A honvédség csütörtökön drótakadály építésébe kezdett a magyar-szlovén határon, majd a két ország tisztviselőinek egyeztetése után ugyanezzel a lendülettel pénteken meg is kezdte a bontást – írja a VS.hu.

A Sobota Info nevű lap videót is készített a munkálatokról. A miniszterelnök ma egyébként azt mondta, hogy a szlovén határon terepmunka zajlik csupán, mert a határsávot lezárni ugyan nem lehet, de mobil eszközök alkalmazása még felmerülhet.

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Hűen tükrözi a hozzáértést. Déva mintájára,a regnáló elitet nem-e lehetne kötőanyagnak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@Eriksson: Kösz.! Ha már ekkora az "egyetértés" közöttünk, engedj meg még egy gondolatot, ami "szöget" ütött a fejemben a régebbi hsz-ből. "A beáramló arab néptömegek pedig szembefordulnak az európai fehér népekkel, leverik rajtuk az összes sérelmüket..." Azt gondolom, hogy sajnos ez ránk, magyarokra is vonatkozik... Mi pedig a menekülteken veszünk "elégtételt" az eddigi "történelmi" sérelmeinkért, akár az I., akár a II. v.h. utáni "felosztásra" gondolok... sőt ezt az "igazi magyar honfitársainkon" is érzem... nem lett akkor igazunk, amikor fegyveresen harcoltunk fegyverek ellen... de majd most megmutatjuk az igazi magyar virtust: nem hagyjuk, hogy hazánkat elfoglalják a "jött-ment" menekültek, ha kell fegyvert is fogunk. Gondold csak át, mint elvi kérdést!
Eriksson
@eszegfu: Igen, ebben is igazad van, elviekben. Bár én az idézett szövegben a jelenidőt emlegetem, a közel-keleti, az afrikai, az ázsiai országok elleni agressziót, ami miatt éppen útnak indultak errefelé. És ezekben a háborúkban csak mint uniós tagok vagyunk bűnösek, egyebekben pedig ugyanolyan áldozatok, mint az arab világ megszállt területei. Azzal a különbséggel, hogy itt nem az égből potyognak bombák, de majd az utcákon, tereken, templomokban, zsinagógákban fognak, hamarosan. Mert mint uniós állam, megérdemeljük.
És itt jön be az únió felelőtlensége, hogy arra kényszeríti a tagállamokat, hogy önként, feltartott kézzel engedjék be válogatás nélkül mindenféle népeket, büntetést ígérve azoknak, akiknek ez nem tetszik.
eszegfu
@Eriksson: Értem én, hogy jelenidőben beszélsz...csak sajnos nekik pedig -- jó pár éve is, de jelenleg is -- inkább a multjukban lehet "sérelmük"... ezt nem birták tovább és indultak el. Azt pedig, hogy "kényszeriti" az államokat... hát ebben a formában nem igaz, hiszen a 28 ország többsége bizonyos dolgokat elfogadott, tehát az országoknak magukat kellene kényszeritenie az elhatározott dolgokhoz. Ezek az elvek, de bizonyára a "végrehajtásban" van az ördög elrejtve... ez akár vitatható is... és ezt Te másképpen látod, mint én. De kösz, hogy legalább az elvi részben hasonlókat gondolunk!
Eriksson
@eszegfu: Azért mégis... Kicsit hasonló a szitu, mintha egy öngyilkos szekta elvárásait kellene végrehajtani szó nélkül, mert egyszer valamiért ígéretet kaptak a lojalitásra.
eszegfu
@Eriksson: 16:43 Nem akarom vitatni meglátásodat! Megértem, hogy Téged ez a "szitu" emlékeztet valamire. Nem tudom máshoz hasonlitani -- sőt az is lehet: rossz a példa -- de, ha egy magyar adótörvény előir valamit, akkor "szó nélkül" l én magam is végrehajtom... és még "igéretet sem kapok a lojalitásomra", hiszen ez a kötelességem! És akkor még mindig az elvekről beszélek... Azt gondolom, ezt a témát bőven "kicsontoztuk"... kösz. a beszélgetést!
Eriksson
@eszegfu: Azért a kettő nem ugyanaz, de rendben, hagyjuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.