A szeptember 3-án, Álmosdon elhunyt Pénzes Istvánt családja nyitott koporsós búcsúztatás keretében kívánta eltemetni, ám a temetkezési vállalkozó négy nappal később jelezte: erre nincs lehetőség, mert a holttest nincsen olyan állapotban. Mint kiderült, elromlott a vállalkozás hűtője, és megindult a bomlás – számol be az elképesztő esetről az atv.hu.

Kértem a hűtési naplót, hogy ki mikor ellenőrizte a hűtőt, de nem volt ilyen dokumentum.

- mesélte az özvegy, aki hozzátette, a ravatalozó környékén is brutális hullaszag terjengett.

Mi több, az elhunytat még csak abban a koporsóban sem tudták eltemetni, amelyet a család előzetesen kiválasztott, mert az eredetibe nem fért bele a bomló holttest.

Nem tudjuk elhinni, hogy a 21. században olyan megtörténhet, hogy állunk a koporsó mellett, és érezzük a hullaszagot.

- mondta a gyászóló feleség.

Bár a vállalkozó felajánlotta, hogy visszafizeti a hűtési díjat és más tételeket, a gyászoló család azonban ezt nem fogadta el, megkereste az önkormányzatot, az ÁNTSZ-t és bírósághoz is kíván fordulni:

Egyszerű falusi emberek vagyunk, a családunkat nem a pénz érdekli, hanem az, hogy nem tudtuk megadni a végtisztességet a férjemnek.

Az atv.hu megkereste Balmazújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályát, illetve az érintett vállalkozást is. Utóbbi elismerte az eset megtörténtét, de egyelőre érdemi választ nem adott az újságírói kérdésekre.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Ovi meg az országban kapcsolta le a hűtőt? Talán más az oka?
levarosbukta
Hulla mellett mégis milyen szag legyen ibolya? Sajnálatos eset, lépjenek túl rajta. Az akinek a legtöbb joga lenne reklamálni az az elhunyt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.