Németországban a ZDF országos köztelevízió Orbán Viktor miniszterelnökről közölt portrét a heute.de című hírportálján. A Kicsoda Orbán Viktor? Európában rettegett, Magyarországon tisztelt című összeállításban közölt videóban kiemelték: Orbán Viktornak a menekültválsággal kapcsolatban képviselt "kemény" álláspontjára egy magyarázat az lehet, hogy a Fidesz "egyetlen komolyan vehető ellenfele a Jobbik", és a miniszterelnök éppen a Jobbik "fegyvereivel" küzd a párt ellen.

Hozzátették: a Jobbik támogatottsága a válság óta csökkent, és a "bezárkózásnak" jó a fogadtatása Magyarországon. A felvételhez fűzött szövegben kiemelték: miközben a Jobbik a "mérsékelt" párt arculatát igyekszik kialakítani és a "társadalom közepe" felé törekszik, Orbán Viktor "jobbról próbálja előzni" ezt a pártot. Ebben "ideológiai összetevőként szolgál a kereszténység egy nagyon sajátos felfogása", amely "egyre inkább a muzulmánok ellen irányul" – olvasható a ZDF hírportálján.

A visegrádi országoknak el kell dönteniük, hogy azonosulnak-e a diverzitás európai értékeivel – írta a menekültválság kapcsán a Le Soir című, baloldali liberális irányzatú brüsszeli lap hétvégi számában megjelent terjedelmes elemzés szerzője, Jurek Kuczkiewicz.

Az "Európa vagy Orbán? Közép-Európa történelmi válaszúton" című cikk szerint Európa a második világháború óta a legsúlyosabb humanitárius válsággal, az EU pedig legsúlyosabb belső politikai válságával néz szembe. E válság azonban a korábbiakkal ellentétben nem egyszerűen a pénzről szól, hanem arról, hogy a tagországok egy földrajzilag jól körülhatárolható része, Közép-Európa szemben áll a többséggel, és ellenzi az érkező menekültek szétosztását.

Az írás idézte Jacques Rupnik szakértőt, aki a közelmúltban arra hívta fel a figyelmet, hogy míg Nyugat-Európa a dekolonizációval párhuzamosan, a liberalizmus és a multikulturális társadalom modelljét alakította ki, addig a kelet-európai országok 1989-ig zárt társadalomban éltek, és ezek a társadalmak nem készültek fel a diverzitásra.

A Le Soir részletesen idézett Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek tulajdonított kijelentéseket "a liberális blabla korszakának a végéről", valamint arról, hogy a mostani helyzet nem csupán veszélyeket hordoz magában, hanem nagy lehetőséget is, azt, hogy "a nemzeti-keresztény ideológia visszanyeri dominanciáját", mert nem csupán Magyarországon, hanem szerte Európában "meg kell védeni az etnikai és kulturális összetételt". A kérdésre, hogy miért ne állhatna jogában minden országnak eldönteni, kiket enged élni a területén, a belga lap elemzője azt a választ adta, hogy azért, mert a faji, vallási vagy nemi alapú megkülönböztetés ellentétben áll az emberi jogokkal, és az Európai Unió által vallott jogállamisággal. Az ilyen, etnikai és vallási alapú ideológiát – tette hozzá Kuczkiewicz – már kipróbálták az európai történelemben, "és a legutóbbi ilyen kísérlet korunk legszörnyűbb népirtásához vezetett". A Le Soir szerint a közép-európai országoknak el kell dönteniük, hogy segítségére sietnek-e annak az uniónak, amely annak idején segítségükre sietett, és a sokféleség jogállami Európáját választják-e, vagy az etnikai-vallási alapú ideológiát. "Ez Európa és nem Európa közötti választás" – írta a Le Soir.

A La Stampa olasz napilap szerint a "Balkánon most mindenki mindenki ellen van. Vagy inkább fal fallal szemben. Az egyetlen közös nevező Horvátország, Magyarország és Szlovénia kormányában (...) az a menekültektől való minél gyorsabb megszabadulás vágya". A La Repubblicában Cas Mudde holland politológus a radikális jobboldali kormányzásról írt cikkében úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor "magas rangú barátainak" köszönhetően "ússza meg" mindig az általa gyakorlott illiberális politizálást. A szerző szerint Orbán első számú pártfogója az Európai Néppárt.

50 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Orbán elemzése majdnem helytálló. Már csak a tolvaj hiányzik belőle.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@JAJMÁR: Már megint félreértettél. A 'Mamit' nem én mondogattam, nem én találtam ki, hanem a migránsok skandálták, tőlük vettem át :) Tehát nem az én mamim :)

Akkor tán nevesítsük, Merkel is hibázott - nem is kicsit, Bundesamt für Migration und Flüchtlinge - a német szövetségi migrációs és menekültügyi hivatal is hibázott, az sem kicsit. Itt a sorozatos hibák eredménye :(. Oké !
Merkel pedig ezek után folyamatosan hibázik, mert az 'ellenpropaganda', meg a kvóta már maflára kevés, mondhatni gyengus egy lépés! Hatástalan, de arra jó, hogy elmondjuk, tettünk valamit. A helyieknek pedig ez a nagy semmi!

Szélsőségesek :) Szerintem pedig nem igazán azok ! Németeknél egy hónapja történt felmérés szerint a Magyar lépést 84,4% ban pártolták-egyetértettek vele, míg utána a Franciáknál 88,7%-ot sikeredett elérni, ebben a témában. Ezek mind szélsőségesek lennének ? Nem hiszem!
Én csak egy példát mondtam arra, hogy az ott élőknek tele a tipellője ezen csoda migránsokkal, melyek se törvényeket, se szabályokat, se embert, se értékelet nem tisztelve, szó szerint azt csinálnak, amit akarnak, azt vesznek el, amit akarnak. Mondván ez a szabadság, a szabad élet. Ja ki ne hagyjam, követelőzve, mi jár nekik.
Kis ízelítő :
www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-fenyegetesek-hatasara-hatat-forditottak-finnorszagnak-2401249
adatlistazo.hu/szaporodjatok-az-europaiakkal-hogy-aztan-eltiporjuk-oket-predikalja-a-jeruzsalemi-imam/

Szóval az ott élők nem azért semmisítik meg a tábort, mert 1., nincs jobb dolguk, 2., unatkoznak. Hanem azért, mert nem kívánnak ezen csűrhével együtt élni, egy területen-egy közösségben! Felvállalják azt, mivel életszinvonalukból adódóan megtehetik, hogy inkább vesszen-semmisüljön meg egy érték, majd 'összedobjuk' a pénzt az újjáépítésre, ha innen már eltakarodtak.
Szóval ez a nagy helyzet jelenleg, meglátásom szerint!
Így egyben megválaszoltam @Knapp75 fórumtárs szösszenetét is :)
Főlökött
Nagyon halkan hozzáteszem-kérdezem, ha ezen bevándorló migránsokat kiutasítják Német-Svéd...stb. helyekről-100ezres tételben, akkor mi is fog történni velük ? Ki, mikor, hol és mivel, illetve hova fogja visszadobni-visszatoloncolni ezen csűrhét a kiutasító ország(?), illetve kinek a költségére ? Naná, hogy az sem az Ő költségükre fog történni, mint ahogy a mostani szállításuk, ellátásuk, ételük, italuk, szállásuk, őrzésük...stb. költsége sem Őket terheli. Mivel nekik jogok van :) Kötelezettségük - kötelességük semmi.
Mint a tegnapi tájékoztatón is hallható volt, ez még egy írtó nagy játék lesz !
Nemzetközi szabályok szerint, irány Görög :) Mivel ott léptek be először az EU.-ba :)
Ja Ők-Görögök nem tartották magukat a "schengeni egyezmény"-hez és csak menjenek címszóval oldották meg a kérdést. Hát így jártak.
Gyanítom a Görögök nem sokáig lesznek EU.tagok :)-avagy ki tudja:) Egyrészt a gazdasági helyzet, másrészt a migránsok tömege hárul majd rájuk. Ebbe pedig vagy beleroppannak, avagy ez lesz a mentőöv számukra a gazdasági kilábalásra! EU.dotációban migránstábor üzemeltetés - csurran, cseppen - jól járunk felállás. Na ez a nagy kérdés !
Kérdések között szerepel az is, hogy ez milyen hatással lenne ez, az idegenforgalmukra. Szerintem erre is kapnának dotációban kártérítést az EU.-tól. Így a gazdasági válság problémájuk is megoldódna.
Szóval ki tudja mi lesz ebből, majd alakul.
Egy biztos Merkel felkötheti a rucit - liberót rendesen! Gorsan és jót kell lépnie, amúgy Neki annyi lesz !
Csizmás Kond
@Knapp75: " A "keresztényi magyar hagyományok" értelmében neked a tűzhely mellett lenne a helyed, szigorúan választójog nélkül. "
...na és mond neked hol ?...vagy úgy képzeled hogy ott id be tudnád nyalni magad valami magasabb helyre ?
Amúgy a magatartás nem a kereszténységen vagy a liberalizmuson múlik hanem az emberségen ...és aki embernek hitvány az magyarnak alkalmatlan.
Knapp75
@Csizmás Kond: "vagy úgy képzeled hogy ott id be tudnád nyalni magad valami magasabb helyre ?"

Te miről beszélsz? Hol nyaltam be magam és hova, te szerencsétlen? :)

Szépen keretbe foglalod a hozzászólásaidat: elkezdtél személyeskedni és belekötni abba, amit a soknemzetiségű Magyarországról írtam, aztán simán elvéreztél, amikor konkrétumok kerültek elő Magyarország történelméről, és most mégis "zavartalanul" térsz vissza a személyeskedéshez, mint ha nem csináltál volna magadból majmot a kötekedéseddel és a tanulatlanságoddal eddig is. :)

Ha ilyen jól bírod a pofonokat és ennyire kitartó vagy, nyilván nagyon sikeres lehetsz a való életben is! ;)
Csizmás Kond
@Knapp75: Na mi az, ha téged ér inzultus azt már nem bírja a csőröd ?...amikor te szamarazol mást akkor ugyanilyen hatással van arra is nem gondolod ?
Nem érdekel mit érzel, mert téged sem érdekelt és a konkrétumaid meg propagandiszikusak ugyanis a mai Magyarország lakosságának is bizonyos százaléka nem magyar eredetű de rossz néven veszi ha azt úgy állítják be mintha nem magyar lenne...szóval a sokszínűség lehet akár pozitív is amit te másként próbáltál beadni.
Amúgy ha mát idáig jutottunk azt is írtad, hogy pl Szíjártónak milyen köze van a múlthoz, miért hangoztatja azt, neked milyen közöd van és miért beszéltél többesszámban a múltról ?
...és pofonok...szerintem te beleéled magad...az pedig betegség.
Knapp75
@Csizmás Kond: Felőlem személyeskedhetsz, engem nem zavar, de néha tényeket is csempészhetnél a hozzászólásaidba! ;)

Nem voltam "propagandisztikus", hanem miután megkérdőjelezted a történelem tudásomat, független forrásokkal támasztottam alá az állításomat. Mondjuk a te képességeiddel még ezeket sem sikerült elsőre értelmezned... :D (lásd román nemzetiségűek száma)

A mai magyar lakosságnak a 100%-a nem "színmagyar" származású, nincs olyan akiben ne lenne szlovák, szerb, török vagy német vér, ez a magyarkodóknak önértékelési zavarokat okoz, illetve akik nem tanultak kellő figyelemmel történelmet, azoknak újdonságként hat.
Na az ilyen hülyéket tudja megvezetni Szijjártó a dumájával.

Ha mindenáron személyeskedni akarsz, akkor nyugodtan kifejtheted, hol és hova nyaltam be magam, ezzel a válasszal még úgyis adós maradtál! ;)
Talán ezzel elboldogulsz, ha már azt nem tudtad semmilyen formában cáfolni, hogy ez az ország Trianon előtt egy soknemzetiségű, multikulturális ország volt.
Pedig ez miatt kötöttél belém, ha már nem emlékeznél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.