Ugye emlékeznek még Ahmed H., a 9 útlevéllel elfogott állítólagos röszkei zavargó ügyére, akit a rendőrség egészen finoman terrorizmussal hozott összefüggésbe és a TEK csípett el Győrben? Most megszólalt a 39 éves szír férfi ügyvédje, Fülöp Éva, akinek nyilatkozata teljesen más megvilágításba helyezi az eddigi információkat.

Fülöp az Origónak mondta el: az eddigi kihallgatások alatt még csak marginálisan sem vetődött fel a terrorizmus gyanújának a kérdése, sőt, ügyfele előzetes letartóztatásba is csak a tiltott határátlépés miatt került.

Ha pedig Ahmed H. nem terrorista, az azért elég sok kérdést felvet, hiszen maga Orbán is utalt az ügyére Bécsben:

(...) ma már beazonosított terroristák vezetésével bűnözők fizikai erővel megtámadták a határt lezáró magyar rendőröket.

- mondta a miniszterelnök ma.

De haladjunk tovább Ahmed H.  röszkei zavargásával. Fülöp Éva szerint nemhogy felbujtotta volna a többieket az erőszakra H., hanem pont, hogy csitítani próbálta a hőzöngőket, így tagadja a bűncselekmény elkövetését. Ezzel ellentétes információt a nyomozók sem tudtak egyelőre felmutatni – írta az Origo.

És hogy mi a magyarázata a 9 útlevélnek? Ahmed H. az alábbit állítja: ő maga Cipruson él, de Szíriából menekülő rokonait el akarta kísérni Németországba. Törökországban csatlakozott családjához és miután elérte volna velük úticéljukat, visszatért volna Ciprusra. Tehát családtagjainak útlevelei voltak nála.

A 9 útlevél kapcsán Fülöp Éva még hozzátette:

Mivel a szakértői vélemény szerint – ahogyan azt az ORFK szóvivője is már nyilvánosságra hozta –, az összes útlevél és a bennük szereplő adatok eredetiek, így nincs ok azt feltételezni, hogy ne a H. család tagjai lennének az útlevél-tulajdonosok.

A rendőrség péntek esti közleménye szerint ugyanakkor a férfit tiltott határátlépéssel és terrorizmussal is gyanúsítják.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sünike
Na wolfi törjétek a fejeteket, erre mit hazudjatok?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
soljanka
@JAJMÁR: "Egyes híresztelésekkel ellentétben ő nem a megafonos migráns" -ott van a cikkben.
Vagyis akkor az már nem kérdés, hogy miért cipelt magával megafont.
Ettől még kérdéses, hogy a 8 útlevél miért nála volt, miért nem a tulajdonosoknál. Persze ezt megmagyarázza majd azzal, hogy nem akartak regisztrálni, csak a célpontnál.
A lényeg, hogy már megint hazudott az ország miniszterelnöke.
karma1
@Mézike: Nem, az eredeti elso cikkben meg 9 utlevele volt...
karma1
@Vöcsök: Szerinted van ket kulon ablak az utleveleseknek meg az utlevel nelkulieknek? Szerinted van eselyuk ekkora tomegben egyuttmaradni? Me'g akkor is, ha nagyon egyutt akarnak maradni, ez akkor sem sikerulhet... Vagy nem vagy tisztaban azzal, hogy kb. 3-400 ember egyszerre megy egy szuk osveny fele...akkor az mit jelent...
karma1
@sokanvagyunk: Lelkem, harmadszor irom le mar ehhez a cikkhez: Mit gondolsz, ha szept.15-evel lezartak a RENDES hataratkelohelyet is, mert rendkivuli helyzetet hirdettek ki, igy annak a par embernek, akinek TENYLEG van utlevele, az sem tud atmenni, mert tobbek kozott oket is ugyanugy kezelik, mint az utlevelnelkulieket... Azert atvagni Magad egy tobbezres tomegen az nem semmi teljesitmeny am...:o((
bencemacska
@karma1: Még Gyurcsányék is Szerbiában rekedtek aznap, pedig útlevelük és magyarországi lakcímkártyájuk is volt!!!
Aki Én
Én eddig csak egy valamiben voltam egészen biztos. Hogy nem úgy van ez a történet, ahogy a fidesz közli. Erre tessék, hát úgy néz ki nagyon nem.
De jól van az úgy, hogy előbb hiszek egy idegen bevándorlónak, mint a saját kormányunknak? És ez biztos, hogy az én hibám? Biztos, hogy nem tettek meg ezek mindent az elmúlt években, hogy ez így legyen? Hát már szinte minden bevándorló témás állításuk megdőlt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.