Ha jól értjük azt a közleményt, amelyet a Fidesz-frakció pár perccel ezelőtt kiadott, akkor a Migration Aid tapasztalatlan, átláthatatlan, politizáló civil szervezet, nem tartozik a kiválasztottak közé, és mivel "minden bizonnyal" Soros György pénzeli, nem méltó költségvetési támogatásra.

A miniszterelnök egy szóval sem mondta, hogy a Migration Aid csoportot támogatja a költségvetés. A bevándorlók ellátását a magyar kormány a menekülttáborokban biztosítja és emellett számos hivatalosan bejegyzett és nagy tapasztalatú segélyszervezet segíti. A kormány a közelmúltban döntött arról, hogy 200 millió forinttal támogatja azt a három humanitárius szervezetet – a Magyar Vöröskeresztet, az Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot –, amelyek segítik a migránsok ellátását. A saját bevallása szerint is 2015 júniusában indult Migration Aid nevű Facebook-csoport nem tartozik, átláthatatlansága miatt nem is tartozhat a közpénzzel támogatottak közé. A politikai aktivitású szervezet tüntetések szervezésével kapcsolatos és egyéb kiadásait Soros György nagylelkű támogatása minden bizonnyal nagy részben fedezi. A csoport jóhiszemű és segítő önkénteseinek, ahogy minden más valódi segítséget nyújtó civilnek köszönetet mondunk a bevándorlók ellátásban nyújtott segítségért

- közölte a Fidesz.

Mint korábban írtuk, több civil szervezet is felháborodottan kritizálta Orbán Viktor mai parlamenti felszólalását, melyben arról beszélt, hogy a kormány pénzügyileg is támogatta a civileket.

A Migration Aid később azt javasolta a Fidesznek, hogy legközelebb a kommunikációjában különböztesse meg a karitatív szervezeteket és a civileket.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@Lepényleső: Nagy hiba volt Sorostól. Egy alternatív világban Orbán talán éppen Mészáros disznóoljában hánnya a trágyát a talicskába.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Csizmás Kond: "Még egyszer mondom" mára letettem rólad - alagsor ! Azt a gyártótól tudakold meg, hogy miért pont akkora a cső belső átmérője és a filteres cigi átmérője !
Mert az csak mese, hogy a cigigyártósor egy "M" esetén alkalmas lett volna lőszer gyártására is !
Itt akartál beléptetni - kismaflám, én azonban - veled ellentétben - voltam katona és tapasztalt "cigicsempész" is a kampókra.
Amúgy az első sor van hatályban, amint azt érthetően jeleztem is feléd - alagsor !
Csizmás Kond
@Toby: ...értem, szóval fingod sincs...csak azt nem értem akkor mi a büdös francélt ágálsz a tudatlanságoddal ?
Toby
@Csizmás Kond: Arra nem vagyok képes, hogy mindenféle hiányos ismeretű "alagsort" kioktassak ! Csak a nagy pofád maradt meg ! Szarban vagy, mert ezeket nem találod meg a wikin, mi ?
Van ilyen - alagsor !
Eleget mutattam abból, amire te csak a wikiből voltál képes !Ennyit rólad, meg a hiteledről - kiskabát !
Csizmás Kond
@Toby: Na csak vigyázz a bölcselkedéseiddel nehogy rajtaveszíts...kérdezz és akkor megtudod...
Toby
@Csizmás Kond: Ne izmozz - kiskabát, letetted magad, tudod, alagsor !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.