A 2018-as választás elsősorban a korrupcióról fog szólni, kormányváltó hangulat lesz. A Jobbik arra készül, hogy leváltsa a Fideszt – mondta szerdán két Békés megyei választókerület összevont választmányi gyűlése előtt, Orosházán tartott sajtótájékoztatón Vona Gábor.

A Jobbik elnöke közölte: Magyarországon addig nem lesz semmiféle előrelépés, amíg a korrupciót fel nem számolják, a politikai elszámoltatást el nem végzik, mert addig "mindenféle jó szándékú javaslat és elképzelés gellert kap".

Vona Gábor kérdésre kifejtette: a következő parlamenti választásig a legfontosabb feladatnak a belső fegyelem megerősítését, a kormányzóképesség megmutatását és a párt nemzetközi elismertségének növelését tartja.

A migrációs helyzetről szólva megismételte: a párt már az előző ciklusban jelezte, hogy probléma alakulhat ki a bevándorlásból, Toroczkai László, Ásotthalom jobbikos polgármestere volt az első, aki a kerítésépítés szükségességét felvetette. "A kormány a mi javaslatainkat valósítja meg a migrációs válság kezelésében" – mondta.

Hangsúlyozta: Magyarországnak nem feladata és súlyánál fogva nem is kötelessége megoldani a válsághelyzetet, csak az a dolga, hogy a magyar nemzetet megvédje. Vona Gábor szerint a migrációs válság rávilágított arra, hogy az "EU összeomlott, nem képes üzemszerűen működni".

Kifejtette: a Jobbik javaslata szerint szükség lenne arra, hogy hatósági ellenőrzés mellett, szigorú szűrés után, törvényi felhatalmazás alapján magyarországi magyar civilek is bekapcsolódhassanak a határvédelembe. Emellett javasolják, hogy ha valaki önkéntes alapon honvédelmi ismeretek szeretne szerezni, erre lehetősége legyen, mert szükség van "rendkívüli helyzetben mozgósítható emberekre" – húzta alá.

A földkérdésről szólva Vona Gábor elmondta: a leghatározottabban elutasítják a kormánynak az Országgyűlés megkerülésével tervezett "földprivatizációs elképzeléseit", mert attól tartanak, hogy politikai lojalitás alapján adnák el a földeket, és ezzel Magyarország elveszítené az eszközeit a mezőgazdaság és az élelmiszeripar irányítására.

A Questor-botrányról szólva kijelentette: továbbra is várják a fideszes nyilatkozatokat arról, hogy a kormánypártból valaki néhány nappal a bedőlés előtt menekített-e ki pénzt.

A férfiak 40 év utáni nyugdíjba vonulásával kapcsolatos népszavazásról szóló alkotmánybírósági határozatról pedig azt mondta: elkeserítőnek tartja, hogy a magyar igazságszolgáltatás ilyen durván beavatkozott az aláírásgyűjtésbe, ami szerinte politikai nyomásra történt.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
"addig nem lesz semmiféle előrelépés, amíg a korrupciót fel nem számolják, a politikai elszámoltatást el nem végzik"
Ezt ígérte az MSZP is, a fityisz is, oszt nem lett belőle semmi! 2018 után is folytatódna ez a hagyomány, erre Potty Péter személye a legfőbb garancia...
Meg különben is. A fityeszesek szerint nincs itt semmiféle korrupció, hisz nincsenek eljárások.:-)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@Rózsika Hatházi: Nem is szólhat másról, mivel az egész magyar belpolitika a korrupcióról szól.
pistapapa
Egy biztos,Vona nem hülyeségeket beszél. A 25 éves fertőt,csak a JOBBIK számolhatja fel.
Yoda69
A 2014-es is errol szolt. A fideSS es a jobbik barmire kepes a hatalom megszerzesere.
Aki Én
Hát ha 2018 a korrupcióról szólna, nem is szólnék egy szót sem. De az elmúlt évtizedek nem szólnak másról, mint a korrupcióról, amibe a fidesz még bele is húzott egy óriásit. Olyan mértékben öntik ránk, hogy felfogni sem tudjuk már.
magyarbakancs
"A Jobbik szerint a 2018-as választás a korrupcióról fog szólni."
Hatalomról szól minden választás.
Ne ringassátok magatokat abban ,hogy meg nyeritek.
2024 ig a Fidesz lesz hatalmon.
Mert az Eu politika kimeríthetetlen Orbán számára.
2024-re meg fogja unni a Magyar nép a süket dumát addig pedig minden nap halhatod,hogy megvédjük az országot.
vonotok
@adrenalink: Igazságod van. Ezek olyan szinten összefonódtak ,hogy már maguk sem ismerik fel, ki lop, csal többet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.