Embercsempészés, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emelt vádat a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség egy szerb embercsempész ellen, aki tucatnyi szírt szállítva a furgonjával nekihajtott az őt üldöző rendőrautóknak az M5-ös autópályán – tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Gyugyi Csilla elmondta: a szerb férfi augusztusban Szeged környékén megállapodott tizenkét szír állampolgárral abban, hogy fejenként 500 euróért Bécsbe fuvarozza őket. Utasaival együtt egy furgonnal indult a fővároson keresztül Bécs felé, ám hajnalban a Határ út térségében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) járőre igazoltatni akarta őt.

A rendőr fény- és hangjelzése ellenére a sofőr nem állt meg, hanem a Nagykőrösi úton visszafordult, és 100 kilométeres óránkénti sebességgel Szeged irányába hajtott – ismertette a vádirat lényegét a szóvivő.

Közlése szerint a járőr követte, és többször meg akarta előzni a furgont, de a szerb férfi mindig a szolgálati gépkocsi elé kormányozta járművét, így a rendőrnek lassítania kellett, nehogy összeütközzenek. Hamarosan több rendőrautó is bekapcsolódott az üldözésbe; a vádlott ekkor már az M5-ös autópályán, 150-160 kilométeres óránkénti sebességgel hajtott.

A férfi minden előzési kísérletnél úgy manőverezett, hogy járművét a szolgálati gépkocsik elé húzta, ám Inárcs környékén mégis sikerült őt megelőzniük a rendőröknek. Ennek ellenére a sofőr nem lassított, hanem igyekezett egérutat nyerni, miközben többször nekiütközött a rendőrautóknak. Végül feladta a küzdelmet, így elfogták, őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték.

A nyomozó ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt – közölte Gyugyi Csilla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.