A román külügyminisztérium nem kívánja kommentálni a magyar külgazdasági és külügyminiszter újabb, a román fél által "provokálónak" tartott kijelentéseit – közölte a bukaresti tárca vasárnap, Szijjártó Péter aznapi bírálatára utalva.

Bukarest szerint a magyar diplomácia irányítója folytatta a román vezetők elleni "elfogadhatatlan támadásait". Leszögezték: a román külügyminisztérium nézetei világosak és közismertek az adott témát illetően és ezek "összhangban mások, európai és nemzetközi szinten megfogalmazott álláspontjával".

A román fél álláspontját újból ismertetni fogja a magyar hatóságokkal Románia budapesti nagykövete, akit "meghívtak" a magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumba – zárul a közlemény.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bírálta román kollégája arról szóló szombat esti szavait, hogy a határok lezárása "autista és elfogadhatatlan cselekedet", amely sérti az Európai Unió szellemiségét.

A külgazdasági és külügyminiszter – a tárca MTI-hez eljuttatott közleménye szerint – így reagált: "több szerénységet várnánk el a bűnvádi eljárás alatt álló román miniszterelnök külügyminiszterétől". Szijjártó Péter hozzáfűzte: Bogdan Aurescunak semmi alapja sincsen arra, hogy sértegesse Magyarországot, a magyar embereket.

"Mi egy több mint 1000 éves állam vagyunk, amely történelme során többször kellett, hogy megvédje nemcsak magát, hanem Európát is. Ez most is így lesz, ha tetszik a román külügyminiszternek, ha nem" – jelentette ki.

A közlemény szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium hétfőre bekérette Románia budapesti nagykövetét.

Szijjártó Péter kedden jelentette be, hogy a magyar-román határon, a magyar-szerb-román hármas határtól "ésszerű távolságig" húzódó kerítés megépítésének előkészítéséről döntött a kormány.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hát persze eszükbe jutott a mondás hülyével ne kezdj vitát mert lehúz a saját szintjére, és a rutinjával győz feletted)))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
keresztapa
Gondolkozni nem szégyen, hanem erény, a valóság felismerése gyakorlatban a megélés, az ideológia az elmélet bizonygatása, ami csak károkat okoz az emberiségnek:, hasznot a hatalom megtartásáért,a köz akaratának semmisé tétele, a hatalomba lévők legnagyobb butasága, önteltségük bebizonyítása a köznek..Akiken csak politikai felelősség van azok hazárdjátékot folytathatnak tehetik azt a képviseleti demokratikus összességben.
,,Az illegális bevándorlás hullámai egész Európát robbanással fenyegetik. Szerte a világban aggodalmat kelt mindaz, ami Európában történik. A kialakult helyzetért az Európai Uniót terheli a felelősség. Mára odáig jutottunk, hogy Brüsszel felelőtlen politikája miatt emberek halnak meg. Az európai politika szégyene, hogy mindez bekövetkezhet. Ennek az embertelenségnek véget kell vetni. Ki kell mondanunk, hogy felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt.

Közép-Európa országai, amelyek csak nemrég lábaltak ki a gazdasági válságból, nem engedhetik meg, hogy Brüsszel elhibázott politikájának kárvallottjai legyenek. Nem engedhetjük meg, hogy az illegális bevándorlók veszélyeztessék a magyar emberek munkahelyeit és szociális biztonságát. Jogunk van megvédeni kultúránkat, nyelvünket, értékeinket. Folytatni akarjuk a gazdaság fejlesztését anélkül a teher nélkül, amit a Magyarországra érkező illegális bevándorlók elviselhetetlen áradata jelent.

Ezért felszólítjuk az Európai Unió vezetőit, hogy hallják meg az emberek hangját. Térjenek vissza a józan ész útjára és védjék meg Európát és az európai polgárokat. Továbbá ezúton felszólítjuk a Magyar Kormányt, hogy teremtse meg a szükséges pénzügyi forrásait és a jogszabályi feltételeit annak, hogy Magyarország minden szükséges eszközzel meg tudja védeni a határait."...Az idézet a valóság közelsége megélés alapján
.
Tényfeltáró
Románia más nagyságrend, nagy ívben leszarja az Ártót.
mariaberta
Tudja valaki, hogy Románia hány éves állam? Mert mi igencsak büszkén hangoztatjuk, hogy 1000 évesek vagyunk!
Tényfeltáró
@mariaberta: Mint önálló állam? Ez nem szempont itt, pl. Szlovákiára ha gondolsz, kullogunk utánuk.
Knapp75
Nyugtassatok meg, van itt olyan aki képes végigolvasni keresztapa hozzászólásait és érti is azokat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.