálta ezzel előcsalni, hanem szakmai fórumokon futtatta az elképzeléseit.
Ha nem is tudott segíteni, legalább addig sem ártott...

Hja, az én óvodás kisfiamhoz is odajött három kisgyerek a "beszoktatás" alatt, kettő szépen teljes névvel bemutatkozott, a 3. eltorzult arccal csak annyit üvöltött, hogy "engriböööördsz"! Nem tűnt annyira szocializálódottnak...
Na a két...
Knapp75
Nem tűnt annyira szocializálódottnak...
Na a két szépen bemutatkozó közül az egyik roma volt, a 3. agresszív meg nem.
Amikor meg a szomszéd bácsival beszélgettem a minap és elkezdett jóízűen cigányozni, csak oda lyukadtunk végül ki a segítségemmel, hogy elmesélte ő maga mennyit lopott a munkahelyéről, amikor a házát építette fel... ;) (lényegében megvolt neki a "kétharmad". hehe)

Azt kéne felfogni, hogy ha a többségi társadalom kiközösíti és gettósítja a romákat, azzal csak csökkenti az esélyét, hogy onnan kitörhessen bárki is. És attól még a romák ugyanúgy itt maradnak az országban és bizony a természet törvényeinek engedelmeskedve annál több utódot hoznak a világra, minél rosszabbak az életkilátásaik! ;)
De persze az irigy, előítéletes embereknek azzal lehet rövid távon örömet szerezni, ha még nagyobb nyomorba taszítjuk az egyébként is lecsúszott embereket...

Hja és igen, a romák felzárkóztatása azért sem történhet meg, mert az ország gyenge és szegény. Például azért, mert a "magyarok" többsége sem szeret dolgozni (nem is tud), vagy éppen évente pár ezer milliárddal megkárosítja a költségvetést a feketegazdasággal.
De ennek ellenére amikor az "ingyenélő" romákat kell szidni, ők a leghangosabbak.

Egy fejlett, szolidáris társadalomban lennének elképzeléseim arról, miként lehetne a romák jó részét felzárkóztatni, most viszont csak abban reménykedem, hogy a rasszista barmok nem tudnak annyit rontani a helyzeten, hogy már ne legyen visszaút...
enslaved
@Aki Én: Csak hallgasd ezt a szart, engem nem zavar.
enslaved
@Knapp75: Véletlenek pedig vannak. A többire majd később reagálnék, most nincs annyi időm.
Aki Én
@enslaved: 17:25 Szerintem is szar. De képzeld, van olyan, aki ezt a nevet adja magának. Az milyen beteg, mii?
Minden ok? Ismerős a hangod, nem találkoztunk már valahol? Lexus szervíz, Tesco, békemenet???
enslaved
@Aki Én: Felőlem találgathatsz, de békemeneten még életemben nem voltam, az én kedvenc kocsimárkám nem a Lexus, a Tescóban viszont akár össze is futhattunk, de ezt egyikőnk sem tudhatja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.