Hűtlen kezelés miatt első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélt a bíróság két volt MSZP-s országgyűlési képviselőt – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda esti Híradójában.

A beszámoló szerint Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója 1 év 10 hónap, Vári Gyula volt vadászpilóta pedig 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, egyaránt három év próbaidőre felfüggesztve. Az ítélet szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel mintegy nyolcmillió forinttal károsították meg az államot. Az ítélet ellen a két volt politikus felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett – hangzott el a Híradóban.

A Fővárosi Főügyészség 2013 szeptemberében emelt vádat hűtlen kezelés miatt a két volt szocialista országgyűlési képviselő ellen. A vádirat szerint Kárpáti Zsuzsanna az EKI főigazgatójaként 2008 októbere és 2010 januárja között több megbízási szerződést kötött tanulmányok készítésére Vári Gyulával. A szerződések alapján Vári Gyula négy tanulmányt el is készített, ám ezek – az ügyészség szerint – az EKI számára értékelhetetlenek voltak. Az intézet mégis kifizetett értük nyolcmillió forintot a volt MSZP-s országgyűlési képviselőnek.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Piszok szocik 8 millával károsították meg az államot ! Most már értem miért akar felmentést Kulcsár, miért jönnek ki az előzetesből a brókerbotrány elkövetői, miért nem ülnek a közbeszerzések kedvezményezettjei. Ha most ezeket az ügyeket megvizsgálva kiderül, hogy ezek vádiratában laponként több van mint 8 milla, akkor nem bünti jár, hanem egyenesen kitüntetés.
namihami
Mindössze 8 millió? Akkor tényleg jár a büntetés.
Tanulja meg egy életre, hogy : "Családi segítség" nélkül még lopni se kezdjen, mert lecsap rá a Fidesz igazságosztó keze. Az apóssal kombinált "saját lábra állás" pedig még felmentő körülményként is értékelhető lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.