Azt állítja a Brussels Airlines egyik utasa a Facebookon, hogy Pintér Sándor és háromfős kísérete 36 business helyet foglalt el a kedd esti Brüsszel-Budapest járaton – vette észre a hvg.hu.

A Brussels Airline-on 3 osztály van, business, ingyen kajás economy és fizetős kajás economy. A két economy között árban körülbelül négyszeres a szorzó, míg a szendvics-üdítő kombó talán 6 euróba kerül. A business árát tippelni sem akarom, de ez általában egy sor, vagyis 6 ülés összesen. Pintér 4 fős delegációjának viszont 6 sor, 36 business hely volt fenntartva. És még késve is indultunk miattuk. Miért kell 4 embernek 36 méregdrága hely?????

- dühöngött az utas, aki azt is hozzátette, hogy Navracsics Tiborral is repült már együtt, ő viszont akkor "fizetős kajás", olcsó jeggyel utazott.

A hvg.hu megkereste a Belügyminisztériumot az ügyben.

Frissítés: megérkezett a Belügyminisztérium válasza:

A belügyminiszter és három fős kíséretének az oda és visszaútra 4, azaz négy repülőjegyet foglalt le a Belügyminisztérium a Brussels Airlines menetrendszerű járatán (a visszaút járatszáma: SN2829). A repülőjegyek valamennyi adóval, a tranzakciós díjjal és a közbeszerzési díjjal négy főre 629.899 forintba kerültek (egy főre: 157.474,75 forint). A repülőjegyekhez speciális szolgáltatás nem tartozott. Pintér Sándor és kísérete a követendő protokollnak megfelelően ténylegesen utolsóként, azonban a járat indulási idejét megelőzően foglalta el a repülőgépen mind a négy helyet. A járat a menetrendben szereplő időpontban szállt le Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A Belügyminisztérium információi szerint a repülőjárat átlagos kihasználtsága 65 százalék, a business és az economy kategóriájú jegyek ára pedig – a foglalás időpontjától függően – jelentősen változik (a hvg.hu 169 ezer forintos jegyárat említ). A belügyminiszter és kísérete utaztatása során a lehető legolcsóbb repülőjegyet vette igénybe a tárca.

A Belügyminisztérium számára kifejezetten megnyugtató, hogy a médiatartalom-szolgáltatók számára szinte kizárólag a hvg.hu híresztelésen alapuló közlése jelenti 2015. szeptember 23-án a nap eseményét.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

JAJMÁR
Felháborító! Szégyenteljes!
(Mondjuk én nem ülnék ezekkel egy légtérbe, az tuti.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Pinocset most titkosban járt Brüsszelben, a plusz helyek az álcázás miatt kellettek.
Fradigege
86 évre titkosítani. Nemzeti érdek vóót!
És ez?: "Pintér Sándor és kísérete a követendő protokollnak megfelelően ténylegesen utolsóként, azonban a járat indulási idejét megelőzően foglalta el a repülőgépen mind a négy helyet."
Hova szarjak?
Desischado
@Horizont: Drágám, olyan vastag a bőr a pofájukon, hogy a rinocéroszok, krokodilok, orrszarvúak sírva könyörögnek a receptért!
És én jobban hiszek az utasnak! Vajon miféle mocsokságot tárgyalhattak meg éppen?
papa.49
@Desischado: Csak a szokásost, ,,ki mit lop,,)))))))))
aremy
azért lett volna lepődj meg a járat indulása után foglaltak volna helyet.
mate03
@papa.49! A kereszt apa a repülőn tartotta meg az e heti,bevételről a tájékoztatót!:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.