"Nagyon sokat, akár eurómilliárdokat" is kockáztathat a magyar gazdaság, ha netalán megroppanna a schengeni rendszer, állította Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Világgazdaságnak adott interjújában.

A külügyminiszter szerint bár most sok kritika éri Magyarországot, hamarosan mások is élni fognak a magyar eszközökhöz hasonlóakkal:

Mivel Magyarország megint azon kevesek közé tartozik, akik nevén nevezik a problémát, és valós megoldást kínálnak, így a nemzetközi figyelem középpontjában vagyunk. Ahogy ez lanyhulni fog, úgy más országok is hasonló eszközökhöz fognak nyúlni.

Szijjártó Péter elismerte, a keleti nyitás politikáját veszélyeztetheti, ha az a kép alakul ki, Magyarország iszlámellenes. Ezért a külügyminiszter aktívan igyekszik kommunikálni az arab nyilvánossággal és politikai partnerekkel. Mint fogalmazott:

Ugyanúgy komoly energiákat fektetünk a keleti nyitásba, és megbecsüljük azokat a muzulmán vallású embereket, akik itt vannak Magyarországon. Nagyon sok sikeres olyan muzulmán tagja van a magyar társadalomnak, akiket ezután is meg fogunk becsülni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Aggódhatsz is zselés prütyi az euró milliárdok miatt!!!Ha elapad a forrás miből fogtok lopni???Miből épülnek a szuper villák???Miből fogtok mutyizni???Vége lesz a jóléteteknek büdösbogárRRRRRR
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
"Ugyanúgy komoly energiákat fektetünk a keleti nyitásba, és megbecsüljük azokat a muzulmán vallású embereket, akik itt vannak Magyarországon. Nagyon sok sikeres olyan muzulmán tagja van a magyar társadalomnak, akiket ezután is meg fogunk becsülni."

És még mindig nem szakadt rád az ég, te ... (nem tűri még az internet sem az eszembe jutó jelzőket!) ???
Én félek, hogy tényleg nem felejtik el a bánásmódot és törlesztenek. A törlesztés viszont nem azokat fogja elérni, akik megérdemlik, mert azokat védi a TEK és egyéb magánhadseregek!
vukkocska
Akkor szerintem kussolni kellene, nem uszítani.
Toby
Zselés agyú vadbarom ! Ki akart felhúzni a belső schengeni határra szögesdrótot ? Nem a gazdád, aqz elmebeteg idióta ?
Hofipisti
Mindezt felelős politikusoknak már az év elején, amikor a Szeretett Vezető a migránsokkal fenyegetőzött, fel kellett volna mérni, s az EU minden szintjén verni a tamtam-dobot. Ezzel egyidőben pedig mind létszámban, mind eszközben, s nem utolsó sorban képzéssel kellett volna felkészülni a Vezér által előre vetített tömeges menekült-áradatra. Ha felkészültünk volna, s megfelelően tudtuk volna ellátni a schengeni kötelezettségeinket, nem kellene most, utólag, több száz tonna NATO-drót, és több tízezer horganyzott idomacél oszlop tetején siratni azt a több tíz milliárdot, amit kidobtunk az ablakon. (A csúcs a szlovén határ menti kerítésépítés-próba) Nyilván kaptunk volna megfelelő segítséget is e feladat ellátására, s mindjárt más is lenne a kormány - nem a magyarok!!! - megítélése a világban.
Szószátyár Szíjjártó - miután fél Európát leteremtette, most ébred. Jó reggelt kedves kollégisták! Itt az eredménye annak, ha egy ország olyan emberekre bízza sorsát, akiknek soha nem volt valódi - a politikán kívüli - munkahelye!
Desischado
És az fájna, ugye, pétör? Még nem lenne miből lopni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.