Horthy Miklós unokája, az iszlám hitre áttért Horthy István Sharif is előadott a csütörtökön rendezett HeroiKon nemzetközi konferencián az Urániában. Bár már nem tud olyan jól magyarul, mégis kötelességének érezte, hogy magyar nyelven szólaljon fel – írta a mandiner.hu.

A fizikus végzettségű Horthy előadása első felében arról beszélt, hogy az élete során sokat foglalkozott az emberek közötti konfliktusok enyhítésével, előítéletekkel és azzal, hogyan lehet az embereket közelebb hozni egymáshoz. Ennek kulcsa szerinte a megbocsátás, ennek révén oldhatók fel a generációk közt átívelő konfliktusok.

Ha egy nemzedék nem képes a fájdalmakat, sértéseket feldolgozni magában, akkor azt megörökli a következő generáció

- jegyezte meg.

Saját életével kapcsolatban azt mesélte: három és fél évesen elhurcolták őt is a nácik, hosszú évekig élt Németországban, Portugáliában és Angliában, de ez élete unalmas része volt. Egy nap ugyanis minden körülötte lévő történésnek és szépségnek a tudatára ébredt, ami olyan volt számára, "mintha egy szürke világból fél órára kilépne egy teljesebb, tökéletesebb világba". Ezt követően azt az utat kereste, ami ebbe az állapotba viszi vissza. Így történt végül, hogy az iszlám vallásban találta meg önmagát, egészen pontosan a Szubud lelki–spirituális tapasztalatot gyakorolja – mesélte Horthy.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Na kormányzó hívők, ez aztán jó nagy saller!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lópicigáspár
@nyanya001: Szerintem ezt meg sem hallották! Az egyik kutyám ilyen. Kiássa a virágomat, én lecseszem, ő meg csóválja a farkát, hogy nem is ő volt, pedig tudja, hogy láttam!
Toby
Na, Horhy-onoka, te sem fogsz babérkoszorúkkal és focicsuka stoplikkal ékesített orbánc-rendet kapni a vallásodért ! De leginkább azért, mert még nyilvánosságra is hoztad !
wagabund
ennek ott a helye köztük... csak nem tudom mit keres itt? fínom kis család..
hemami
Szerintem az ősei most forognak a sírjukban.
lampa laz
@nyanya001: az lesz ám a fordulat, ha a jobbik kezdi bontani a határon a keritést...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.