Egyre nő a furcsaságok száma Ahmed H., körül, akit 9 útlevéllel fogott el a TEK Győrben és aki vagy terrorista, vagy nem. Ugyanis miután a kirendelt védője, Fülöp Éva nyilatkozott az Origónak pénteken, hogy védencével kapcsolatban eddig nem merült fel a terrorizmus vádja, rá pár órára már meg is jelent a rendőrség közleménye, hogy terrorcselekmény bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is kihallgatták a férfit.

Az Origo ekkor gyorsan megkérdezte erről ismét Fülöp Évát, aki a laptól tudta meg, hogy mi történt. Elmondása szerint őt nem értesítették, hogy bármilyen eljárási cselekményre sor kerül, pedig a jelenléte nélkül nem hallgathatták volna ki a védencét. Ez abban az esetben fordulhatott volna még elő, ha kirendelését visszahívják, ám állítja: erről sem kapott hivatalos értesítést.

Eközben a közmédia oldala, a hirado.hu is cikkezett a terrorgyanúról, amihez már hozzátették:

A büntető törvénykönyv szerint terrorcselekménynek számít többek között az is, ha valaki azért, hogy az államot valamire rákényszerítse, hivatalos személy, például egy rendőr ellen erőszakos bűncselekményt követ el. A bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés.

Ergo akár az is elképzelhető, hogy Ahmed H.-t a röszkei események tették terroristává a magyar állam szemében, nem pedig a tagsága abban a szervezetben, amelyet a rendőrség korábban terroristák fedőszervezeteként említett. A Tabligh Dzsamaatról ugyanis például az Index is megírta: egy 150 országban 80 millió hívővel legálisan működő vallási szervezet, amelyet a militánsabb iszlám irányzatok szoktak gyanúsítani azzal, hogy ez valójában a zsidók és a keresztények összeesküvése a muszlimok lefegyverzésére.

Persze a végső következtetések levonásával meg kell várni a nyomozás végét, mindenesetre érdemes lesz figyelemmel követni Ahmed H. történetét.

Nagyvilág - 2019. April 19., 17:33
Ezt még ki tudták menteni a Notre-dame-ból
Nagyvilág - 2019. April 19., 17:40
Szegény sógoroknak ma is dolgozniuk kellett

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

demokrata60
Én már hónapokkal ezelőtt mondtam: Magyarország az a hely, ahol Teréz anyát is simán le lehetne csukni terrorizmus vádjával, csak egy közepes ügyész kell hozzá.
Ez az ország a lelki terror országa lett.
Orbán tette azzá.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Az attól függ, hogy apukán példát akarnek e statuálni. Szóval halál. A lényeg a statuálás.
Strong
A terrorizálás megfélemlítést jelent, amely több személy terhére, közösségre stb. vonatkozhat..

ha ez történt Rajka 2 -nél, akkor a vád megalapozott, ha nem ez történt, akkor nem az...
Lackó50
Ez csak nézőpont kérdése. Azok szemében akikért harcol, hős partizán. Az ellenfél szemében mocskos terrorista. Nem védem őket, mert válogatás nélkül megölnek mindenkit, de a tömeggel gond nélkül beszivároghatnak, hogy később terrorcselekményeket hajtsanak végre, mert nekik nincsenek harci bombázóik és egyéb korszerű fegyvereik, amivel szembeszállhatnának a nagyhatalmakkal, akik az olajért (A "demokrácia" nevében leigázták őket. Ezek válaszlépések, amiket mi szívunk meg keményen.
bundi
kinek higyjek...kinek higyjek...a kormánynak vagy az embereknek...az embereknek, vagy a kormánynak...
http://www.origo.hu/itthon/20150925-nem-tudni...
őőőő...
solidedge
Orbánék idegengyűlölet keltéséhez kellett egy terrorista szereplő. A sokezer menekültből választották ki a megfelelő statisztát. Azt kell eljátszania hogy ő az aki rátör a békés európai emberre. A kiválasztásnál figyelembe vették az előéletét. Többször szétköpködte a szotyit az utcán és Damaszkuszban a villamoson egyszer rálépett egy idős védtelen hölgy lábára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Szórakozás - 2019. April 19., 17:00
Ez a különbség a karácsony és a húsvét között
Szórakozás - 2019. April 19., 16:24
Debil szóviccel hallat magáról húsvékor Csonka András
Szórakozás - 2019. April 19., 15:55
Ez véget vethet a lájkvadászatnak az Instagramon