A Pécsi Törvényszék magukat viccesnek gondoló pékek ügyében ítélkezett, akik kollégájuk végbelébe sűrített levegőt nyomtak – írta a BorsOnline.

Mint a tárgyaláson kiderült, az elsőrendű vádlott egy hat bar nyomással üzemelő sűrített levegős pisztollyal kezdte takarítani a pékség egyik berendezéséről a lisztet, miközben néha a többi dolgozó felé is fújt.

Aztán eszébe jutott, hogy mennyivel mókásabb lenne, hogy ha egyik társa hátsórészét fújnák fel levegővel. Ekkor a férfi elkapta áldozatát, amiben kérésére segítséget nyújtottak társai is és lefogták az illető lábát és a derekát.

Szörnyen jajgatni kezdett, amikor tele lett levegővel, s ekkor már nem nevetett senki

– mondta ez egyik szemtanú a bíróságon.

A sértettnek végül saját lábán kellett a kórházba menni. Mint kiderült: nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, de az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint akár életveszélyesen is megsérülhetett volna.

A törvényszék a vádlottakat a személyi szabadság társtettesként, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett megsértése, valamint aljas indokból elkövetett testi sértés miatt marasztalta el.

A bíróság az elsőrendű vádlottat két év, a másodrendűt másfél év, a harmadrendűt egy év két hónap börtönbüntetéssel sújtotta, a büntetés végrehajtását négy, illetve három-három év próbaidőre felfüggesztette.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ezek felnőtt emberek!? Egyáltalán nem találom viccesnek! (És akkor nekem a menekültektől kellene tartanom...hátha ezt, vagy azt csinálnak a földemmel, tulajdonommal, vagy a családommal?!)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@eugen4402: Szép hobbid van, alapvetően én is műszaki beállítottságú vagyok, de sajnos nem emlékszem vissza a gyártóra, arra emlékszem, hogy a fémtokozatban egy nyomott név ( ez lehetett a gyártó neve is ) és valamilyen jelzés, vagy "logó" volt látható.
eugen4402
@Toby: Győzelem! Kinyomoztam (nem volt nehéz), tehát a gyártó neve ill. a márkanév a következő: HAENEL SUHL 310. Precíz leírás, paraméterek, minden oké, csak az a baj, hogy 1989-ben megszűnt a gyártása...:-(
Toby
@eugen4402: Ügyes vagy, hajrá ! Akár ez is lehetett a felirat, nemigazán foglalkoztunk a feliratokkal, a kisvárosban menőztünk a puskával.
eugen4402
@Toby: Most nézem a cikk címét: ... szóval a pékek felfújatták.
Elég szépen elkalandoztunk az eredeti hírtől, de jól esett visszagondolni azokra az időkre, "amikor én még kis srác voltam." :-)))
cs.n.
Volt pár éve is egy lépisztollyal seggbefújós munkahelyi történet, de ott valahogy megegyeztek peren kívül.
Fradigege
Jó pofa a buli. Ingerszegény péküzem. Feldobták a hangulatot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.