Som Lajos kilátástalan helyzetben van: két napja lejárt a költségmentességi haladéka, amelyet a XIII. kerületi önkormányzattól kapott, hogy az idősek átmeneti otthonában lehessen – írta a Blikk.

Somnak hiába van a VIII. kerületben önkormányzati lakása, mióta rablótámadás áldozata lett és lelökték a lépcsőről, úgy megromlott az egészsége, hogy nem tudja használni. Ugyanis ehhez a harmadikra kéne fellépcsőznie.

Így mesélt kálváriájáról a Piramis egykori tagja:

(...)  a VIII. kerületi önkormányzati lakásomat azóta sem sikerült földszintire vagy liftesre cserélni, ezért szeptember 30-ig további haladékot kértem az idősek átmeneti otthonában való költségmentes tartózkodásra. (...) Egy kis lakás rezsiköltségét ki tudom gazdálkodni a 47 500 forintos nyugdíjamból, és abból a pár ezerből, ami hónapokra levetítve a jogdíjakból összejön, hiszen a VIII. kerületi lakásom fenntartási költségét azóta is fizetem. Csakhogy mostantól itt, az angyalföldi otthonban is fizetnem kell, méghozzá havi 98 ezret! Ha kerületi lakos lennék, csak a nyugdíjam 60 százalékát, azaz 28 500 forintot vonnának le tőlem ezen a helyen. Már ez is jó lenne, bár így egy lakást már nem tudnék fenntartani, akármilyen kicsi is lenne a rezsije. Reménykedem, hogy a két önkormányzat meg fog egyezni egymással egy lakáscserében.

118 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sentinel216
Mikor toppon voltak miért a torkán öblítette le és az orrán szippantotta föl a nyugdíjra valót. Ismerek olyan nőt, aki 14 éves korától folyamatosan, keményen dolgozott 40 évet, befizette a járulékokat, és mégis csak 60 ezer forint nyugdíjat bírtak megállapítani. Amilyen idők járnak, emelésre sincsen remény.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
volvós
@Űrhajós: 14:04

Az elözö nick-jeid után nem csodálom a kommentjeidet...
ugyhogy nálam a pont !!
Űrhajós
atyaég... ha csak nem kamuzol és tényleg ismerted a 80-as években Luit, akkor valószínűleg a gyerekek befizettek egy kis netet és most itt osztod az észt. Som Lajos a maffiózól, reggel óta ezen röhögök! :)
Mézike
@volvós: @Űrhajós: Most maffiás volt vagy nem?
csa-csa
kérdezze meg a Marcellt hogy tud megélni ennyiből!
verőce21
Szerintem a megromlott egészségi állapota nagyobb baj, mint a kevés nyugdíja.
mariaberta
Ne panaszkodjon, hiszen ma mindenki tudja hazánkban, hogy meg lehet élni 47.000 ft-ból . És ő még 500 ft-tal többet is kap.
Csak megjegyzem, tudomásom szerint amikor sok pénz állt a házhoz, annak nagyobb részét, ha nem az egészet - italra költötte, ennek eredménye mai egészségi állapota.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.