Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a román kormányfő nyilatkozatára reagálva Európa szégyenének nevezte, hogy egy bűnvádi eljárás alá vont miniszterelnök "folyamatosan, hazug módon rágalmaz egy szomszédos országot".

A román kormányfő hétfőn kijelentette: fenntartja Magyarországgal kapcsolatos álláspontját, és ismét bírálta a magyar-román határra tervezett kerítés megépítését. Victor Ponta a többi között azt mondta: Magyarországnak a menekültkérdésben tanúsított magatartása Európa-ellenes és szégyen Európa számára.

Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: Magyarország az európai szabályokat betartva jár el a bevándorlás kezelésében. Az ország nehéz helyzetét a miniszter szerint éppen az okozza, hogy két másik EU-tagállam "szándékosan és demonstratívan" megsérti az uniós szabályokat: Görögország "nem tudja megvédeni határait", Horvátország pedig "regisztráció nélkül ezresével hordja be a bevándorlókat Magyarországra" – olvasható a közleményben.

Mindeközben Victor Ponta ellen bizalmatlansági indítványt terjesztett be a  jobbközép Nemzeti Liberális Párt, amiről jövő héten fog szavazni várhatóan a bukaresti parlament.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Victor Ponta, mint börtönérett politikus, hamarosan bevonulhat így a köztudatba és a börtönbe! Jó lenne, ha a szégyenezést önmagával kezdené!
jancsipapa
@Freewolf: "Szerencsére " nálunk ilyen veszély egyet sem fenyeget .Hiába, ahol minden rendben ,ott minden rendben...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.