Interjú készült Balázs Péterrel, a Bajnai-kormány egykori külügyminiszterével, aki jelenleg a CEU-n tanít. Ebből kiderült: úgy tűnik, a nálunk tartózkodó diplomaták nem veszik annyira komolyan a futsal-diplomáciát.

Balázs a Magyar Narancsnak azt nyilatkozta:

Úgy hallom, ezek a most szériában bekéretett, esetenként hétpróbás diplomaták maguk között jót mulatnak rajtunk. A stíluson és azokon a kezdő diplomatákon, akik ezt végigcsinálják. Ott persze csak bólin­tanak, és közlik: rendben, átadják az üzenetet kormányuknak. Tudja, a külpolitikában sértegetni, hazugnak nevezni valakit kontraproduktív dolog. A kormányok jönnek és mennek, de az országok és népek maradnak, ezeket a sértéseket pedig előbb-utóbb visszakapjuk.

Az exminiszter arról is beszélt: bár a schengeni rendszer megroppant, nem működik – de magyar gazdasági érdek is fűződik a helyreállításához, például ahhoz, hogy a magyar munkavállaló eljárhasson Ausztriába dolgozni.

A fokozódó idegenellenesség könnyen a lengyel és a magyar vendégmunkások ellen fordulhat Angliában vagy bárhol máshol, azaz mi csak kárvallottjai lehetünk ennek

- tette hozzá.

A teljes interjút a Magyar Narancs holnapi számában olvashatják.

121 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Miért mit tud tenni egy olyan akit diplomatának neveltek, kiskorától nevet az ilyen pojácákon, mint a xargyártó, meg bandája)))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@Freewolf: a kerítésről:
"a Honvédelmi Minisztérium elismerte: a kormány előzetes felhatalmazása nélkül telepítették a kerítés mellé az elhíresült gyodát, vagyis a gyorstelepítésű drótakadályt – tudósít a nol.hu. A kormány június 17-i határozatában ugyanis nem volt szó drótakadályról, csak az ideiglenes kerítésről."
vagy ez...
"A minisztérium válaszában azt jelezte, hogy a gyoda telepítése a nemzetbiztonsági kabinet titkos döntése alapján indult meg:
Az ideiglenes határzár műszaki paramétereinek véglegesítésre a nemzetbiztonsági kabinet – a belügy- és a honvédelmi miniszter jelentésén alapuló – korlátozott terjesztésű, azaz minősített (titkos) döntésének megfelelően került sor.
A nemzetbiztonsági kabinetnek ugyanakkor ilyen döntési lehetősége és jogköre nincsen. "
libellle
@Freewolf: tegnap 12:29. Nem nem álom, valóban látsz ott fideses többséget. Ellenben alcsalt választásokkal és a nép türi és türi azt ami ott folyik. Nem mer lépni az okok nem érthetök mert mindenképpen többen vannak azok akik nem kedvelik pártodat mint azok aki személyesen orbánt imádják.
Freewolf
@libellle: Ezt hogy matekoztad ki? És milyen csalás? Tudtommal az EU nem talált benne hibát!
libellle
@Freewolf: Ja persze igy a ruszki választás is ok.
Freewolf
@libellle: Hát persze, hogy oké! Orbán csak szeretne olyan népszerű lenni, mint Putyin!
libellle
@Freewolf: ja szerintem is népszerü putin. Mint gazember maffiozi, na persze ezt szeretné orbán is. Akit nyugaton a politikai körökben is mát puszta-putinnak és zseb-putinnak hivnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.