A Nézőpont Intézet felmérése szerint a megkérdezettek 87 százaléka ellenzi az illegális bevándorlást, a legtöbben gazdasági okok és a terrorveszély miatt. A Heti Válasz megbízásából szeptember 6. és 12. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

A kutatás szerint a magyarok továbbra is befogadóak a ténylegesen háború elől menekülők kapcsán, őket a teljes népesség 65 százaléka fogadná be. Az illegális bevándorlást viszont 87 százalékuk ellenzi, és csak 7 százalék elnéző ezen a téren. Az illegális migrációt a baloldali pártok táborán belül is kétszer annyian ellenzik, mint ahányan nem.

A magyar-szerb határon létesített határzárat a megkérdezettek 55 százaléka támogatta. Közleményében az intézet megjegyezte, hogy a kutatás adatfelvétele még a szeptember 15-ei röszkei atrocitás előtt zajlott.

Az Európai Unió által szorgalmazott menekültkvóták elutasítottsága egyértelmű: e törekvést a megkérdezetteknek csak 28 százaléka támogatta. A brüsszeli kvótarendszer ugyancsak megosztja az elképzelést leginkább támogató baloldali pártok táborát.

A kutatásból az is kiderült: elsősorban gazdasági okokból és a terrorveszély miatt (32, illetve 29 százalék) félnek az illegális bevándorlást ellenző magyarok, 16 százalékuk első helyen a kulturális és vallási különbségeket, 14 százalékuk pedig az egészségügyi kockázatokat emelte ki.

A megkérdezettek 18 százaléka véli úgy, hogy a Magyarországra érkező illegális határátlépők elsősorban gazdasági bevándorlók, míg további 33 százalék szerint a migránsok inkább gazdasági bevándorlók, bár lehetnek köztük ténylegesen háború elől menekülők is.

A megkérdezettek további 26 százaléka szerint a migránsok ugyan inkább háború elől menekülnek, de e csoport is úgy véli, lehetnek köztük gazdasági bevándorlók is. Csupán 11 százalékban – leginkább a baloldali szimpatizánsok – válaszolták azt, hogy a migránsok elsősorban a háború elől menekülnek.

A megkérdezettek elsősorban az Egyesült Államokat tartják felelősnek a Magyarországon kialakult menekültválságért. Tizenkilenc százalék szerint a válságért az Európai Unió és a vezető nyugat-európai államok, 17 százalék szerint a közel-keleti háborús helyzet, 15 százalék szerint pedig az Iszlám Állam terrorszervezet felelős. A magyar kormányt e kérdésben a teljes népesség mindössze 5 százaléka tartja felelősnek.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
nemááá... engem meg sem mértek, akkor honnan tuggyák hány százalék?

hö?
Freewolf
Keveslem a 87%-ot! Csak a budapesti álértelmiség támogatja a vadakat!
Szeparepa-
Minden nem retardált ember ellenzi. Eleve már az illegális határátlépést is (ugyebár BIZTONSÁGOS SZOMSZÉD ORSZÁGBÓL!!!), mivel bűncselekmény, már csak önmagában ez elfogadhatatlan (független attól hogy a törvény éppen szabálysértésnek veszi-e vagy sem)... a több tucatnyi, bűncselekmény és szabálysértés, már csak hab a tortán.. bár az embercsempészet, és az iratok eldobása, hamis személyazonosság illetve származási hely hazudása, azért jókora habok... Aki mindezek felett szemet huny, azt képzeli ezek mind elnézhetőek nekik, mert jaj szegény menekültek, az mentálisan beteg ember... Valódi menekült ide, csak Ukrajnából jöhet... aki Törökországból Németországba vándorol, törvényeket sértve, bűncselekmény sorozatokkal, agresszívan, az semmiképp sem menekült, még az sem aki valóban valaha (amikor mondjuk a török-szír határt átlépte) menekült is volt, mivel kivétel nélkül bűnözővé váltak, a bűncselekmény, törvénysértés (már egy is, nemhogy tucatnyi, mert annyit követnek el vonulásuk során) semmisé teszi a menedék jogot; semmilyen szinten nem menekült valójában egyikük sem, erkölcsileg és jogilag sem... Európa gesztust tesz tehát, azzal hogy elnézi nekik, belemenve fals játékba, hogy menekültek, mert azért az tudjuk, hogy bárhonnan is jöttek, borzalmas helyekről és többsége valóban szerencsétlen nyomorult, mégha álmenekült is.. és kínjában-nyomorúságában követi el a bűncselekményeket... azonban Európa türelme, jószándéka és kapacitása is véges... ezzel kezdettől fogva százezres tömegek élnek vissza, és nem mehet a végtelenségig, muszáj lesz úgyis bekeményíteni előbb utóbb, de inkább már előbb...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.