Egyre nagyobb bajban van a Győrben őrizetbe vett, majd előzetes letartóztatásba helyezett szír férfi, akit azzal gyanúsítanak, hangadója volt a röszkei határátkelő elleni támadásnak: elfogásakor hét hamis útlevél volt nála, ráadásul mindben volt schengeni vízum – írja a Nol.hu.

A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi a Tablighi Jamaat nevű iszlamista szervezet tagja, melyet terrorszervezetek is használnak fedőszervként. Most azt vizsgálják, a többi támadó között lehettek-e még fundamentalisták, potenciális terroristák.

Ahmed H. egyébként Cipruson él, van munkavállalási engedélye, de az állampolgárságot nem kapta meg. Állítólag kifejezetten vagyonos ember.

A titkosszolgálatok most azt is vizsgálják, hogy a hangadóknak van-e megbízójuk, milyen a kapcsolatrendszerük, egymással tartották-e a kapcsolatot, és hogyan érkeztek Európába.

90 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Békés menekültek! És ez csak egy a sok közül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@pbalage: Tudod, mi nem vagyunk olyanok, hogy évtizedekig megbocsátást követeljünk és kártérítést kunyeráljunk. Ami volt elmúlt. Ez az Oroszország nem az akkori Szovjetunió, ha nem vennéd észre! Attól, hogy nem vagyunk hajlandóak haragudni segíteni az amerikai csürhének, még nem akarunk a ruszkikhoz költözni! Fogható ez liberális elmével?
pbalage
@Freewolf: hát nem túlzottan jobb a mostani Oroszország. Csak ugyanolyan szar az egész.
Ott van pl Putyin, ha olimpiából akar lopni, akkor abból lop, ha gázt akkor abból.
Jelenleg nem komcsik, hanem maffiapártiak csak ennyi a különbség.
Ha nekik az jó, az engem nem nagyon érdekel, maradjanak odahaza, lopják le egymást ahogy bírják, nem akarok hozzájuk tartozni.
Orbán Viktorhoz sem, mert kábé ugyanazt csinálja.
Ha ezt nem csinálta volna, én nagyjából letojnám hogy zászlót akar lobogtatni, lehet hogy még mellé is állnék.
Csak nem felejtem el neki a zeeemútötplusznégyegyenlőkilencévet.
JAJMÁR
@világlátó: 14:00 Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a műsorra. Sajnos, csak az első 7 percet tudtam meghallgatni tegnap, ma pedig nem találom azt az adást, viszont egy másikat, a szpt.25-i, ahol TGM is jelen van, igen. Az ő véleményét én sokkal inkább el tudom fogadni.
Azt nem tudtam megállapítani, hogy megváltoztatta-e a véleményedet a vasárnapi beszélgetés :)
Persze,nagyon keveset tudunk, de bármilyen professzor és szaktekintély is valaki, a jövőt, biztos, hogy nem ismerheti. Aki eleve elrendeli a "sötét" jövőt, az nálam már hitelét vesztette! Akkor inkább Nostradamus :)))

Arról a jövőről viszont nem beszélgettek az urak, hogy mi lesz, ha nem fogadjuk be a menekülteket, ha kerítést építünk végig, és katonákkal védjük a határainkat? Ez lenne a megoldás?
Felkelteni az ellenszenvet és a gyűlöletet az iszlám vallás ellen és a bevándorlók ellen? Ez mit old meg?
Az ún. "keresztény" Európa nem teheti ezt !
Azért sem, mert köze van hozzá, hogy ezeknek az embereknek az élettere élhetetlenné vált.
Minden vallás egyben életfelfogás, értékrend és kultúra is, ami az élet minden területére kiterjed :) (r.kat.vallású vagyok :) ) Csak szavakat sorolok, -mert ez nem a regény helye- szóval a keresztény kultúra jellemzői: szeretet, irgalmasság, bűnbocsánat, feltámadás, szerzetesek, iskolák, krónikák, gregorián, Bach, gasztronómia, építészet, népi játékok, népszokások, öltözék pl. gyász -de még a fejkendő is - Igaz, hogy sokaknál mindebből mára szinte csak a karácsony és a Húsvét maradt.Egyébként a kereszténység egy tőről fakad az iszlámmal. és sok közös vonás van benne.
Nem félni kellene egy másik hittől, hanem a saját hitet kellene megtartani.

Mindig mondják, hogy: nem képesek integrálódni. Az integráció = beolvasztást jelent. Nem akarják! De vajon a határon túli magyarok akarják?
Nem csodálkozom, ha a bevándorolt emberek nem akarják eldobni a hitüket, az életfelfogásukat. A hit nem olyan, hogy ma ebben, holnap abban...
magyarbakancs
Hány ilyen mocsok jöhetett kit nem elellenőriztek megfelelően.
Liberális faszkalapok ha robbantani fognak a beengedett menekült terroristák mit fogtok hozzá szólni?
Mert bekkel fogadni mindenkiit elme beteg szocik,liberális g*cik.
JAJMÁR
@világlátó: folytatás:

Azzal is ijesztgetnek, hogy ők majd jó iskolákat hoznak létre, és párhuzamos társadalmat, és sok gyereket szülnek. Ezzel azt akarják közölni, hogy a keresztény iskolák nem elég jók? Nem versenyképesek? Nem születnek keresztény gyerekek? Vagy azt, hogy Európa társadalmi berendezkedése rossz? Persze, ha Európa népe eldobja a hitét, akkor ne csodálkozzon, ha betüremkedik egy másik. Hit nélkül az ember nem képes létezni hosszú ideig. A jól behatárolt szokások vonzók a talajtvesztett emberek számára.
Meg kell erősíteni a keresztény értékrendet, vonzóvá és még jobbá kell tenni a keresztény iskolákat, egyébként pedig a vallásszabadság és iskolaválasztás jogát meg kell hagyni.
Szíriában a polgárháború nem a valláskülönbségek miatt robbant ki. Persze, mindenhol minden népcsoportban, fel lehet kelteni a gyűlöletet, az ellenségeskedést, ha valakiknek a politikai, gazdasági, egyéb önérdekei azt kívánják. Ha a vallás egységes, akkor majd találnak más okot erre!
Az iszlám szélsőségesektől ma mindenki fél, és minden okunk meg is van erre, de nem szabad a szélsőséges nézeteket ráhúzni az egészre és ijesztegetni vele.
Volt ilyen a múltban és tudjuk, hogy mit okozott a világban, és mit okoz még ma is, mert a gyűlöletet felkelteni sokkal könnyebb, mint aztán feloldani. Én ettől sokkal jobban félek, mint az iszlám vallású emberektől, hiszen lehet sokkal szörnyűbb vége, mint amit képesek vagyunk elképzelni.

A "haza védelme" nem jelenthet csak határokat, a haza nem annyi, hogy körberajzolok egy területet. A haza jelent egy ethoszt is, főképpen azt, amivel azonosulni tud az ember, ahol otthon érzi magát lélekben is.
világlátó
All European governments forces integration. Why?- kérdezem én is.
All islamic peoples must be chased down! Why?- kérdezem én is.
Ezek a hamis vagy csak tudatlan keresztény vezetők és náluk még sokkal tudatlanabb követőik állandóan hangoztatott kinyilatkozásai - nálunk is Európában sokfelé.
Tökéletesen egyetértek gondolataiddal. A versengés, - ki tud hangosabban, ki tud még magasabb kerítést? Ki az igazi európai, ki tud még határozottabb ellenállást kifejteni , ki állítja hitelesebben, hogy Európa megváltozik ha nem védjük meg? Kinek erősebb a hite a saját vallása tanaiban? Hogyan tudhat együtt hinni a maga Istenében itt Európában a két világvallás népessége? Ki integráljon kit és miért?Miért tekintik ellenségnek az Iszlámot azok, akik azt sem tudják mi az, akkor, amikor a saját hitük tanait sem ismerik, legfeljebb csak annyira, hogy minél drágább ajándékot kell venni karácsonyra ?
A haza védelméről másutt már írtam, ez a kérdés sincs a helyén nagyon sok ember fejében, lelkében.Egyre elfogadottabb az a nézet, hogy ott a haza ahol befogadnak, élni hagynak. A haza szó mára a pártpolitika máglyáján elégett. / a haza nem lehet ellenzékben.../Minél jobban elhordja a szél a haza hamuját, annál kisebb a szó jelentősége, annál inkább eltűnik a honvágy is. Volt idő, amikor ez másként volt.Ma ezt visszahozni csak az irredenta, soviniszta, mélymagyarkodással tudják egyesek, akik még a magyar Himnuszt sem tudják elénekelni, a Szózatról nem is szólva.
Bízom azért abban, hogy sokan vagyunk még, akik ha hagynák, újra képesek lennénk a mai közérthetőség nyelvén megfogalmazni, mi a HAZA, hol a mi hazánk.
Bár ha minden ötödik tanulónk funkcionális analfabéta, ahogy írja egy reprezentatív felmérésről egy napilapunk, akkor nagyon felkészült , pedagógiai módszerek tekintetében kreatív oktatási - nevelési feladatot kell vállalnunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.