Veiszer Alinda nemrégiben igazolt a Hírtévéhez, ahol kapott egy beszélgetős műsort. Tudják, ahol rögtön az első kérdései egyike az volt Tereskovához, hogy akkor Orbán geci-e. Most viszont Veiszert kérdezte a Magyar Narancs Simicskáról.

Nagyjából az interjúzó azt járta körbe, hogy mennyire oké annak a Simicskának a tévéjébe beszállni, aki azért megkérdőjelezhető módon szerzett ekkora vagyont és most csak azért alakítja át a csatornát, mert összeveszett Orbánnal. Veiszer ilyen válaszokat adott:

- Ha mindenki jól dolgozik, ha tud működni objektív hírcsatornaként, akkor (a HírTV – a szerk.) lehet szakmailag hiteles. Én nem Simicska Lajos hitelességéről beszélek, hanem arról, hogy a Hír Tv lehet-e szakmailag hiteles. És szerintem lehet.

- Szerintem akkor beleszállni valamibe, amikor a tulajdonos már nem a kormányfő barátja, az lehet vitatható döntés, valószínűleg az, de szerintem a lényege mégis az, hogy nem egy olyan oligarchával kezdtem együttműködni, akinek a neve a közvéleményben éppen összefonódik a korrupcióval, hanem egy olyan tévéhez jöttem, ahol a tulajdonos politikai kapcsolatai eltűntek.

- ha most Simicskának van egy olyan szándéka, hogy az elmúlt időszakot kompenzálva például segítse a NER-en kívüliek munkáját, akkor hurrá.

- (...) nagyon kevés olyan helyet ismerek, ahol azt mondhatom a tulajdonosra, hogy makulátlan és transzparens.

A teljes interjú a Magyar Narancs ma megjelent számában olvasható.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Desischado
Én is. Meglátszik hogy okosan és racionálisan gondolkodik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.