A Kossuth-díjas Esterházy Péter idén nem tudott elmenni a göteborgi svéd könyvvásárra. Távolmaradásának okát levélben olvasta fel kiadója, amelyből kiderült: az író súlyos betegségben szenved. A levelet az Élet és Irodalom közölte legújabb számában, amelyből Facebook-oldalukon idéztek egy részletet.

Erről sokat tudnék beszélni, a varázsról, a titokról. És milyen lelkesen, ihletetten. Hiszen ez tölti be az életem. (Zárójel. Ez kicsit megváltozott, ezért is nem vagyok személyesen jelen, most igyekszik más betölteni az életem, de így meg a hasnyálmirigyrákról tudnék lelkesen és ihletetten beszélni, amitől ugyan most megkímélem a tisztelt publikumot, de ne reménykedjen, előbb-utóbb hosszabban is szólok róla, I am afraid.) Folytatom zárójelen kívül, mintha mi sem történt volna

- írta Esterházy.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Valami nyavalyában mindannyian elpatkolunk sajnos. Van, akinek a távozása megrendít, van, akié nem. Esterházy nagyon hiányozna. Ha van ebből gyógyulás, akkor tiszta szívemből kívánom, hogy Esterházy Péter újra egészséges legyen!

Egy párhuzam jutott az eszembe. Karinthy is milyen humorral, öniróniával írt a végzetes kórról. Remélem, Esterházy életében ez egy átléphető kis epizód lesz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
Mester! Erről nem volt szó! Tessék gyorsan gyógyulni...visszavárjuk!...aztán hajlandóak vagyunk elfelejteni ez a rövid rémálmot...

gyors gyógyulást!
Fradigege
A hasnyálmirigyrák az egyik legsúlyosabb. Meg fog halni. Fater egyik volt kollégáját 1 hónap alatt vitte el. A piásoknál szokott kialakulni. Sajnálom. Gyógyuljon meg! Kevés az esély.
evacica
Krivánom tiszta szívemből gyógyulását, még szükségünk van rá!Sok erőt és kitartást a gyogyuláshoz!
Jesajá
Dear Péter!

Kívánom neked, hogy pokoli kínok között érjen a halál és legyen szenvedéssel teli minden odáig vezető perce !!!

Olcsó eszterházynak híg a leve!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.