Az Európai Humanista Szövetség – többek között a magyarországi médiahelyzetre hivatkozva – petíciót, úgynevezett európai népi kezdeményezést indít azért, hogy Magyarországot az uniós szerződés 7. cikkelye alapján szankcionálják (azaz vonják meg az uniós szavazati jogát) – írja az Eurobserver.

A szövetség honlapján, Twitter-feedjén és Facebook-oldalán a kezdeményezésnek még nem látszik nyoma, így egyelőre nem lehet tudni, hogy ennek a viszonylag kis szervezetnek milyen szövetségesei vannak a kezdeményezés sikerre viteléhez.

Sikeres európai népi kezdeményezéshez egyébként 1 millió uniós polgár aláírására van szükség, legalább 7 tagállamból, és minden tagállamban meg van határozva egy érvényességi minimum-kvóta. Olyan témában lehet ilyen kezdeményezést indítani, mely az Európai Bizottság hatáskörébe tartozik, ugyanakkor a Bizottságot akkor sem kötelezi igazából semmi a cselekvésre, ha összegyűlnek az aláírások.

Az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkelye szerint a Bizottságnak valóban van lehetősége arra, hogy szankciók életbe léptetését javasolja egy tagállam ellen az uniós értékek megsértése esetén, de a végső döntést a Tanács, vagyis az állam- és kormányfők testülete hozza.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Szopnak a ministránsok, plé(h)bános úr !
wagabund
európai humanista szövetség...na még csak ez hiányzott...most pár napig ébren vannak, aztán újra visszazuhannak a téli álomba..

..persze migránsokkal még nem találkoztak...na majd akkor tessenek kekeckedni..

jééézusom...méghogy humanisták..pfff...
sünike
Felesleges időpocsékolás. Csutit csak a grazi klinika ápolói tudják megállítani.
Főlökött
BM.-sms-e a Európai Humanista Szövetség részére :
" Küldtünk egy migránst, melyet nem vettek át, ezért küldjük az egész családot" :)

Amúgy egy Twitter, Facebook nem igazán mérvadó, az uniós szerződés 7. cikkelye alapján megindítandó szankciónak, illetve már egyre nagyobb azon tábor, mely egyetért a határok lezárásával.
Az IM.-Brüsszeli tárgyalásán - állítása szerint tisztázta a 09.15.-én életbe lépő törvények jogszerűségét. A kerítésről is már megszületett a vélemény, hogy jogszerű. Tehát ezen cikk felvetése, egy hergelési kategória szerintem, semmi több.
magyarbakancs
Az EU-ból ki kellene lépni ilyen formában semmi értelme.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.