A Magyar Liberális Párt szerint Magyarország nem fogadott be ezer kopt keresztény családot – közölte a párt ügyvivője aki a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak (BÁH) címzett közérdekű adatigénylésükre kapott válaszra hivatkozott.

Bősz Anett azt MTI-hez kedden eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy korábban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere ezer keresztény család, majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Népszabadságnak adott interjújában ezres nagyságrendben kopt keresztények befogadásáról nyilatkozott.

A politikus azt írta, hogy BÁH-tól megkapott adatokban elsősorban azt vizsgálták, hányan kaptak állampolgárságot azokból az országokból, ahol kopt keresztények élnek, ilyen például Egyiptom és Etiópia. Ezek alapján 2013-ban 17, 2014-ben 130 egyiptomi kapott állampolgárságot. Etiópiából 2013-ban senki, 2014-ben egy ember kapott állampolgárságot – közli. Ennek semmi köze a Balog Zoltán és a Szijjártó Péter által mondott 1000 családhoz, ami minimum 2000-3000 főt feltételez – jelenti ki.

A párt elkérte azt a formanyomtatványt is, melyen a vallási hovatartozást kell feltüntetni, de a BÁH tájékoztatása szerint a honosítási kérelmekben nem kérdeznek rá a kérelmező nemzetiségére vagy vallási hovatartozására – emeli ki. Éppen ezért érthetetlen, hogy Balog Zoltán vagy Szijjártó Péter milyen adatokra hivatkozva beszélt a befogadottak vallási hovatartozásáról, hiszen erről nekik nem lehet információjuk – hangsúlyozza.

Bősz Anett végül kijelenti: a két miniszter magyarázattal tartozik az állítások miatt.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

IEN
Nem törtnt semmi, csak szokás szerint hazudtak egyet!
papa.49
Másutt ilyenkor a delikvens felajánlja a lemondását a ME. na itt ez nem fenyeget minket, ezek max. kihalnak a bársonyszékből)))))))))
kamazuka
Lehet hogy nem hazudtak.
Kopt keresztáények élnek szép számmal egyiptomban is.Ha kaptak állampolgárságot,meglehet még nyugdíjat is kapnak.Akkor meg minek idejönni ha egy másik földrészről érkezik a pénz.
Ez olyan mintha az angol nemzetközösség befogadna valakit aki nem európában él.Mondjuk a Falkland szigeteken.Az ugye nem ázsiában van hanem dél amerika partjai közelében a gyengébbek kedvéért.Mivel a délamerikai falkland szigetek Nagy-britannia része,így az tulajdonképpen ha így nevezzük egy európai uniós országrész egy másik földrészen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.