A magyar politika minden csodáját tökéletesen megvilágító közlemény esett be az imént szerkesztőségünkbe Mi történt Röszkén? címmel. Ebben a Gyurcsány-párt aggodalmát fejezi ki a múlt heti röszkei események miatt, a végén pedig kérdéseket tesz fel a rendőrséget felügyelő Pintér Sándor belügyminiszternek az oszlatással kapcsolatban. A kérdések, csak a rend kedvéért, így néznek ki:

Pontosan hány órakor és miért nyitotta meg a rendőrség a Röszke 2-nél lévő határzár kapuját? Miért nem számolt azzal a belügyi vezetés, hogy a kapuk kinyitása ösztönzőleg fog hatni a határt átlépni kívánó menekültekre? Miért támadott a rendőrség a saját maga által kinyitott kapun átvonulni kívánó békés tömegre – menekültekre és újságírókra – minden előzetes figyelmeztetés nélkül? Miért kockáztatta a belügyi vezetés a magyar rendőrök testi épségét, amikor használhatott volna mobilkordonokat is? Miért nem delegált a belügyi vezetés rendőrségi összekötőt a határ szerb oldalára, hogy megelőzhesse az atrocitás kirobbanását? Miért nem viseltek a Terrorelhárítási Központ emberei azonosítószámot?

És akkor itt álljunk is meg egy pillanatra. A "békés tömeg" definíciója a magyar politikában láthatóan annak függvénye, hogy az ember ellenzékben vagy kormányon van.

2006-ban még a Gyurcsány-kormány rendőreiről "estek le" az azonosító számok, most az akkori kormányerők egyik utódpártja, a DK aggódik a hiányuk miatt. Az akkori randalírozó tömeg a Fidesznek volt "békés tömeg", s a csúnya gyurcsányista rendőrök támadtak rájuk. Most a gyurcsányista DK számára békés a kődobáló tömeg, akiknek gyülekezési tevékenységét természetesen a csúnya viktoriánus rendőrök és TEK-esek reagálták túl. Nem nehéz észrevenni, mi az összefüggés.

Változnak az évszakok, változnak a kormányok, változnak a pillanatnyi politikai érdekek. De a magyarok érdeke nem, az állandó. A mi érdekünk az, hogy akárki is van kormányon, arányos és törvényes legyen minden rendőri fellépés, s egyetlen "békés tömeg" se veszélyeztethesse biztonságunkat.

Ha tehát a mindenkori ellenzék a mindenkori rendőrség viselt dolgairól érdeklődik, akkor a mindenkori ellenzéknek igaza van.

Csak azt sajnálhatjuk, hogy kormányon sem az akkori MSZP, sem a mostani Fidesz nem annyira finnyás, mint ellenzékben.

Sokat javítana a magyar politika színvonalán, ha ezen változtatnának.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jancsipapa
@kacsa0707: Ha Orbán számára nem lenne hasznosabb szabadlábon ,már rég elítélték volna . Bőven lenne miért . De ,hát ,így van rá szükség...
dömdödöm
Gyereket .,nőket tartalmazó tömegre nem lehet könnygázt bevetni . Teljesen mind 1 honnan jöttek és mit akarnak :-((((((((
egyvandor
0707 Ne azonosítsd Magyarországot azzal a bandával amelyik bármilyen törvénytelenséget elkövethet. Magyarország szégyene az ha ez következmények nélkül maradhat. Attól hogy válságos helyzet van, attól egy magára valamit adó ország tisztességesen kezeli az ügyeket.
justhpeter
@egyvandor: "egy magára valamit adó ország" ? Melyik országról beszélünk ? Mert orbanisztán nem tartozik ezek közé.
Desischado
Már megint jól pofára estek! Egyébként nem támadják don olajszőke sanya bát eléggé! Én egy szép bírósági tárgyalásnak és egy hercig életfogytiglani börtönnek nagyon tudnék örülni! Mert megérdemli!
mate03
@jancsipapa:! Elég sokat próbálkoztak vele! De még Polt Péter sem tudott, fogást találni Gyurcsányon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.