A migrációs válság Európa stabilitását veszélyezteti – figyelmeztetett Orbán Viktor miniszterelnök a The Wall Street Journal (WSJ) című, vezető amerikai üzleti-politikai napilapnak kedden adott nyilatkozatában.

A lap internetes változatában megjelent interjúban a kormányfő úgy vélekedett: a közel-keleti és afganisztáni migránsok tömeges beáramlása az Európai Unió destabilizálásával fenyeget, hacsak a kontinens nem lép fel határozottan. "Ha nem találnak belső megoldást Szíriában, nincs esély az áradat megállítására" – idézte a lap a magyar miniszterelnököt, aki szerint nem lenne helyes, ha a fejlett világ mindebben csak Európát érő kihívást látna.

Orbán védelmébe vette azt az intézkedést, amely három évig terjedő börtönbüntetéssel sújtja a megfelelő útiokmány nélküli határátlépést, valamint a szerb határ mentén felépített kerítést – írta a WSJ.

A lap beszámolt arról, hogy a tavalyi 42 ezerrel szemben idén már 280 ezer migráns érkezett Magyarországra. Orbán Viktor szerint az Egyesült Államoknak és más országoknak, így a gazdag arab országoknak is be kellene fogadniuk menekülteket, mert a válság könnyen destabilizálhatja Európát.

"Nem nehéz elképzelni, hogy egy-két éven belül a régi politikai elitet leváltják a radikálisok" – idézte a WSJ a miniszterelnököt.

Orbán az interjúban fenntartotta azt az álláspontját, hogy Magyarországnak nincs szüksége migránsokra, akiknek a legtöbbje muszlim. Szerinte nem az a feladat, hogy máshol teremtsék meg új élet lehetőségét ezeknek az embereknek, hanem az, hogy a hazájukban való boldogulásukat elősegítsék. "Erkölcsi értelemben ez a helyes teendő" – jelentette ki.

Az interjúban a miniszterelnök kitért arra is, hogy Magyarországnak őriznie kell a függetlenségét, és az országnak rendelkeznie kell azzal a választási lehetőséggel, hogy akar-e otthont adni más kultúráknak. "A muszlim kultúra nagyon erős, nem vagyunk ellene, de nálunk nem létezik olyan párhuzamos társadalom, amely nem illeszkedik az európai értékek közé" – idézte a lap Orbán Viktort.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amaramaistanna
Amire és akire nincs szüksége Magyarországnak az a korrupcióval átitatott fidesz hatalom,a keresztapával:Orbán Viktorral az élén.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sünike
@magyarbakancs: Gyorsan abbahagytad... Én több száz, több ezer nevet tudnék javasolni!
mate03
@volvós:! Nem túloztam! Ez a véleményem! Gondolom nincs szüksége prókátorra!?
Lepényleső
Ez legalább annyira igaz,minthogy reá sem.
magyarbakancs
@sünike: "Én több száz, több ezer nevet tudnék javasolni!"
Igazad van de nem szeretném ha valaki is megsértődne ha ki maradt a felsorolásból.
Toby
Ahányszor ez a debil, de stabil idióta megszólal, azonnal cáfolja is korábbi önmagát !
már nem is lehet kérdéses, hogy valóban "gond van" nála az emeleten !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.