Mivel a szocialista szavazók nagy része egyetért a migránsokkal szembeni kemény fellépéssel, az MSZP olyan stratégiát talált, amellyel megpróbál túlélni. A stratégia neve "pozitív semlegesség", leánykori nevén: hallgatás – írja az Index.

Az új stratégia, mely a kormány politikájának konzekvens ellenzését váltja, már megmutatkozott hétfőn, amikor az MSZP tartózkodott a honvédség bevetéséről szóló parlamenti szavazáson. Az Index információi szerint a tartózkodást nagy frakcióvita előzte meg, néhányan a "nem", egy képviselő pedig még az "igen" mellett is érvelt.

Tóbiás József pártelnök a múlt heti választmányi ülésen elégedetten magyarázta a párt parlamentjének, hogy az MSZP új stratégiája a "pozitív semlegesség". A szocialisták állítólag úgy értékelik, hogy saját szavazóbázisuk véleménye miatt nem tudják megnyerni a migrációs ügyet, ezért inkább kivonják magukat belőle. A pártvezetéstől lefelé azonban hallatszanak a hallgatással, a nulla üzenetküldéssel elégedetlen hangok is – tudósít az Index.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Na a Fidesz ugyanezt tenné fordított esetben !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Lepényleső
Politikusok ebből élnek úgy, mint ahogy mi sosem.Mi hagyjuk,hogy így legyen.
JAJMÁR
Az MSZP, és egyébként bármelyik párt bármit mond menekültügyben, a fidesz malmára hajtja a vizet. Igaz, ettől még mondhatná amit gondol. de a baloldalon már hiteles pártok nincsenek, vannak viszont hiteles emberek. Egyenként. Ők pedig mondják is a magukét, de a lehengerlő és mindent elsöprő kormánypropagandával, és a már hisztériás tömeggel, amelyik mindezt csont nélkül, és mindent elsöprően befogadta, a józan észnek nincs esélye.
moiszikf
@Horizont: Term. a fityisz sem jobb,de azt már ezerszer leragoztam, hogy kit kivel akasztanék egy fára. Amúgy sem ez volt a téma. Mielőtt rögtön jobbikossággal vádolnál elárulom, az utolsó politikai bizodalmam bennük van, de azért ezzel párhozamosan betartalékoltam egy harmadik hurokra való kötelet is. (Nem vagyok az a klasszikus demokrata.)
moiszikf
@Horizont: Na, azért nem eszik olyan forrón a kását, az akasztósdit csak átvitt értelemben kell venni! (Ne ölj!) Valószínűbb, hogy "uralkodásom" (ezen még én is jót röhögök) esetén, összebótolnék egy lakatlan szigetet, valahol a Jeges-tengeren és ott adnék új otthont a kártékony egyéneknek.
Peller Anikó
@gálic: igen, a nagynénikém ismerősének a húga.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.