Nem véletlen, hogy sokaknak ő képviselte a Köztársaságot. Nem véletlen, hogy sokaknak, mi tagadás, köztük nekem is: Göncz Árpád A KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE volt, és maradt. Hogy a pozíciót utána is betöltötték? Hogy voltak utána is köztársasági elnökök? Voltak. Utána voltak. Őt követők nem. Voltak. Köztársaságiak? Elnökök?

Feltöltő: GeoCravker
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@GeoCravker: Én is:(( Megnéztem a 90. születésnapja alkalmával adott szerenádot...megható volt..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@GeoCravker: Én is:(( Megnéztem a 90. születésnapja alkalmával adott szerenádot...megható volt..
justhpeter
Számomra ma is ő a Köztársasági Elnök. Nem kérdés, hogy az utódai nem tudtak olyan társadalmi elfogadottságot elérni annak ellenére sem, hogy a szakmai életükben kiemelkedően teljesítettek.
Laila
Az elmúlt 25 éves időszakból egyetlen személyt tudok mondani, akit államférfinak tartok, akit tisztelek, akire felnézek, aki a KÖZTÁRSASÁG ELNÖKE, aki IGAZI DEMOKRATA, és ez Göncz Árpád. Akik utána jöttek, nem értek a nyomába. Valóban szegényebbek lettünk.
GeoCravker
@justhpeter: Abba a kiemelkedő teljesítésben nem vagyok olyan biztos.
Mádl annak idején az akadémián ki tudja mit írt alá, hogy a '60-as évek végén kijuthatott tanítani. Később ő gyűjtötte össza többiek utijelentéseit, és alighanem holtáig zsarolható volt azzal a bizonyos aláírással.
Sólyom egy középszerű jogász volt. A Duna-kör nélkül azt sem tudnánk, hogy megszületett. Politikusként egyértelműen a Fidesz zsebáben volt. Jellemző, hogy azóta kritikus csupán, amiórta félretették.
Skicc Pali... Na jó. Ő volt a cím karikatúrája.
Áder? Még csak nem is titkosan pártkatona...
világlátó
@justhpeter: @Laila: Egyetértek veletek.Én is találkoztam vele a saját városomban és az Adria parton is. Hihetetlen és számomra egyedi élmény volt, emlékezett a városomban történt találkozásra. Bizonyára ettől még elfogultabbá lettem irányában.
Tudható volt hogy távozik majd körünkből, mégis , amíg itt élt közöttünk, valami " reményszellem "is itt sejlett közöttünk.Talán azt vártuk, hogy kedves bölcsességével , okos szóval helyrebillenti az ország kifordúlt kormányát. Most több mint ürességet érzek, mert elment, vele a " reményszellem " is.Nem hagyott ránk méltó utódot, aki kizavarná az ország templomából, az országházból a kapzsi kufárokat. Ránk maradt ez a feladat, ez a küldetés, ha már elég erkölcsi erőt, felelősségérzetet és biztos kormányzóképességet szereztek legjobbjaink. Az emlékezés Köztársasági Elnökünkre, életfelfogása, hitvallásának elemzése talán mégis tovább él és munkál a lelkünk mélyén. Elő kell jönnie valami szép virágnak, valami szép énekes madárnak ebből a lelki mélységbe zárt pislákoló életből.
Árpi Bácsi Emlékedet Megőrizzük !! Én biztosan !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.