Eddig a magyar kormány egyik erős érve a kerítésépítés mellett az volt, hogy csak így tudják megvédeni a schengeni övezet határait és regisztrálni a menekültek. Viszont úgy tűnik, mióta életbe lépett a szerb-magyar határon a  jogi határzár is és ezzel áttoltuk a horvátokra az érkezőket, akik buszokkal passzolják vissza őket nekünk, már nem nagyon regisztrálunk.

A Népszabadság tudósítása szerint ugyanis Pintér Sándor belügyminiszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága előtt azt mondta:

Magyarország nem regisztrált mintegy 84 ezer, a horvát határon át érkezett menekültet, mert azt feltételeztük, hogy a horvátok már megtették.

Ez már csak azért is furcsa az Index szerint, mert a tudósítások alapján nagyon úgy tűnik, hogy a horvátoknak nincs a regisztrációra kialakított infrastruktúrája. Tehát jó eséllyel ezeket az embereket először Ausztria vagy Németország regisztrálja.

Pintér kijelentésével kapcsolatban a PM-es Szabó Tímea, aki maga is jelen volt az ülésen, úgy reagált:

Teljes mellébeszélés az, hogy ők már uniós országból jöttek, így "feltehetően" regisztrálták őket Horvátországban vagy Görögországban. Mi az, hogy "feltehetően"?? Azért van az uniós EURODAC rendszer, hogy annak segítségével 1 perc alatt lehet ellenőrizni, hogy kit regisztráltak, és kit nem korábban. Pintér Sándor tehát beismerte, hogy a kormány hetek óta hazudik, hogy hiszen nem tartja be az uniós előírásokat.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Freewolf
Miért regisztrálná, ha EU-s országból jönnek?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
libellle
@Január: Nem semmi nem kerülte el e figyelmemet. A magyar kormány nem engedte öket egy ideig eljönni ( politikum majdnem mindenki bedölt neki) ellenére annak, hogy megvették a ticketjüket. A magyar vasutak ellopták ezeket e pénzeket. Merkel senkinek nem küldött meghivót. Hogy mit skandáltak a migránsok az secundär. Egyetlen egyszer jelentette ki a német Kanzlerin, hogy magyarországról jöhetnek a migránsok, mert embertelen módon éltek a földön fekve Mindennemü sanitär ellátást nélkülözve. . EGYSZER. Ellenben ezt orbán is igy nyilatkozta véletlenül el mondta az igazat. A magyar kormányt sem te, sem a nemzet sem a migránsok nem érdekli. Amennyiben te ebben hiszel akkor ez már sajnos nem naivság. Az EU számtalatnszor elmondja, hogy Magyarországon egy példás gazdaságnak kellene lennie annyi pénzt amit az EU abba az országba folyositott, mert minden EU állam közül Magyarország kapja a legtöbb pénzt. Ezt meglehet az Interneten nézni amennyiben kétségbe vonod. Registrálni azert nem regisztrálta a magyar állam a migránsokat mert ahogyan már irtan az egész egy politikum. orbán megakarta mutatni az egész europának, hogy ö csak ö az ur. Ezert engedte öket be ezreivel, hogy rátudja nyomni öket a Austriára és ránk. Lehetséges, hogy most elgondolkodik ugyanis az összes EU-s pár még a Náppártból is sokan inditványozzák, hogy magyarországtól megvonják a szavazati jogot esetleg késöbb kizárják az EU-ból. Ezt azonban kétségbe vonom, hogy orbán elgondolkodna. Ahhoz egy minimális értelemre is van szükség
libellle
@satan: jaja én pedig vagyok csipkerószika.
libellle
@satan: Ugye a magyar törtélemkönyvet sem gondoltad komolyan. Szerintem nincs abban már semmi ami valoságban megtörtént.
Január
@libellle: Én hinni csak a templomban szoktam, és nem a migráns ügyben. Már írtam, ha nem az a valós, amit tudunk erről az egész migráns mizériáról akkor annak az oka a tájékozottságban vagy a tájékoztatásban keresendő.
A problémát nagyobb emberek sem tudják megoldani, és mi sem fogjuk. Azért vannak a demokratikusan megválasztott ország, - Európai Unió vezetői, hogy megoldják azt, ha pedig nem tudják vegyék a kalapjukat, és adják át a helyüket arra érdemesebbeknek.

A vitánkat ezennel lezártam, mindegyikünk szíve joga, hogy mi a dolgokról a véleménye.
Freewolf
@teuton: Nem hajlandó Pintér a regisztrációval bajlódni, ha már EU-s országból jönnek. Mi betartjuk a szabályt!
teuton
@Freewolf: NEM tartja be! Ezert kellett bevallani, hogy nem regisztraltak! Ugyanis ha EU orszagbol jönnek is, akkor is ellenörizni kell, hogy ott regisztraltak-e es akkor vissza lehetne öket oda toloncolni! De forditsuk meg a dolgot: A Szerbiabol jötteket miert nem regisztraltak, hanem Ausztriaba vonatoztattak-buszoztak öket? A nemetek regisztraljak... Ha kiedritik, hogy MO-rol jöttek, vagy ott voltak elöször regisztralva, akkor szerinted vissza kell öket tehat MO-ra toloncolni... Ha pedig a görögök nem rigisztraljak öket es MO-on megjelennek, akkor nem kellene öket regisztralni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.