Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök megszegte ígéretét, az Országgyűlés ugyanis a kormánypártok javaslatára egy olyan közbeszerzési törvényt fogad el, amely lehetőséget ad az összefonódásra az ajánlattevő és az ajánlatkérő között.

Schiffer András társelnök-frakcióvezető hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a kormányfő az Elios-ügy kipattanásakor tett ígéretet a parlamentben annak támogatására, hogy ne vehessen részt ugyanazon érdekkör a közbeszerzési pályázat előkészítésében, majd megpályázásában, hogy aztán meg is nyerje azt.

Mindez azonban a kedden elfogadandó közbeszerzési törvényjavaslatnak nem része – kifogásolta a politikus, hozzátéve: pártja azon cégeket is kizárt volna a pályázásból, amelyekben a megelőző három évében tulajdonos volt a kormányzathoz közel álló személy, de a kormányoldal ezt az összeférhetetlenségi szabályt sem fogadta be.

A Fidesz továbbra sem akarja teljes egészében kiseprűzni az offshore-lovagokat – fogalmazott, megjegyezve: az elfogadandó jogszabály szerint legfeljebb 25 százalékos tulajdonlás erejéig indulhatnak a közbeszerzéseken ilyen pályázók.

Az LMP az átláthatóság növelése érdekében lehetővé tenné, hogy valamennyi pályázat hozzáférhető legyen az interneten a benyújtási határidőt követően, de azt is szorgalmazta, hogy a kiíró önkormányzatok, minisztériumok a minimálbér kétszeresének erejéig viseljenek felelősséget a pályázati láncolat végén lévő melósokért, egyéni vállalkozókért, ha azok nem jutnának pénzükhöz.

Schiffer András szerint mindezek helyett azonban olyan közbeszerzési törvény lesz, amelynek hatására rejtve marad a pénzek áramlása, lehetséges lesz az összefonódás az ajánlatkérő és az ajánlattevő között, ahol offshore-lovagok is részt vehetnek és ahol a hazai kisvállalkozásokat semmi nem védi a körbetartozástól.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
ez teljesen nyilvánvaló, mindenki tudja, csak a fidesz szavazók nem.
Toby
AMIKOR AZ IGAZSÁGTALANSÁGBÓL TÖRVÉNY LESZ, AZ ELLENÁLLÁS FELELŐSSÉGGÉ VÁLIK !
(T. Jefferson)
nyanya001
Naná ! Haverok buli hanta meg ők a magyarok megmentő !
justhpeter
@pbalage: Mióta tényező a fideSS szavazó ? 2018 tavaszán majd az lesz, EGYETLEN NAPRA !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.