A röszkei csata kapcsán az atlatszo.hu-nak sikerült megszólaltatnia az Al-Arabya csatorna francia tudósítójának magyar kísérőjét és megszereznie a tévécsatorna helyszíni felvételét.

A beszámoló legfontosabb részében a kísérő, Kapta Ibolya először arról a pillanatról számol be, amikor a migránsok követelik, hogy engedjék át őket:

Hallottuk a kiabálást és skandálást: “Open the door, open the door.” Láttuk a dobálást, és láttuk a vízágyúzást. Helikopterek repkedtek, és az egész szituáció egyre veszélyesebbé vált. Akkor már legalább száz TEK-es volt ott.

Az nem derül ki, hogy a migránsoknak hogyan sikerült átjutniuk a magyar oldalra (megnyitották az utat vagy áttörtek), de mintha úgy tűnne, a migránsok azt hiszik, direkt engedték át őket. Viszont a rendőrattak előtti pillanatokban már arcukat takaró fiatalok is láthatók a videón (a videó utolsó percében). Ezután viszont a szemtanú durva módszerekről számol be:

Elkezdték kántálni: “Thank you, Thank you”. Örültek, tapsoltak, és haladtak előre zavartalanul. Aztán valami megváltozott. Éppen mondtam Husseinnek, hogy úgy tűnik, már nincs ránk szükség. De túl korán szólaltam meg. A menekültek hirtelen egyszerre álltak meg, egy pillanatra feszült és dermedt lefagyás, és aztán egyszerre mind hátraarc és menekülni kezdett. Ekkor láttuk, hogy a TEK lerohanja őket, és már elvegyültek közöttük. Ütötték-verték akit értek. Láttam a csapásokat, láttam ahogy családok szétszakadtak, hallottam a gyerekek, nők és férfiak sikítását, segélykérését, anya kisgyermekével a korlát mellet összegörnyedve, anya gyermekét betakarva féltve őt, miközben az apát két TEK-es lefogja és viszik el.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kovoliver
@Peller Anikó: Ha annyira védték a hazájukat, akkor miért engedték őket először be? Ha nem esett volna le Anikó az történt, hogy beengedték őket az országba, aztán pedig ezt követően illegális határátlépőnek nyilvánították őket, és erőszakot alkalmaztak ellenük. Nyilván azért történt, hogy később a kormány vérengző terroristákként tudja őket beállítani, felhasználva őket a propagandájukhoz, hogy a hozzád hasonló igaz hazafikat (honleányokat) félrevezessék. :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sünike
@Freewolf: Wolfika! A narancsgépezet pont az ilyen féleszűeknek gyártja a csúsztatott híreket, mint te is. 99%? Látod, hatott rád a hazugság, célcsoportjuk vagy. Annyira tuskó vagy szivem, hogy a stihl elakadna a fejedben... :)
Freewolf
@sünike: Na figyelj sündisznó! Mikor szólok én hozzád? Miért szólsz bele paraszt módon más beszélgetésébe? Lapíts és hazudozz, mint eddig!
sünike
@Freewolf: Téged is onnan lehet megismerni, mint a többi fideszest (Hofi után szabadon): Folyik a szar a szájából!
Freewolf
@sünike: "Téged is onnan lehet megismerni, mint a többi fideszest (Hofi után szabadon):
Folyik a szar a szájából! "

Tessék kollégák, egy szabadelvű megnyilatkozása! Az élő liberálfasizszta!
silber13
@Freewolf: 15:46-ra : Ez jó! Ezt felírpm az emlékkönnyvembe!!:-)))
" @silber13: Ja és tudod, hogy kid vinnyog gyökér prosztó? "
/ Mondotta pedig @Freewolf az Úrnak 2015. évében, október havának 1.- én /
Freewolf
@silber13: Olyan választ kap mindenki, ahogyan szól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.