Orbán Viktor már az idén novemberben esedékes tisztújító Fidesz-kongresszuson javasolhatja, hogy pártja jelölje meg őt miniszterelnök-jelöltnek – írja az Origo. Ez azért lenne szokatlan, mert a következő, 2018-as országgyűlési választás előtt még lesz egy tisztújító Fidesz-kongresszus, méghozzá 2017-ben.

Komoly logika lehet azonban amögött, ha Orbán ezt tényleg meglépi: egyrészt ezzel minden potenciális önjelöltnek üzenhet: nem ürül meg a széke, másrészt pedig egyszer és mindenkorra elhessegetheti a gyanakvást, hogy esetleg Áder János 2017 áprilisában megüresedő helyére pályázna.

A Fidesz-kongresszus másik nagy kérdése egyébként az elnökség fiatalítása lesz.

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Nem is lesz ellenjelölt? Biztos megizzad a marha nagy kampányban...
Már sok éve kihívók nélkül zajlanak a tisztújítások, meglepő módon ugyanaz marad a vezető. Milyen izgalom lehet a szavazás előtti percekben!
-Te kire szavazol?
-Én Orbánra!
-Nem mondod???
-Miért, te kire?
-Én is a Orbánra.
-Beszarás, hogy mindketten egyre gondoltunk...
Aztán a szavazatszámlálás:
-Megvagyunk!
-Eredmény?
-100% Orbánra szavazott.
-Biztos? Jól megnéztétek? A másikra senki sem szavazott?
-Egy lélek sem.
-Akkor jó. Csak mert nem szeretném, hogy valami ballibsi zsidóbuzi kétségbe vonja, hogy milyen demokratikusak vagyunk.
Mikor volt a Fideszben utoljára ellenjelölt a főbb posztokra? Talán utoljára anno ezerkilencszázborzasztóban Wachsler Tamás mert Orbán ellen indulni. El is tűnt a párt élvonalából, mint cigány-esküvőn a mobiltelefon. Most is készül az esetleges ellenjelölt "lassú égetése" (vagy mi is volt a cikk címe?)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@eszegfu: Minden korszakban van isten barma.
Most a Fidesz hívők foglalják el ezt a pozíciót.
Valaki szereti ha vezetik.
Ajánlom olvad el Móricz Zsigmond ROKONOK című könyvét.
Tanulságos nagyon.
Sziszifusz
@eszegfu: 09:44
Orbán Viktor aljassága határtalan, ami abban is megnyilvánul, hogy " időzített bombák" sokaságát helyezte melyek esetleges bukása után élesedhetnek.
Pártkatonáit helyezte el a korábban kormánytól független kulcsfontossági helyekre. Olyan beruházásokat indított el és fejezett be amelyek értelmetlenek és fenntartásuk sokba kerül.
Meg kell hagyni, a saját szempontjából zseniális. Zsenialitása és gátlástalansága egyedivé teszi a jelenlegi európai politikusok közt.
eszegfu
@magyarbakancs: Ezzel is csak egyet tudok érteni. Nálunk azt mondják erre a fajta "demokráciára", hogy ugy kellett, mint parasztnak a csokoládé. Ugyanis az igazi vidéki ember nem tud mit kezdeni a csokoládéval, nem az ő "világa"... na a magyarok meg a demokráciával nem tudnak mit kezdeni... kell mindig valaki, aki után mehet a "konda".
eszegfu
@Sziszifusz: 10:04 Pontosan! Jobban "bebetonozta" magát és hiveit, mint, a szocik arra a 40 évre. Még azt is hozzáteszem: törvényesen csinált mindent, mert a cselekedeteihez igazitotta a törvényeket és talán ez a legravaszabb, mondhatnám "legzseniálisabb" és egyben a legszemetebb huzása!
magyarbakancs
@eszegfu: Móric Zsigmond is ugyan ezt írta le a Rokonok című művében.
eszegfu
@magyarbakancs: 10:37 Több 10 évvel ezelőtt olvastam... de majd most a "téli szünetben" sort keritek rá!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.