Kiakasztotta a Sukoró-ügy a Demokratikus Koalíció elnökségét, mely a következő, kemény hangvételű közleményt adta ki pénteken, érdemes szó szerint idézni:

Kezdettől fogva koncepciós per és koncepciós eljárás elszenvedői a nemlétező Sukoró-ügy vádlottjai. A mai, elsőfokú bírósági ítélettel kiderült: ha ez a hatalom nem tudott fogást találni Gyurcsány Ferencen, akkor ártatlan, hazájukat becsülettel szolgáló köztisztviselőkön, Tátrai Miklóson és Császy Zsolton áll bosszút. Ezzel az ítélettel végleg betelt a pohár. Világossá kell tenni: akik ebben részt vettek, utol fogja őket érni az igazságszolgáltatás. Börtönbe fog kerülni a hazug vádat elindító Polt Péter, a vádat képviselő ügyész, Kovatsits Gábor, a tárgyalásokat ide-odapakolgató Handó Tünde és az ítéletet kimondó Sólyomváriné Csendes Mária bíró is. Biszku Béla esete a bizonyíték, hogy évtizedekkel később is jöhet a büntetés. Ezek a “jogászok” ne bízzanak abban, hogy Orbán Viktor az idők végezetéig hatalmon marad. Orbán meg fog bukni, ők pedig egy független, valóban jogállami bíróság előtt vádlottként fognak állni.

A nyilvánvalóan megcélzott Fidesz sem késlekedett egyébként a válasszal, a kormánypárt gyorsan beleállt a csörtébe:

Felháborító, hogy Gyurcsány Ferenc nyíltan fenyegeti politikai megtorlással a bírákat azért, mert a számára mai napig oly fontos Sukoró-ügyben a magyar bíróság kimondta: bűncselekmény történt. (...) Ezek után felháborító, hogy a minden idők legkorruptabb kormányzását elkövető és a ma napig is gyanús brüsszeli szerződésekkel kitömött Gyurcsány Ferenc bocsánatkérés helyett a független magyar bíróságot támadja és nyíltan fenyegeti.

- írták.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Felháborító, hogy Gyurcsány Ferenc nyíltan fenyegeti politikai megtorlással a bírákat azért, mert a számára mai napig oly fontos Sukoró-ügyben a magyar bíróság kimondta: bűncselekmény történt.

Milyen bűncselekmény ?
Milyen kár érte a magyar államot ?
Talán a nemzet hörcsöge kaszinóbizniszéről ha mondanának valamit !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
Még felháborítóbb, amit Orbán csinál. Legyünk igazságosak!
TASzSz
Ahogy a kecskeméti meghallgatáson viselkedett ANNO, nem csoda ha ilyen vádak érik!!! Akkor az ügyész megtehette volna hogy 72 órára bent tartja...
Vizual
Ha nem teszi hiteltelen lesz. Hiszen az igazság miatt bukott meg, amit feldobott. ill a kolleganő, most fideszes.. Legyen következetes és csak mondja mit is tesz ha megint hatalomba kerül. Amíg így beszél rá szavazok. Mert az MSZP egy arctalan senki lett.
Vizual
Amúgy meg ez a répa benő inkább a korrupt itéletekről beszéljen.
feco fero
@justhpeter: Gratulálok! Ez egy nagyon messzire mutató vélemény! SAJNOS!!!
Az egy másik kérdés, hogy milyen IGAZSÁG SZOLGÁLTATÁSRÓL beszélünk???!!!
Legyen az bíró, ügyész, ügyvéd, jogtanácsos, vagy bármilyen "jogot" bölcsész szakon végzett, jogot gyakorló, MIND egymás mellett ült a padsorokban, egy és ugyan azon TANÁROK tanították, ugyan arra őket. Aztán jött a szakosító, de a tanáraik alig vagy sehogy nem változtak. Majd jött a "tanonc idő" aztán mind el helyezkedett ahol éppen elő volt készítve a helye, helyük.
Okosabbjai Ügyvédnek,
kevésbé okosak ügyésznek
alattuk bírónak
aztán a közjegyzők
majd a jogászok
egzisztenciális sorrendként el foglalták helyüket az úgynevezett IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS ÁLLAMI VÉGREHAJTÓK TÁBORÁBA!
EZEK MIND MIND MÁSKÉPPEN ÉRTELMEZIK, MÉRLEGELIK, VÉLELMEZIK, ÉS ÍTÉLIK AZ IGAZSÁGOT ! (pedig abból csak egy van)
De miután itt a vádelven alapuló ig, szolgáltatás működik, amely köti a bíróságot, adódik belőle, hogy olyan vádat emelnek, amelyből a tényszerű, meg cáfolhatatlan igazság soha ki nem derülhet. A bíró nem kérdezheti fel még konkrét gyanúja esetében sem a vélhető igazságot, ha az el tér a konkrét vádtól.
Igy aztán és ezek összeségéből automatikusan adódik, hogy az igazság, az esetek, cca 40 - 60 % ban soha nem derülhet ki..

Részletezhetném még, de ez a lényeg! Minden egyebet pedig a mindenkori hatalom gyakorol. (függetlenség pedig egy maszlag!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.