Ismét emelkedtek a pedagógusbérek: az életpályamodell keretében átlagosan 3,4 százalékos emelés érkezett az érintetteknek a szeptemberi fizetéssel – mondta a köznevelési államtitkár hétfőn Budapesten, a pedagógusok világnapján tartott sajtótájékoztatón.

Czunyiné Bertalan Judit felidézte, hogy 2013. augusztus és 2014. szeptember között háromszor nőtt a pedagógusok bére.

Kifejtette: 2013-ban 32,5 milliárddal biztosított több forrást az állam. Ehhez képest 2014-ben további 120,9 milliárddal nőttek a források, idén pedig 38,5 milliárddal. Jövőre és 2017-ben is lesz bérfejlesztés – jelezte, hozzátéve: az életpályamodell folytatására jogszabályi garancia van.

Az államtitkár beszámolt a modellről végzett kutatásról is. Eszerint a pedagógusok kiemelték, az életpálya fontos, s egyaránt szolgálja az átlátható szakmai előmenetelt és biztosít jobb pénzügyi megbecsülést. Különösen kedvezően fogadták az óvodapedagógusok körében az életpályamodellt. A mesterpedagógusok 93 százaléka, az intézményvezetők 73 százaléka támogatja az életpályát – közölte.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Czunyiné most dicsekszik, vagy szégyenkezik ?
Toby
Imádom az "átlagos" szót ! Ez nem jelent mást, mint a csókosok 10 %-os emelése, meg a kritikus pedagógusok 1,2 %-os, vagy nulla "emelése" !
papa.49
@justhpeter: Én még kíváncsi lennék így októberben hogy aki a májusi fizuját nem kapta meg azt vajon kifizették már???
Amit itt elhintett a spinkó, az megint semmit nem ér))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.