A következő napokban is folytatódik a borús, esős idő, sokfelé megerősödik a szél. A hét második felében viszont, októberre némileg javul az idő, több napsütésre lehet számítani, s a hétvégén sokfelé visszatérnek a 20 Celsius-fok feletti maximumok is – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, ugyanakkor a Dunántúl északnyugati tájain rövidebb-hosszabb időre a nap is kisüthet. Előbb a délkeleti megyékben, majd napközben az Alföld területén ismét sokfelé várható eső. Délutántól a Dunántúl délkeleti, déli részein is mind több helyen eshet. A Nyugat-Dunántúlon és az Alföldön erős, sőt Sopron és a Zempléni-hegység térségében viharos széllökések sem kizártak. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 8-13 fok között, a legmagasabb 12-18 fok között várható. Délkeleten lesz a leghűvösebb, északnyugaton a legmelegebb.

Kedden az ország északi felén néhány órára kisüt a nap, délen viszont erősen felhős marad az ég, s elszórtan kisebb eső, zápor is lehet. Elsősorban az Alföldön erős, néhol viharos szél is lehet. A leghidegebb órákban általában 7-12 fok valószínű, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. Napközben 14-18 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is jellemzően felhős lesz az idő, helyenként kisebb eső, zápor is előfordulhat. Ugyanakkor délen rövidebb, északon pedig hosszabb időre is kisüthet a nap. A Dunától keletre erős, néhol viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet általában 6-11 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett területeken ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A nappali maximumok 13-17 fok között alakulnak.

Október elsején, csütörtökön csapadék nem valószínű, s az ország nagy részén akár több órára is kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 4-9 fok között alakul, a derült, szélvédett helyeken hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 15-20 fok között várható.

Pénteken többnyire napos idő várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában 3-10 fok lehet. Napközben 18-21 fokig melegszik a levegő.

Szombaton elszórtan kialakulhat zápor, de emellett mindenütt kisüt a nap. A minimumhőmérséklet általában 5-11, a maximumhőmérséklet 19-23 fok között alakul.

Vasárnap szórványosan záporra, néhol zivatarra is készülni kell. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 9-14, a legmagasabb 19-24 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.