Putyin tegnap kért és kapott is felhatalmazást az orosz parlamenttől, hogy beavatkozzon Szíriában az Iszlám Állam ellen. Rá pár órára már meg is kezdte a légitámadásokat az országban, ám lehet, hogy valójában nem is a dzsihadista szervezet volt a célpontja – írta a 24.hu.

Az orosz védelmi minisztériummal szemben az amerikaiak -bár egyelőre óvatosan – azt mondják: ahol Putyinék beavatkoztak, ott nincs jelen az IÁ. Emellett egy magas rangú amerikai tisztségviselő is arról beszélt, hogy a Homsz közelében végrehajtott támadásoknak stratégiai jelentősége nincs az Iszlám Állammal szemben folytatott harcban.

Eközben az egyik szír ellenzéki szervezet, az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja szerint az orosz légicsapások miatt 28 civil vesztette életét, köztük nők és gyermekek. A Szíriai Nemzeti Koalíció pedig 36 civil halottat említett.

Putyin így valószínűleg tényleg arra játszik, amitől az egész nemzetközi közösség tartott: Bassár el-Aszad, Szíria véreskezű vezetőjének támogatására az ellenzéki erőkkel szemben.

A szír helyzet nem egyszerű: 4 éve indult felkelés az Aszad-rezsimmel szemben. Az ellenzéki erőkön kívül viszont megérkezett a szélsőséges Iszlám Állam is, akit Aszad és az ellenzék is az ellenségének tekint. Miután a helyzet rendezése egyhamar nem valószínű, ezért még több menekült várható a térségből.

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
Ha belegondolok, nem világos előttem a hazai jobbosok határtalan vonzalma Putyin politikája iránt. Minden oroszok elnöke eddig egy magyar embert, és családját tisztelte meg személyes látogatásával, és azt az embert Gyurcsány Ferencnek hívják. Orbán vagy Vona bármit megadna, ha vendégül láthatná egyszer...
sanyi a ló
Szerintem tökmindegy kinek segít Putyin...vagy kinek az amcsik!
A lényeg: -minél gyorsabban stabilizálni a Szíriai régiót...aztán az Irakit. Ha ehhez diktátor kell, hát legyenek ott diktátorok. Mi dolgunk itt vele?
Mese volt a Szaddam-al ijesztgetés is. Se az Iraki se a Líbiai se a Szír diktátor nem akart hajóra/repülőre kapni és megtámadni minket. Arrafelé erős kezű diktátor kell, hogy rend legyen. Megjegyzem Szaud Arábiában is amcsi diktátorfamília ül a trónon.
palika
Egyik oldalon amerika, Török, Szaud-arábia, Izrael a másik oldalon Orosz, KIna...szóval ...ez van! Obama az egyesült Államok utolsó elnőke...!
Toby
Bombáztak egy keveset, hogy ne érje szó a ház elejét ! Ja, hogy civileket is ? Sorry...a háború nem válogat - gondolta Stirlicz !
JAJMÁR
@Freewolf: 11:38 Mindenre nem megoldás a demokrácia, belátom! Vannak, akik arra vágynak, hogy be legyenek kerítve, hát legyen! mégis más, ha onnan vicsorognak és csaholnak, mintha köztünk, demokratikus emberek között marakodnának. Vannak, akiket el kell "különíteni" és megadni nekik az erős "gazdit", hogy vezényszóra élvezhessék a "lábhoz!" hasalást! A szolga, szolga marad a demokráciában is.
Freewolf
Veled ellentétben a többség nem vágyik arra, hogy a vadak meglepjék!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.